Foto van een Zetor Forterra 11441, bezig met poseren.vandaag de eerste aardappels aangeaard :). Foto is geplaatst door zetordrivertimo op 22-05-2014 om 21:35:15, met 15 reacties.

Zetor Forterra 11441

zetordrivertimo
Foto van een Zetor Forterra 11441, bezig met poseren.

vandaag de eerste aardappels aangeaard 😄

Reacties

Loeideutz
Waarom nog dubbellucht erop?
valmet6400power
@Loeideutz

Anders gaat de trekker slippen omdat het zo zwaar trekt..
JD 6430 The Best
@Loeideutz waarom niet?
zetordrivertimo
@Loeideutz omdat ik hier ook mee geschoffelt heb omdat de grond dicht geregend was, na de regen van afgelopen weken kwam er zon glibberlaagje op in de natte plekken. En Daar ben ik t dubbellucht voor nodig 😃
Loeideutz
@JD 6430 The Best Ten eerste, ik ben geen akkerbouwer. Ik praat er wel mee, doe veel landwerk zelf en heb op school ook stage gelopen bij een akkerbouwer. Ik denk, maar ik kan dat mis hebben en ken ook de grond niet waar dit feeërieke tafereeltje plaats vind, dat een tractor van 100+ pk met gemak een aanaarder kan trekken. Zeker als het is om een klein beetje grond erbij te doen, moet dit niet veel trekkracht kosten. Het nadeel van dubbellucht is dat je op de kopakker met draaien 6 sporen maakt. Mijn inziens maak je dan veel kapot. Zeker in een gewas dat al zo groot is.
@zetordrivertimo Als de grond nog wat vettig is, is het dan niet beter om een dag te wachten of de snelheid aan te passen?
vanmeij
@Loeideutz
de trekker loopt dan ook veel stabieler en bij slippen van de banden in de rug krijg je een hele vieze laag
dave 7810
Quote @Loeideutz:
Het nadeel van dubbellucht is dat je op de kopakker met draaien 6 sporen maakt.

Wij planten geen kopakkers hoor. Kopakkers zijn om op te keren, niet om vol te planten. Tenminste bij de aardappels.
Ritchie
@dave 7810

Toch apart, hier ken ik geen enkele akkerbouwer die zijn vooreinden níet volplant 😉 Volgens mij betaal je daar ook voor.
dave 7810
@Ritchie

Ja maar het hele jaar heb je er ergernis van.
JD3010
Quote @Ritchie:
Volgens mij betaal je daar ook voor.
Bij @dave 7810 is de grond waarschijnlijk gratis. 😄
Hurli356
@dave 7810 waarom heb je er het hele jaar erfenis van? Je hebt vaste spuit sporen en daar rijd je het hele jaartoch door? Wat voor last heb je er dan van? Alleen de 1e keer moet je de ruggen door steken
dave 7810
@Hurli356

Pootaardappels moet je ook selecteren, dan moet je alsnog een pad maken waar je met de selectiekar kan rijden. Op de kopakker is opbrengst vaak minder+ dat het met planten heel veel tijd kost. Nu kan de frees als hij klaar is volgas naar het andere perceel en hoeft hij niet op de planter te wachten. Capaciteit is waar het om gaat. Zeker met planten.
Hurli356
@dave 7810 Oja, jullie frezen alle ruggen eerst. Ziet het bij ons eigenlijk nergens, alle kopakkers worden hier gepoot. En pootgoed wordt vooral voor eigen gebruik geteeld en dan met de hand geselecteerd.
JD 6430 The Best
@Hurli356 met 40 ha poters laat je het wel uit je hoofd om met de hand te selecteren 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Forterra 11441 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!