. Foto is geplaatst door 63ermajor op 21-09-2013 om 17:59:18, met 21 reacties.

Fordson Super Major

63ermajor
verwijderd

Reacties

Zetor 3511
Mooi ding! 😄
manus
@63ermajor

Netjes Pedro!! 😉
Deutz-5006
@63ermajor netjes geworden!
Deutz-5006
@63ermajor

zou wel mooi zijn triangel naar achter, en op de baan verschijnen!!
63ermajor
Jaja,en dan ook nog goed presteren. k'probeer volgend seizoen er weer bij te zijn.
mf topper
Top
manus
@63ermajor

Carter pan zal niet meevallen denk ik maar ben wel benieuwd suc6!!
johnny mf
Netjes!! Echt een mooie trekker!
mf topper
Pragtig zitten veel uuren in.
kurtje37
63 major carter maken is geen probleem als je deze gaat gebruiken voor creatieve rondritten maar zodra je er mee gaat pullen heb ik er mijn bedenkingen over,
heb er al verschillende gemaakt.best eerst en mal maken waar je de twee kan opspannen en de juiste elektode gebruiken om deze te lassen ,brazeren met koper lukt ook maar is minder sterk het blijft en hels karwei
maar bij deze succses zou ik zeggen
mf topper
Veel uurtjes dus
maar hij is wel TOP geworden
RPCounty
Hier ga je geen ijzeren carter voor vinden....Het idee wat jullie hebben om te lassen is met de 4 cylinder pan van een 4D (major) motor. voor deze dorset bestaat alleen de gietijzeren County pan. Niets is natuurlijk onmogelijk, maar de oliepomp etc niks komt overeen.
kurtje37
Wat richard zegt klopt wel neem altijd 2 carters van en vier cilinder motor en pas deze aan voor de 590e motor uit en combine M103 is en blijft en zwaar karweitje.
63ermajor
Ik ga eerst maar eens met auto-CAD programma een ontwerp maken van het carter met ophangpunt voor de triangel en daarna een uitslag maken van het geheel . het carter hoeft voor mij niet per se van gietijzer te worden. plaatstaal van 6mm met extra verstevigingsribben erin zou ook een mogelijkheid zijn. wel een leuke uitdaging om er zelf een te fabriceren.
RPCounty
@63ermajor dat is denk ik sterk zat. Maar als je toch bezig bent zou ik op de plek waar evt een scharnierpunt komt in het carter dikker materiaal gebruiken van plm 12 mm. Als je dit klaar gaat krijgen (waar ik niet aan twijfel) zou je ze in productie kunnen nemen. dan zouden er vele Majors stukken beter om aan te zien zijn.
manus
Quote @RPCounty:
dan zouden er vele Majors stukken beter om aan te zien zijn.

Daar heb je zeker een punt, ik kon helaas ook niet anders met mijn Major
63ermajor
@RPCounty ja, denk ook wel dat er behoorlijk markt voor zou zijn als er een goed ontwerp voor zou zijn.
overigens is het dannog lastig genoegom het daadwerklijk netjes in en aan elkaar te lassen.maar alles is mogelijk dus gaan we er gewoon mee aan de slag.
JB7810power
Netjes Pedro, veel succes met het maken van je carter pan!
John IHC
Wat is de diameter van uw achtervelg?
manus
@John IHC

Zijn originele 30 inch Fordson velgen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!