Foto van een Torpedo tx65, bezig met poseren.Helemaal geen lelijke trekker vind ik.Had eigenlijk nooit een Torpedeo gezien, laat staan zo een harde.

Torpedo TX 65

old man jose
Foto van een Torpedo tx65, bezig met poseren.
Helemaal geen lelijke trekker vind ik.
Had eigenlijk nooit een Torpedeo gezien, laat staan zo een harde.

Reacties

Loeideutz
Zit hier ook een luchtgekoelde Deutz in? Of zit er een Yugoslavie motor in?
old man jose
@Loeideutz
Ziet er uit als een Deutz maar ik kon het type plaatje niet lezen, ga nog wel verder onderzoeken hoe het eigenlijk zit.
Loeideutz
Torpedo was een licentiebouw van Deutz, zoals zoveel merken wel iets in het oostblok hadden. Begin jaren '80 zijn ze korte rijd in Nederland geïmporteerd. Gebaseerd op de 06/07 serie en de grotere op de eerste DX serie. Maar ik geloof niet dat er veel van verkocht zijn, was de tijd niet echt voor goedkope namaak ipv het echte.
SJB533
@Loeideutz
Werden die blokken niet gewoon in Rijeka gegoten? Of eventueel in Maribor...
Loeideutz
@SJB533 Dat weet ik dus niet. Maar ik heb lang geleden eens met iemand gesproken die een DX4.31 had, en die was er van overtuigd dat hij er een Torpedo motor in had zitten. Maar ik weet dus niet of er verschillen in zitten. Misschien weet @RobDeutz104 dit?
RobDeutz104
Kan me slecht voorstellen dat er in een 4.31 een Torpedo motor zou zitten
bikkertie
Deutz heeft toendertijd de bouwrechten verkocht aan een buiteblandse producent en die maakte ze na . kwalitatief zijn ze wel slechter.
Deutz6806
Wil je de torpedo verkopen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Torpedo TX 65 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!