R Borst met de Fendt 818 + Roelema Dubbel Twin aan het bouwland bemesten in Heino. Nu meer foto's op http://www.jtnfotografie.nl

Fendt 818

jurgenkrijt
R Borst met de Fendt 818 + Roelema Dubbel Twin aan het bouwland bemesten in Heino. Nu meer foto's op jtnfotografie.nl/

Reacties

jeroen13
Van dit jaar?
jurgenkrijt
@jeroen13 2013
Favorit614
@jeroen13 mag nog nie.
En het stuift nu ook niet zo hard 😄
jeroen13
@Favorit614
ah nee dacht het wel. vanaf welke datum mag je voeren in Nederland?
KOETIE
@jeroen13

Ik dacht 1 feb. op bouwland, en 15 feb op grasland.
KOETIE
@Favorit614

Oh, nouja bijna goed dus. 😄
jeroen13
@Favorit614 amai, hier in belgie moogt ge van 16 februari tot 31 augustus drijf- en vastmest op grasland uitrijden. Drijfmest op bouwland (zand) van 16 januari tot 31 augustus en op zware grond klei of zware leem tot 14 oktober. Vast mest op bouwland ( wat bij ons in de buurt het meeste voor komt) moogt ge van 16 januari tot 14 november open voeren.
vlm.be/SiteCollectionDocuments/Mestbank/…
jeroen13
Amai ik zie da ge op veen en klei grond heel het jaar door moogt vast mest voeren. ja daar is natuurlijk een groter oppervlak klei als hier in belgie.
Mogen jullie daar op zondag drijfmest of vast mest open voeren? hier in Belgie is het als zo erg geworden dat (denk ik) aan de kust (bovekant west vlaanderen) dat je daar op zaterdag al geen mest meer mag voeren voor de toeristen.
Ritchie
@jeroen13

Natuurlijk mag je op zondag bemesten.

In Nederland is het verplicht om te injecteren hè, jullie in België spuiten het er nog steeds gewoon overheen. Dat zal ook wel schelen in de geur denk ik.

Overigens is de manier waarop het in Nederland verplicht is (d.m.v. schijven) in Duitsland verboden...
jeroen13
@Ritchie op grasland mag het ook al niet mee dacht ik er zo op spuiten. amai das ook tegenstrijdig!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 818 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!