Foto van een Fendt 211 Vario, bezig met doorzaaien sportveld.. Foto is geplaatst door mickheijboer op 20-06-2014 om 19:20:26, met 11 reacties.

Fendt 211 Vario

mickheijboer
Foto van een Fendt 211 Vario, bezig met doorzaaien sportveld.

Reacties

jurgenkrijt
Hoezo hebben jullie eigenlijk de front hef altijd anar beneden op de foto's ? is daar een reden voor of toevallig
mickheijboer
@jurgenkrijt Toevallig denk en hij is nu niet geheel naar beneden.
fresheliciouss
Doorzaaien is toch altijd een beetje stof vreten 😄
mickheijboer
@fresheliciouss Ja klop is hier weer veel te droog eigenlijk bij ons.
fresheliciouss
Wij starten smorgens met de dauw van het veld te vegen, dan topdressen met grond, die is dan vrij aardvochtig, maar tegen dat alles uitgevlakt en afgewerkt is, is alles steeds een stofbak.. zo stroomt de grond wel mooi egaal bij het doorzaaien 😄
mickheijboer
@fresheliciouss Ja klop maar hier zit er weinig vocht meer in de velden nu is al weer te lang droog en het is hier veel kleigrond. Mooiste werk het dressen in vochtige grond dan haal je het meeste grond er uit en is ook mooie grond om te slepen . Met doorzaaien moet de grond boven op mooi droog zijn zodat de rol van de doorzaaier schoon blijft. Bij jullie heb je denk ook last van natuur stenen in de grond met dressen zeker.
fresheliciouss
@mickheijboer wij gebruiken afgezeefde zanderige teelaarde. maar hier in onze regio is er eigelijk weinig steen in de grond van natuur uit. verder naar het zuiden , waar de grond heel zwaar wordt zijn er ook stenen.. al een geluk dat we daar niet op hoeven te werken 😄
mickheijboer
@fresheliciouss Ja klop in het begin jaren met de korodresser kwamen we overal om proef te draaien en dan maakte je nog wel is mee dat je een velden niet kon doen omdat de grond vol natuur stenen zat . Wij gebruiken om extra aan te vullen ook zanderige dresgrond en de meeste velden doen we eerst met de recycling dresser en doel gebieden maken we vlak fieldtopmaker.
fresheliciouss
@mickheijboer dus jullie zijn tevreden over de recyclingdresser? moet je dan tijdens het doorzaaien of uitvlakken niet opletten dat je de geschudde grond niet inspoord?

de fieldtopmaker voor de doelgebieden? dan heb je die machine bij voor eigelijk maar even te gebruiken; 😄 wij hebben zowiezo al een hele hoop machines bij voor de renovatie.. de doelgebieden maken we los en dan opvullen..
mickheijboer
@fresheliciouss Ja de nieuwe dressers doen het goed en denk dat bij ons anders werk als bij jullie wij kunnen er gewoon goed ons werk op doen.
Dat even gebruiken geeft niet daar hebben wij fronthef voor en we doen ook hele velden met de fieldtopmaker wij maken de doelgebieden enkel los met dresser of schutfrees en vlakken de doelgebieden enkel met fieldtopmaker als nodig is.
Ja wij hebben ook een hoop machines voor onderhoud en renovatie en sommige gebruik je maar even in een jaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 211 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!