Foto van een John Deere 7800, druk bezig met Ploegen / Eggen.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 16-03-2014 om 18:23:30, met 13 reacties.

John Deere 7800

mdoornekamp
Foto van een John Deere 7800, druk bezig met Ploegen / Eggen.

Reacties

mdoornekamp
hobby-farmer
@mdoornekamp
mooi filmpje, maar waarom zijn de schijfcounters er af gehaald?
mdoornekamp
@hobby-farmer Goeie opmerking. Ik ben altijd een groot voorstander geweest van het gebruik van schijfkouters. Ik ploeg ook wel grasland en dan zitten ze er wel aan. Ik ploeg echter ook wel veel over de vorst. En dan heb je snel schade aan de schijven en lagers. De naaldlagers van deze ploeg zijn sowieso zwak. Als je dan voor een kleine 1000 euro schade hebt gehad probeer je het vaker zonder. En ik moet zeggen dat het op bouwland best goed gaat.
hobbyboer
Vaak zie je bij ploegen die zonder schijven (rolmessen vind ik ook wel een mooie benaming) geleverd worden dat er tipkouters gemonteerd zijn.

Heb je die ook overwogen?

En zo ja, waarom kies je ervoor om die er niet op te zetten als je de rolmessen verwijderd?
mdoornekamp
@hobbyboer Ik werk nu afwisselend met en zonder schijven. Ik weet niet of schijven wel met tipkouters samen werkt. Dan moet ik nog meer sleutelen. De schijven heb ik er in 10 minuten af. Er. op zitten duurt iets langer.
hobbyboer
Maar het werkt dus prima zo?
Bij mij eigen ploeg heb ik de rolmessen er ook net afgehaald en wil ze er eigenlijk definitief aflaten.
Dus ik hoef geen tipkouters te bestellen denk jij?
mdoornekamp
@hobbyboer tipkouters snijden alleen onderin. Je moet volgens mij juist bovenin de voor afsnijden. Bovendien komen ze voorin naast de zool zodat je achter op de zool minder tegendruk krijgt. Daardoor zal je ploeg eerder wijken.

De 7 schaar van je baas heeft toch ook geen schijven?
hobbyboer
Klopt, alleen achter schijven en de rest wel met tipkouters.

Ik ga het zelf eerst zonder proberen, al lees ik zo hier en daar weleens dat je zoolijzers minder slijten met tipkouters, maar of dit alleen maar een theorie is of bewezen praktijkervaring weet ik niet.
mdoornekamp
@hobbyboer je tipkouters dienen dan als zool. Die slijten wel als een gek.
dave 7810
Quote @hobbyboer:
Vaak zie je bij ploegen die zonder schijven (rolmessen vind ik ook wel een mooie benaming) geleverd worden dat er tipkouters gemonteerd zijn.

Klopt, wij hebben alleen op de laatste schaar een gekartelde schijf en de rest tipkouters 😉
mdoornekamp
Bedankt iedereen voor de +1
johndeere6910
Mooie trekker en netjes ploegwerk

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 7800 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!