Foto van een Renault 110.54, bezig met poseren.Reparatie versnellingsbak. Er was een naaldlager kapot gelopen, met als gevolg dat door slijtage ook een as en een tandwiel vervangen moesten worden.

Renault 110.54

ronald73
Foto van een Renault 110.54, bezig met poseren.
Reparatie versnellingsbak. Er was een naaldlager kapot gelopen, met als gevolg dat door slijtage ook een as en een tandwiel vervangen moesten worden.

Reacties

Arrie94
@ronald73 Wat voor bak is dat? Een eigenbouw? Geen ZF iig.
ronald73
@Arrie94

Door Renault zelf gemaakt.
timhofstede
Ook wel een apart werkje 😄
basia
@ronald73

Tijd voor een nowa drzwi Ronald ; tocht zo in je "warzstat".
dx11
Nieuwe deur? Tocht in de werkplaats?
ronald73
Quote @basia:
Tijd voor een nowa drzwi Ronald ; tocht zo in je "warzstat".

Quote @dx11:
nieuwe deur? Tocht in de werkplaats?

Tijd voor een nieuwe werkplaats! 😃
1056xlacase
Is dit geen gima bak dan ?? en is dit mechanisch of tractronic?
ronald73
@1056xlacase

Kan best hoor. Ik durf niet te zeggen dat het niet zo is. Ik ben die naam nog nooit in een folder, instructieboekje of reparatiehandleiding tegengekomen, daarom ging ik er van uit dat die door Renault zelf was geproduceerd. @ferdinanddijkstra zal het vast wel weten.
Dit is een mechanische bak, 16X16. De enige elektronica die hier op zit is de startblokkeering als de trekker in z'n versnelling staat.
basia
@ronald73

Ja ; nieuwe werkplaats , nog beter .
Misschien mog met wat E.U. subsidie ?

Kan die stary stodowa plat .
ronald73
@basia
Nee helaas. Klinkt leuk, die E.U. subsidies, maar niet voor zulke projecten.
Ferdinanddijkstra
Dit is een echte eigen renault bak , best wel sterk als de modificatie is toegepast , de meeste zien aangepast door de dealer maar er zijn een enkele niet gedaan ivm een eigenwijze dealer en of de klant die geen toestemming gaf
ronald73
@Ferdinanddijkstra

Bedankt voor de opheldering!
Jij maakt mij wel benieuwd wat die modificatie inhield. Werd die modificatie dan op kosten van Renault betaald?
basia
@ronald73

Modificatie ; misschien verzwaard naaldlager ?
ronald73
@basia

Geen idee, het oude naaldlager was vermalen tot gruis 😄 De trekker is in Nederland van een loonwerker geweest die erom bekend stond dat hij netjes met z'n machines omging, dus misschien dat de modificatie wel was uitgevoerd.
Ferdinanddijkstra
@ronald73 het ging inderdaad om een verzwaard naaldlager maar ik weet natuurlijk niet of dat het zelfde lager was wat jij bedoeld . Renault betaalde 3/4 deel zelfs nog na 5 jaar . Ik geloof meteen dat een loonwerker dat wel heeft laten uitvoeren maar ook met een aantal uren op de klok kan natuurlijk altijd een lager er uit lopen en een beetje gebruikte TX heeft al snel meer dan 10.000 uur dus dan mag het ook

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Renault 110.54 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!