Foto van een Pottinger europrofi, bezig met gras inkuilen. Eerste gras gezien. Was taai en natgeregend spul, Steyr had het er maar moeilijk mee.

Pottinger europrofi

CaseCS130
Foto van een Pottinger europrofi, bezig met gras inkuilen. Eerste gras gezien. Was taai en natgeregend spul, Steyr had het er maar moeilijk mee.

Reacties

steyrcvt170
Ja dat geloof ik wel ja
Baltus_steyr
@CaseCS130 mooie combi, best een lange bak!! hoe kort sneed je het? Kben ook al aan het taaruppen geweest, best taai spul. messen op 4 cm staan, met gangetje van 4 a 5 km per uur ging mooi.
CaseCS130
@Baltus_steyr Alle messen erin, dus ook op een cm of 4. Dit ging niet veel harder, spul was zo taai als hondehaar.
Baltus_steyr
Ja 4 cm. Int begin reed ik 6 a 7 km per uur. maar op het laatste had ie er nog wel moeite mee. Ja was idd taai spul, en geharkt met een dubbele zijafleg dus ook aardig dikke zwil. Later maar iets rustiger aan gedaan zodat de wagen het ook goed kon verwerken. km 4 a 5 ging beter!!
@CaseCS130 Mooie wagen zo! Wel een aardig grote bak, die touwen zitten wel op de normale hoogte of niet? Hoe ging het met de 9094 ervoor?
CaseCS130
@MaartenMandemaker touwen zitten iets lager als bij de hoge schotten als ik naar de beugels kijk. Laden gaat op zich niet verkeerd. Met een dikke eerste snede max. 10km/h en minimaal 5km/h toen het gras nog aardig taai was. Laadautomaat laad em netjes vierkant vol zonder dat ie echt hard persen moet, maar neemt zo al een pak meer mee als de Krone.
Als je echt hard gaat stampen kan er nog een sleep meer in kwam ik per ongeluk achter. Vergat een keer de hydrauliek op druk te zetten. Toen ik bijna een keer op en neer was geweest en de wagen normaal vol zat kreeg de trekker het ineens wel erg zwaar. Kijkje in de bak, was nog voor een derde leeg....
Maar zo gek hoeft het van mij normaal weg niet, meeste land toch om de deur.
Siebenga
@CaseCS130 haha 😄 lache 😄 ik laad nooit op laad automaat! Dat gezeik met halve wagens vind ik maar niks! Maar als situatie is dat je met laadautomaat 1 keer rond gaat en met persen 1,5 dan zie ik meerwaarde van volrammem ook niet!

Dacht dat de messen er niet goed in zaten of stomp waren met eerste snede! Was totaaal geen doorkomen aan! 8km/h en lag er plat voor! Wel wiersen van 9,5 meter ineen maar andere jaren toch altijd wel met 13,5 km/h! Reed ik in weiland naast de loonwerker met zo'n krone xs? Wagen en mijn humeur werd al stuk beter!

Maaar mooi wagentje! Hier kunnen jullie wel even mee vooruit
CaseCS130
@Siebenga Idd, konden zo precies 1 keer op en neer met laadautomaat, meer erin heeft dan geen zin zo dicht bij de kuil. Spul was 's ochtends flink taai, maar op de namiddag werd het al een stuk beter.
Was 's avonds nog even mee met Fendt 718 met 230hp voor SR 155, die kon ook niet harder dan 5km/h in die taaie meuk en plat er voor.
johndeere6230
Mooi wagentje!, lijkt mij ook nog wel een keer wat, mooie taarup ofzo en dan op 4 cm snijden, mooi zelf kuilen 😛
CaseCS130
@johndeere6230 Tis het mooiste tractor werk wat er is, dus doen! Enige voorwaarde om het wat rendabel te houden is dat je zelf onderhoud en kleine reparaties kan doen. En rustig met materiaal omgaan, wild en ruig doen kost veel geld.
johndeere6230
@CaseCS130

we doen op het maishakselen en gras kuilen na alles zelf, we hebben het land om het huis liggen en nu we de ahlmann hebben laten we weer rapen met 1 wagen (alle messen erin +- 4cm) 😉
Voorheen hebben we wel zelf geraapt, maar toen wilde mn vader gaan hakselen en zijn we dus er mee gestopt en hebben we de wagen verkocht 😞 Maar nu toch mn vader weer proberen om te lullen 😛
CaseCS130
@johndeere6230 Gewoon stug volhouden. En em goed eraan herinneren als de loonwerker weer eens niet kan of te laat komt.
johndeere6230
Quote @CaseCS130:
Gewoon stug volhouden

zal ik zeker doen 😛, ja we hadden nu eigenlijk voor t mooie alweer wat te laat gemaaid omdat de loonwerker eerder bomvol zat, maar dr zit nu ook zeker pracht spul in de kuil 😉 Al is het voor meerijden met de loonwerker dat je met zn 2en rijd, anders mag ik de kantjes weer op gooien als die boven de muur komt 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger europrofi ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!