Foto van een J.J. Thomas Ninety Five 100, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door RPCounty op 22-05-2014 om 21:10:02, met 12 reacties.

J.J. Thomas Ninety Five 100

777 foto's van @RPCounty

RPCounty
Foto van een J.J. Thomas Ninety Five 100, bezig met poseren.

Reacties

Loeideutz
Met het risico voor dom uitgemaakt te worden, maar is dit ook weer een Ford-ombouw? En waar is deze op gebaseerd? Ziet er overigens wel leuk uit.
wouter6030
@RPCounty aparte ford maar ik heb u een mailtje gestuurd wilt u daar even op kijken
RPCounty
@wouter6030 ik had het gezien, maar ik heb die hendeltjes helaas niet los liggen.....
RPCounty
@Loeideutz dit is een ombouw gedaan door de engelse dealer John J Thomas. Hij kocht Ford 5000 selectospeed tractoren op die toe spotgoedkoop waren. Ford had toen een ruilprogramma om je selectospeed om te bouwen naar handgeschakeld. Hij trok de tractoren volledig uit elkaar en reviseerde waar nodig de componenten, monteerde de nieuwe transmissie en een nieuwe 6 cylinder Ford Dorset motor. Dit paste allemaal omdat hij de ombouwsets zoals de chassisbalken, tussenplaat, kopelingset etc van Roadless betrok die dit al gebruikten bij hun Ploughmaster 95 modellen. Zodoende had je een trekker met 100 pk plus met veel aftakas vermogen om bijvoorbeeld getrokken hakselaars aan te drijven. De tractoren hadden maar 1 soort aftakas en dat was 1000 toeren. er zijn er in totaal 124 stuks gebouwd. de ninetyfive 120 meegerekend. dus vrij zeldzaam.
SJB533
@RPCounty
En waar slaat het type op terug dan? 100 of 120 als vermogen? En 'Ninetyfive'?
RPCounty
@SJB533 dat is mij ook nooit helemaal duidelijk geworden. de 120 had bijvoorbeeld 128 pk op het laatst
wouter6030
@RPCounty oke als u er een heeft wilt u dan een berichtje sturen?
RPCounty
@wouter6030 dat zal ik doen, maar het zal niet mee vallen om er 1 te vinden.
wouter6030
@RPCounty dat dacht ik ook al vaak kan je alleen maar met het hele kastje kopen en dat hoeft niet
jurford99
RPCounty, wij hebben op de boerderij een ford ninety fivehundred staan(geheel werkend). deze trekker heeft voorwielaandrijving maar geen cabine. hiddejdfan heeft denk ik nog wel een paar foto's van deze trekker, anders zou ik nog wel wat foto's willen sturen
RPCounty
@jurford99 Dat zou mooi zijn. zou je mij een PB willen sturen? alvast bedankt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de J.J. Thomas Ninety Five 100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!