Vervaet Hydro quad omgebouwd tot bietenbak. Foto is geplaatst door Kenzy Focquaert op 11-09-2013 om 22:35:43, met 23 reacties.

Vervaet hydro quad

Kenzy Focquaert
Vervaet Hydro quad omgebouwd tot bietenbak

Reacties

hansjee
Kijk eens aan, de oude machine van Tillaar weer helemaal klaar voor een nieuw leven!
DESLAGERURRE
Wat is het verschil nou dan tussen een trekker met kipper en deze machine ?
Loeideutz
@DESLAGERURRE Scharnierpunt minder, alle wielen aangedreven, kortere draaicirkel. Om te. Beginnen.
DESLAGERURRE
@Loeideutz schanier punt minder ? alle wielen aangedreven ? kortere draaicirkel ? wat heeft dat alles met het rooien te maken ?
selten
@DESLAGERURRE
Met rooien niks zo te zien. Maar dit heeft een grotere draagkracht, rijdt makkelijker, ik denk vooral voor minder draagkrachtige grond een goede optie
john deere 7810
@DESLAGERURRE

dit gaat veel langer door
Loeideutz
@DESLAGERURRE Zoals al gezegd is dit geen rooier maar een transportmachine.
@selten Ik vrees dat de machine van zijn eigen wat zwaarder is, wat wel een nadeel is op minder draagkrachtige grond.
selten
@Loeideutz
Het gewicht zal een nadeel zijn, maar zulke banden zie je niet onder de gemiddelde bietenkipper.... En natuurlijk met dit spul zul je makkelijker een mooiere bult maken 😉
DESLAGERURRE
Heren ... als het nat is moet je niet op je land wezen en zeker niet met zo'n ding! maar waarschijnlijk denken ze daar aan de andere kan van nederland anders over ...
DESLAGERURRE
@Loeideutz wat denk jij nou dat ik dat niet weet ? zeker niet eerst even tussen mijn foto's gekeken ? :lol: of ben je hier nieuw ?
+1
Loeideutz
Geachte meneer@DESLAGERURRE , het is geenszins de bedoeling geweest om U te beledigen. Nee, ik heb inderdaad niet eerst even tussen Uw foto's gekeken. Tevens ben ik ook niet nieuw, niet op deze wereld, en niet op dit forum. Ik ben al een halfjaar lid, of zoiets, en daarvoor heb ik al een hele tijd stiekem meegekeken. Ik heb dus ook al regelmatig foto's van U zien voorbij gekomen, alsook Uw welgemeende en zinnige commentaren. Gistermorgen dacht ik dan ook, dat U het niet erg zou vinden als ik U van advies zou dienen. Daarnaast deel ik Uw mening dat je niks te zoeken hebt als het nat is. Helaas is de praktijk anders. Gisteravond was ik op een bijeenkomst waar ook bietentelers waren. Die hadden het over het oogstseizoen dat volgende week moet beginnen. Maar ja, was de opmerking: nu is het alweer te nat om te rooien. Over de machine: in België en andere landen zie je veel meer dat er zelfrijders achter de rooier aan rijden om over te laden. Dit landsdeel grenst daaraan. Het verklaart niet alles. Groet Nico.
DESLAGERURRE
@Loeideutz zeg maag gewoon JE hoor nico in plaats van u 😉
maar ik bekijk het anders .. hoe kan ooit zo'n machine rendabel worden gemaakt .. betalen boeren extra als de loonwerker met deze machine komt ? en wat is nou echt de meerwaarde van deze machine tenopzichte van een trekker met een kipper .. daar kuj ook dikke banden onder gooien .. en als het te nat is .. dan wacht je toch een paar dagen .. ga er vanuit dat akkerbouwers hun land kennen en bijvoorbeeld geen laat gewas op een nat/laag stuk land zetten ..
ik als koe-boer ga toch ook geen mais op mijn veen land zetten terwijl ik ook zandgrond heb met pijpie's in de grond ..
selten
@DESLAGERURRE
Hier kun je altijd t land op 😉
DESLAGERURRE
@selten wat moet je dan met zo'n duur ding ?
selten
@DESLAGERURRE
Kan misschien een strakkere bult maken... Maar meer weet ik niet. Dure machine denk ik voor wat hij kan. Als er nou een kipperopbouw op zat, kan ik het deels snappen.
DESLAGERURRE
@selten dat kun je met een kipper ook wel .. eem strakke bult maken ..
selten
@DESLAGERURRE
Je hebt van die chauffeurs die t nie kunnen.. Met kipperopbouw is dit mooier, iig multifunctioneler. Je kan mooi met mais en gras meerijden, aardappels kunnen ook nog... Alleen voir bieten snap ik het niet. En wat dit machine heeft gekost, dat weet ik niet, maar mogelijk is hij niet super duur geweest aangezien niemand hem meer wilde...
Loeideutz
@DESLAGERURRE Rendabel maken weet ik niet. Ik zie ook sommige boeren en loonwerkers rijden met tractors waarvan ik me af vraag of dat nou echt zo groot moet. Deze machine is tweedehands gekocht, hoef maar een paar maanden per jaar te lopen, en kan dus vele jaren meegaan. Je andere punt: hier in de buurt zie ik steeds vaker aardappeltelers, bollentelers en boomkwekers hun gewas op een stuk grond zetten, ook veengrond hier langs de Groote Peel, en in de herfst zitten ze dan te modderen om het eraf te krijgen. Misschien daarom die tractor van 50 of 100 pk teveel.
Kamps
Slager al eens nagedacht over klei? elke kg te veel over het land geeft structuurbederf, en bieten rooien gebeurd in t najaar, en dan word neit zo vaak droog op de klei, als daar dan elke keer n trekker met n kipper over moet glibberen of zoiets? plus dat deze machine tijdens lossen waarschijnlijk ook nog wat tarra wegwerkt.
Loeideutz
@Kamps Bij licht denk ik aan kleine tractoren met een-assige kiepers op veel te grote banden. Dit is niet licht. En tarra verwijderen doet deze echt niet.als hij het eruit draait kan er wat grond los komen van de bieten, maar dit wordt wel mee de hoop in gedraaid.
pol-uyttebroeck
B
pol-uyttebroeck
@DESLAGERURRE Bij nat weer zit je vlug vast met een gewone kar, dit gaat gewoon door en maakt ook de hoop mooi op breedte EN zonder diepe wielsporen onder de hoop waardoor de Ropa Mauss de ganse hoop wel mooi kan oprapen.
En de loonwerker moet wel degelijk op zo'n natte dagen doorwerken, kijk maar naar het bietenseizoen van 2013 en 2012.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vervaet hydro quad ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!