Foto van een Roadless Ploughmaster 95, bezig met poseren. voorasconstructie met draagjuk. hierdoor zit de vooras onder de motor, met als gevolg 50/50 gewichtsverdeling en een zeer korte draaicirkel (v

Roadless Ploughmaster 95

777 foto's van @RPCounty

RPCounty
Foto van een Roadless Ploughmaster 95, bezig met poseren. voorasconstructie met draagjuk. hierdoor zit de vooras onder de motor, met als gevolg 50/50 gewichtsverdeling en een zeer korte draaicirkel (voor de begrippen van 47 jaar geleden)

Reacties

Robert87
Ziet er weer goed uit! Bijna de zelfde as als de mijne toch? Alleen zit bij mij die onderste lip aan de as de andere kant schuin uit bij mij.
rene roadless
Dezelfde als die van jouw major, 5095 en mijn 5000
RPCounty
@Robert87 ja dat klopt. de ploughmasters hadden altijd de triangel naar voren toe in plaats van naar achteren wat gebruikelijker was.
SJB533
@RPCounty
Wat was de reden voor

a. die triangel
b. de plaatsing als deze
RPCounty
@SJB533 de reden van de triangel lijkt me niet zo moeilijk, omdat anders de vooras niet stabiel kan blijven door het smalle scharnierpunt. de reden van de plaatsing is zo gedaan omdar de vooras extreem naar achteren staat. in 2wd uitvoering zit de triangel immers naar achteren toe.
SJB533
@RPCounty
Hoe bedoel je dat "stabiel"? Dat de triangel bij wijze van spreken niet het ene moment de grond raakt en het andere moment het klepdeksel licht?

Vanwege een kortere draaicirkel?
RPCounty
@SJB533 deze vooras heeft gewoon een voorste draaipunt en een achterste draaipunt. dat wordt verbonden met 2 stangen welke de vorm van een triangel hebben. niets meer en minder
rene roadless
Afdichtingen goed passend??
RPCounty
@rene roadless jazeker dik voor mekaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Roadless Ploughmaster 95 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!