Foto van een Fendt 610S, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door lindehydrocart30 op 12-12-2013 om 14:10:28, met 41 reacties.

Fendt 610S

lindehydrocart30
Foto van een Fendt 610S, bezig met poseren.

Reacties

Niels OM
Ziet er goed uit Robert, komen er voor nog andere velgen op? Originele stoel er nog bij.. en de hef ook nog een beetje compleet verder?
lindehydrocart30
@Niels OM

achter zitten al andere velgen, met banden. 18.4x38, er zat 14.9x38 op. deze velgen zijn geen originele fendt velgen, maar het lijkt wel mooi als ze straks rood zijn. de hef is verder ook wel mooi compleet. maar ik heb alles eraf gehaald, omdat we de bijde trompetten eraf hebben gehad.
lindehydrocart30


deze trekker is het trouwens. 😄
Arrie94
Kijk is aan, mooi project! Wordt weer als nieuw neem ik aan?
lindehydrocart30
@Arrie94

dat is wel de bedoeling. technisch is hij alweer aardig op de rit, hij remt weer, en diverse lekkages zijn verholpen, nu moet alleen de vooras nog lekvrij gemaakt worden, en dan kunnen we hem klaarmaken voor het spuiten.
Arrie94
@lindehydrocart30 Wat was het probleem met de remmen? Bij mijne was links de vertanding uit de remtrommel weggesleten, bovendien was de keerring zo lek als een gieter. Die kon dus echt niet meer remmen. Rechts heb ik niks aan gedaan, die doet het nog goed, en links zat nog vrij veel voering op. Links toch maar laten vulkaniseren, nieuwe keerring, nieuwe afdichting en andere remtrommel. Werkt weer best. Het grote nadeel is dat de bak verschrikkelijk jankt. Als je volgas rijdt hoor je de motor amper...
Niels OM
@lindehydrocart30 Juist, komen er voor ook nog andere velgen op dan? En kon je de remmen nog aardig goed stellen, of zoals Arrie94 zegt allemaal nieuw spul eraan? 😄
Knikkert
@lindehydrocart30 Mooi project, ziet er netjes uit. Is deze met 5.2 of 6.2 ltr motor? Wel veel werk om zo'n trekker op te knappen, spreek uit ervaring.
Knikkert
Maar als ie dan klaar is heb je wel eer van je werk.
Arrie94
@Knikkert Wat heb jij allemaal gedaan naast het spuiten?
Knikkert
Nieuwe bussen in schanierpunt vooras
krukaskeerring vervangen
alle keerringen versnellingsbak vervangen
nieuwe hoofdremcilinders
nieuwe afdichtingen remcilinders
nieuwe remvoering erop laten zetten
nieuwe koelwaterslangen
brandstofpomp laten reviseren
nieuwe verlichting en kabels

dat was het wel zo'n beetje
Arrie94
@Knikkert Dat bovenste zit ik nog aan te denken, voorste krukaskeerring heb ik gehad, omdat het rubber van de poelie los gelaten had, toen is er een poelie van een 611 LSA opgekomen, gelijk keerring gedaan. Achterste krukaskeerring komt wel als er ooit een nieuwe koppeling op komt, die is niet nieuw meer... Nu nog de rechter hefcilinder en vooras nieuwe keerringen. Dan is ie technisch zo ver dat hij gespoten zou kunnen worden.
Knikkert
@Arrie94 Dan ben je al een heel eind op weg. Ga je hem zelf spuiten of laat je dat doen?
Arrie94
@Knikkert Ik ben er nog niet uit. Misschien dat alleen het groene gedaan wordt, de rest alleen in de olie spuiten...
Knikkert
@Arrie94 Het groene heb ik laten stralen en vervolgens in 2K lak laten spuiten door autospuiter, dan krijg je het mooiste resultaat. Het grijze en de velgen heb ik zelf gespoten.
koen-hanomag
Mooi fendt project, staat ook iets moois op de achtergrond:-)
is die hanomag tekoop? ik zag deze volgens mij op mp
Arrie94
@Knikkert Aan wat voor prijs moet je dan ongeveer denken om dat te laten doen?
lindehydrocart30
@Arrie94

hij remde helemaal niet meer, dus hebben we hem maar meteen goed aangepakt, nieuwe remvoering, trommels uitgedraaid, nieuwe remcupjes, cilinders gehoond, nieuwe remleidingen.
hij remt weer goed nu, maar we moeten hem nog afstellen.
lindehydrocart30
@Niels OM

de voorvelgen blijven er gewoon op, dit zijn al andere, iets bredere, als die op de foto met de mengwagen.
Arrie94
@lindehydrocart30 Hoe ben je van plan dat te doen? Schrik niet, ik heb het gedaan met een bijgebogen tand van een Acrobaat 😃
lindehydrocart30
@Knikkert

ik zou het niet weten welk blok hij heeft. ja, zit best een bult werk in. ik heb de kering van de eindaandrijvingen ook vervangen achter. maar daarvan begint er nu weer 1 te lekken, das minder mooi 😛, maar weer loshalen, en kijken wat er niet goed is.
lindehydrocart30
@koen-hanomag

die hanomag staat op marktplaats ja. hij mag weg, maar hoeft absoluut niet.
Knikkert
@Arrie94 Het stralen kostte met 250 euro en het spuiten 600 euro.
lindehydrocart30
@Arrie94

ook zoiets ja, 😛, je kunt er net bij met een schroevendraaier zeggen ze. tis wel een gemartel 😛
lindehydrocart30
@Knikkert

dat is niet veel voor het spuiten!, ik was 1000 kwijt, met verf en alles, en strakmaken van de Fahr.
Arrie94
@lindehydrocart30 Nee, met een schroevendraaier ga je het niet redden. Je moet 10 - 20 cm de trompet in, en dan nog 5 cm om de hoek...
Arrie94
@lindehydrocart30 Sorry dat ik hier de ruimte verpest:



Knikkert
@lindehydrocart Heb het door een autospuiter laten doen welke het in de vrije tijd deed, scheelt aardig in de kosten.
Welk bouwjaar is de 610 dan, vanaf '76 hadden ze een 6,2 ltr.
lindehydrocart30
@Knikkert

naar zo'n spuiter ben ik nog op zoek! haha.
ik weet het bouwjaar zo ook niet eerlijk gezegd.
lindehydrocart30
@Arrie94

aahja, precies. we zullen zien hoe het gaat. heb eerst nog wel ander werk met die fendt.
Arrie94
@lindehydrocart30 Je kan het aan de vriesdoppen zien, aan de rechterkant. Heeft hij die (diameter cm of 5), dan is het de grote, een 226
Arrie94
@lindehydrocart30 Maar het is een heel geworstel, je kan het niet zien, en er komt allemaal bagger uit vallen, in je ogen...
lindehydrocart30
@Arrie94

heb alle delen stuk voor stuk schoongespoten en ontvet, dus daar ligt het niet aan, en mooi kopervet aan de spindels 😄
Niels OM
@lindehydrocart30 Ze zien er ook wel goed uit verder, brede sloffen is ook niet altijd even handig 😉. Heb ook andere achterbanden kunnen vinden, R38 met ruim 40% erop. Binnenkort maar eens tijd voor maken, en de velgjes direct stralen en spuiten
Arrie94
@Niels OM Klopt, ik ben 260 breed achter. Dat wordt misschien nog 250, maar dan heb ik nog 2 cm tussen het spatbord. Het is wel ideaal op de kuil, mooi stabiel!
lindehydrocart30
@Niels OM heb hier nog 540/70x38 liggen, mooie michelins, met nog 20% profiel, deze zouden er eerst onder. Maar toen kwamen we deze set tegen.
Niels OM
Die van mij zittem op een breedte van 520, af en toe wil ik er o.a ook nog eens mee kunnen ploegen. Dan is een beetje profiel ook niet verkeerd haha.
koen-hanomag
@lindehydrocart30 wat is je richtprijs?
fendtfavorit10s
Als ik dit zo bekijk is het een 225 blok dus een 5,1 liter motor. Zelfde motor welke ook in mijn 10s ligt en deze zijn idd gebouwd tot 1976. Heb de complete remmerij ook geriseerd alles er nieuw opgezet remvoeringen op laten lijmen nieuwe remcillinders enz enz, dit kost een paar centen maar hij remt nu weer als een blok. Maar verder mooie trekker lijkt op de foto een trekker waar qua uiterlijk niet zeer veel werk aan zit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 610S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!