Foto van een Volvo BM 400, druk bezig met Poseren. Na 5 minuten onderweg opeens inhouden, tik in blok, roken. Kop eraf gehaald, maar geen opvallende schade te vinden in kop of zuigers. Wie heeft een t

Volvo BM 400

looman
Foto van een Volvo BM 400, druk bezig met Poseren. Na 5 minuten onderweg opeens inhouden, tik in blok, roken. Kop eraf gehaald, maar geen opvallende schade te vinden in kop of zuigers. Wie heeft een tip ?

Reacties

RPCounty
Kijk eens naar de bovenkant van je zuigers. zijn ze allemaal dof van kleur of glimt er 1? is hij aluminiumkleurig dan ligt er vermoedelijk een drijfstanglager uit of een pistonpenlager. dan zit hij tegen de kop aan te stempelen.
deeremeneer
Controleer ook even je verstuivers.
looman
@RPCounty hmmmm, daar zeg je zowat. Ik heb ook foto's van elke zuiger en het lijkt erop alsof het patroon op de cilinderkop overeenkomt met wat ik op de cilinders zie. Er zit ook wat kool afzetting op beide, mogelijk is dat samen teveel geworden. Weet jij hoeveel mm er normaal overblijft tussen bovenkant cilinder en de kop ?
looman
@deeremeneer , zie ook topic hierover, is een goede tip die ik zeker ga doen
deeremeneer
@looman Oh zal topic ook even kijken.
jeroenfordmf
@looman kunt u misschien de tik beschrijven?

Want wij hebben thuis een (MF) 135 met ongeveer het zelfde blok. Een paar jaar terug tikkelde die ook een beetje. Maar dat was omdat er een klep te strak stond afgesteld.

Nog een vraagje tikde de motor bij stationiar toerental bijna niet en op het moment dat je iets gas gaf werd het dan aanzienlijk erger. Probeer eens met de hand de zuigers te draaien. Als je een van die zuigers iets kunt draaien zal de catterpan er onderweg moeten en is hoogstwaarschijnlijk de pistonpen versleten of gebroken.

Ik denk dat het zoiezo niet gek is om de catterpan er onderweg te halen. Om mogelijke staal resten even weg te halen en de alles toch even bij langs te gaan of er niet andere beschadigingen zijn.
looman
@RPCounty vlgs mij is je vermoeden juist

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!