Foto van een Krone Titan, bezig met gras inkuilen een jaar of 8 geleden.. Geplaatst door mdoornekamp op 25-12-2014 om 23:23:28, met 19 reacties.

Krone Titan

Foto van een Krone Titan, bezig met gras inkuilen een jaar of 8 geleden.

Reacties

mdoornekamp
@dx11 Krone titan met vaste rotor invoer.
dx11
Zit hier trouwens een beetje een fatsoenlijke messenbalk in? Of ook met zo'n stomme platte as?
mdoornekamp
@dx11 Eh ja met zo'n stomme platte as net als bij de Turbo's. Wij hadden meestal alleen de lange messen er in die tussen de tanden door lopen. Stuk of 18. Maar gelukkig geen rotor onderhoud. Hoogstens een kromme tand.
daan knol
Is dit een Titan 6/40GL?
Die hadden wij ook alleen dan in oude kleur maar deze trekker kon hem zat de baas ofniet?
mdoornekamp
@daan knol dit is een R 48 met vaste spiraal rotor wals. Deze heeft wel 100 pk nodig. Deze jd was 110 en dat ging mooi
daan knol
@mdoornekamp Oke ik denk al wij reden altijd met 80-85pk voor de titan en dat wou wel alleen bij ons was het probleem altijd tegen de kuil oprijden
mdoornekamp
@daan knol deze trekker kreeg hem wel redelijk de bult op. Later John Deere 6600 er voor en nog later jd 6810 maar die is wel sterk zat:)
1046
Doet me aan vroeger denken
mdoornekamp
@1046 toen waren opraapwagens wel wat goedkoper dan nu. Als je ziet wat nu een nieuwe wagen kost. Pff...
1046
@mdoornekamp zeg dat wel ja
1046
...
mdoornekamp
@1046 mooi!!
1046
Foto is van 98, was een fijne combi
CaseCS130
Mooie wagen, als wij deze met vaste rotor hadden gehad, zouden we denk ik de Pottinger nog niet hebben. Onze stond niks te veel vermogen voor en laden dan ook nog op spaaraftakas, nooit wat aan kapot geweest in 12 jaar.
mdoornekamp
@CaseCS130 O dat is wel netjes. Wij hebben wel eens wat stuk gehad, maar de capaciteit van deze wagens werd ook enorm verhoogd door de vaste rotor. Eigenlijk wat de aandrijving en constructie daar maar amper op berekend.
@mdoornekamp
Foto van de rotor ? zijn er verder nog verschillen in de aandrijving, vergeleken met de balk invoer ?
mdoornekamp
@case956powerrzzzzz De aandrijving is ongeveer het zelfde denk ik. Draait gewoon op 540 toeren. De bevestiging van de hoofdlagers aan het frame lijkt me wel zwaarder uitgevoerd. Foto moet ik even maken. 😄

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Titan ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!