Foto van een Kramer 350, demo'tje. Geplaatst door bikkertie op 21-11-2013 om 11:02:42, met 37 reacties.

Kramer 350

928 foto's van @bikkertie

Foto van een Kramer 350, demo'tje

Reacties

koe270
Mooi wendbaar shoveltje 😄
albert-fendt
Typisch kramer, geen knikbesturing maar 4wielbesturing, net een verreiker met de mast voorop
bikkertie
@albert-fendt idd maar 10000 duurder dan een gewone knik. Het word een mustang of fuchs
fendtjuh
En onderhoudsgevoeliger dit..
fendt-412
Maar wel je contragewicht altijd recht achter de giek.
Scherp sturen met de bak iets de lucht in laat je wel bij een knik minishovel. Blijven levensgevaarlijke apparaten.
Siebenga
@fendt-412 nou nou nou nou nou 😛 altijd nog de gene die er op zit die levensgevaarlijk kan doen 😛 Auto's zijn ook moordwapens
Jasperfendt
Quote @Siebenga:
nou nou nou nou nou altijd nog de gene die er op zit die levensgevaarlijk kan doen Auto's zijn ook moordwapens
+1:)
claasfendt
@fendt-412 valt nog wel iets mee hoor als je beetje met beleid doet gaat prima
fendt-412
@Siebenga buurjongen is er mee verongelukt, dan sta je wel weer even met beide benen op de grond.

Zelf al een keer op de kant gelegen en stageboer lag er ook ieder jaar een keer mee op de kant. Hoef je helemaal niet zo gek voor te doen, pluk kuilvoer of mest, giek iets omhoog en daar ga je. Apparaten kunnen veel te veel tillen voor het eigen gewicht.

Met een skidsteer kan je niks overkomen, of je moet voorwaarts een sloot in rijden. Met zon 4wiel bestuurde machine zal eerst de giek met bak tegen de grond slaan, cabine zal niet verpletterd worden. Met knikbesturing kom heel je machine anders tegenover elkaar te staan.
jmos
@fendt-412
Hoeveel je er mee kunt tillen moet niks uitmaken, als je de achterwielen de lucht in kunt tillen is ie sterk zat
fendt-412
@jmos
ik zeg toch te sterk.
Wat denk jij dat er gebeurt als je van achteren de lucht in gaat, tegelijkertijd gaat sturen en het contragewicht naast de machine komt te hangen? Daarbij een erf dat niet helemaal vlak is, of een opritje bij het uitmesten. Voordat je het weet lig je om..
jmos
@fendt-412
Te sterk vind ik niet, gewoon te smal om stabiel te kunnen zijn. Daardoor vallen ze snel om, niet omdat ze te veel kunnen tillen, omgekeerd als een shovel de eigen achterkant de lucht niet inkrijgt zeg je ook van dat die shovel amper wat tilt
erik9831
Ik vind ze in de eerste plaats ook eigenlijk te duur voor wat je ermee kan doen.

Ik heb hier afgelopen week een folder gekregen met zo van die dingen, de goedkoopste was 39.000€ zonder BTW. Nu was het een promo-actie die 32.500€ was zonder BTW. Dan is het uiteindelijk nog bijna 40.000€.

Ik kan evengoed een Same solaris 45 kopen die maar 21.000€ btw in kost met frontlader. Van 2013 en 15 uur op de teller. Een demo modelletje.
Siebenga
@fendt-412

Ik snap wat je zegt en zelf ook wel ervaring met dit soort shoveltjes! Maar waar ligt nu het pijnpunt? Onwetendheid/ondeskundigheid of het technische kunnen? Jan en alleman vliegt maar op zo'n shovel rond.. dat is het zelfde als iedereen zonder rijbewijs de weg op sturen. Gebeuren er vast ook meer ongelukken.

Je hebt een punt, begrijp me niet verkeerd. Zal ook de reden zijn dat die beugels verplicht zijn. Maar zo'n bobcat is ook echt niet alles. Moet je daar de last eens liften en dan gas geven of remmen 😉
fendt-412
@Siebenga

zon skidsteer met joysticks wil heel best, met oude apparaten heb ik geen ervaring. kun je best doseren en heb je een gaspedaal.

Zonder beugel was er in dit geval niets aan de hand geweest, misschien een gebroken been alleen dat gaat wel weer over. Volgende keer zal het je misschien wel helpen.

Combinatie daartussen. Alleen met een beetje ontwetendheid en gevaarlijke machine wordt de combinatie wel link. vanaf een ton of 6 krijg je geen shovel meer op de kant, of je moet echt heel lomp gaan doen. Ontwetendheid, grenzen kun je maar op een manier ontdekken. Dat je die al heel gauw te pakken heb ben ik wel van geschrokken.

tobroco.nl/nl/giant-d263sw-x-tra.html/
Dat apparaatje weegt 1500kg en kan 1400kg tillen. 10tons shovel kan maar 5ton tillen. Verhouding is naar mijn mening helemaal zoek.
SJB533
@fendt-412
De verhouding is doorgaans ongeveer 2 kg eigen gewicht = 1 kg heffen. Dat is bij shovels en verreikers

@erik9831
En toch kun je met die Same minder 😉
nhmonteur
@fendtjuh denk het juist niet, een knikpunt heeft veel meer te lijden dan 4 wielen die sturen.
Hurli356
Quote @bikkertie:
@albert-fendt idd maar 10000 duurder dan een gewone knik. Het word een mustang of fuchs

Dacht dat jullie er pas één hadden gekocht?
bikkertie
@Hurli356 haha was ook demo maar we hebben een mustang gekocht vandaag
Newholland-Fendt
@fendt-412

Als je het bij vraagt ligt het puur aan de chauffeur. Wij werken thuis al 6 jaar met een minishovel, en ik ben nog nooit gevallen.
Maar het zijn zeker instabiele machines, je moet gewoon voorzichtig zijn, en rustig aan doen als je nog geen ervaring op een minishovel hebt.
Hurli356
@bikkertie Kiek an 😉 Zo een als jullie op demo hadden? Bij Kort weg?
bikkertie
@Hurli356 jup!
Hurli356
@bikkertie mooi ding...
bikkertie
@Hurli356 jazeker met boxeninstrooibak
Hurli356
@bikkertie top 😄 uren draaien met dat ding. Andere shovel blijft?
bikkertie
@Hurli356 ja die blijft, wel willen we minder uren met de volvo draaien en meer met de kleine.
Hurli356
@bikkertie Waarvoor gebruiken jullie de volvo allemaal dan? vooral voer aanschuiven?
bikkertie
@Hurli356 alles. mengwagenladen enz. voeraanschuiven dalijk met de mini. shovel draait nu 1100 uur per jaar me pa wil 800
Hurli356
@bikkertie Slijt anders te hard ten opzichte van de afschrijving?
massey8690
Zijn wel hele stabiele shovels die 4 wiel besturing, nog een voordeel is dat je veel korter kunt draaien dat scheelt een boel! In onderhoud valt het ook mee, lastigste is bij elke fusee 2 nippels smeren en een 10 tal op de giek.
Speling op de stuurkogels en bandenslijtage is het minst bij 4 wiel gestuurde shovels. ik had er graag een telescopisch zwenkgiekje aan, dan benut de de 4 wiel besturing pas echt! 😛
erik9831
@SJB533

Leg uit 😄

Ik weet het totaal echt niet wat je er meer of minder mee kan doen, wat de voordelen en nadelen zijn van beiden. Mijn gevoel zegt van, liever die tractor dan.
SJB533
@erik9831
Shovel is er voor gemaakt, daarnaast draait een shovel veel makkelijker
Jasperfendt
@erik9831 alemagtig daar kun je een jonggebruikte 6 tonner van kopen en hou je geld over
erik9831
@Jasperfendt Een paar dagen na het ontvangen van hun brief heb ik er nog telefoon van gehad.

Ze vroegen wat ik van de promotie vond en of ik interesse had om er eentje te kopen. Heb vriendelijk gezegd dat het net iets te duur was voor mij. Hun reactie, je kan het toch aftrekken van de belastingen.

Oke, dit klopt, maar dan nog is het 40.000€ dat je kwijt bent. In mijn geval weinig nodig op dit moment. Als ik dan 1 nodig zou moeten hebben, dan zal ik wel eentje huren. 😄
Jasperfendt
@erik9831 dan heb ik ook liever een jongebruite 6 tonner voor minder geld zelfs. kun je ook veel meer mee met een 6 tonner. met een 6 tonner heb je ook veel meer shovel

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer 350 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!