Foto van een Fendt 722 Vario, bezig met gras maaien.Boer Janssens uit Tongerlo afgelopen zomer aan het gras maaien. Album: http://www.tractorfan.nl/album/2084/

Fendt 722 Vario

tractorenfan
Foto van een Fendt 722 Vario, bezig met gras maaien.
Boer Janssens uit Tongerlo afgelopen zomer aan het gras maaien. Album: tractorfan.nl/album/2084/

Reacties

eicher4048driver
Erg mooie combi, die grijze roosters staat hem wel
tractorenfan
@eicher4048driver
Ja, ik vindt deze ook mooi.
Fendt biedt deze tegenwoordig op alle nieuwe types aan.
Deze "Fendt design line" kost denk ik rond de 2000 euro. Dan heb je een verchroomde uitlaat, donkerdergroene kleur met grijze gril enzo.
eicher4048driver
@tractorenfan ja, wel mooi voor de mensen die een nog stijlere fendt willen 😃 k vind alleen de stikker van fendt op de voorruit niet gepast, je hebt juist zo'n voorruit die verder doorloopt voor voorladerwerk en dan plak je der een stikker op??
tractorenfan
@eicher4048driver
Ja, maar die zit volgens mij niet standaard in dat pak.
Op deze trekker staat ook geen opbouw op voor een voorlader, dus hadden ze zo'n grote voorruit iet echt nodig.

Persoonlijk vind ik het ook niet geweldig 😉
eicher4048driver
@tractorenfan ja, de ene is over die voorruit wel te spreke, decandere niet, persoonlijk voor een voorlader lijkt het me wel erg handig, maar als je die niet hebt en op zonnige dagen schijnt de zon in je ogen. Das ook niet alles, ze konden volgens mij dit soort cabines misschien beter als optie leveren.
@tractorenfan Ik heb eens bij de andere foto's van boer janssens gekeken, maar heeft die zoveel groot materiaal? Is dat zo'n een grote boer?
fendt308-driver
Die sticker vind ik wel mooi, weert de zon ook mooi de grote ruit is alleen bij het stoplicht handig de rest valt tegen...
tractorenfan
@fendt716,311driver
Dit is een coöperatie tussen 2 grote boeren uit de buurt van Tongerlo (kort aan de DAF fabriek voor degene uit de buurt). De grootste heeft zo'n 800 melkkoeien, dit is boer janssens. De 310, 722, claas hakselaar en favorit 822 en 930 (1ste gen.) zijn van hem (en waarschijnlijk nog meer van waar ik geen weet van heb). De andere boer heeft nog een 512c, 818 vario, 312 LSA... Dit is boer Theys met dacht ik 500 melkkoeien. Daarnaast doen ze beide nog aan akkerbouw. Ze stellen hun machines gemeenschappelijjk zodat ze niet elk alle machines moeten kopen.

Wat wel opvalt is dat ze allebei enkel Fendt tractoren hebben 😄
tractorenfan
@fendt308-driver
Ervaring? Ik denk wel dat het handig is met voorlader, maar zoals @eicher4048driver al zei kunnen ze dit beter als optie doen. Maar wat kost het dan weer extra voor een compleet andere cabine.
Maar ik dacht toch dat er standaard ook een zonneklep zat ingebouwd?
eicher4048driver
@tractorenfan ja der is standaard een zonnewering ingebouwd
fendt308-driver
Ervaring? mwa hebben zo'n ding staan ja
tractorenfan
@fendt308-driver
ow, sorry niet gezien 😄
Ik heb er enkel nog maar op beurzen ingezeten. Is het het 500 vario of 700? Valt die voor de rest een beetje mee?
Wij wilden vorig jaar ook upgafen naar een 516. Tot we op Internet de basispijs zagen, zonder al te veel opties: 165000. Toen maar gezegd om nog jaar of twee te wachten 😄
fendt308-driver
@tractorenfan
het is een 513
ja van de prijs schrik je wel ff hahaha maar dat van die prijs gaat heel wat af als je gaat praten en wat in te ruilen hebt....
wat wil je erop inruilen dan?
tractorenfan
@fendt308-driver
De 515c. Maar ik denk dat we deze wel als reserve trekker zouden houden.
Wat hebben jullie ervoor ingeruild? Het lijkt of het de power-uitvoering is. Schilt die hard in prijs?
fendt308-driver
@tractorenfan
het is de power uitvoering inderdaad, die is ff 15-20 goedkoper als de luxeste dacht ik... persoonlijk zou ik de 515 nooit wegdoen 😃 het is net wat voor werk je ermee doet, mijn voorkeur valt op onze 512C ipv de 513 vario. de 500 heeft ook een hele kleine vario dus achteruit een berg op rijden met vracht wil slecht
tractorenfan
@fendt308-driver
Ja, ik vind die ook heel fijne trekkers. Alleen, waar ik in het hoogseizoen help, heb ik al met een 818 vario gereden. Echt een super trekker zo'n vario.
De 400 serie lijkt me ook wel wat, maar die verkopen ze niet meer. Zou ik een goede 2de handse moeten vinden. Thuis hebben wij genoeg aan 150pk. Wij doen aan akkerbouw. Ik zie dat jullie ook een 415 hebben. Goede ervaring mee?
Wat voor een bedrijf hebben jullie?
fendt308-driver
@tractorenfan
wij hebben een boerderij en loonbedrijf, als ik jou was zou ik een 415 kopen werkt veel fijner vind ik. hele fijne trekker
tractorenfan
@fendt308-driver
Wat zijn zo bekende gebreken van de 400 waar ik moet op Letten bij het aankopen van een 2de handse? Zou jij zoeken naar zo weinig mogelijk uren of mag hije er toch 4000 ofzo hebben?
fendt308-driver
@tractorenfan
als hij maar goed behandeld is maken de uren toch niet veel uit? ik weet niet of er bekende gebreken zijn. kijk ook naar de geschiedenis van de trekker. heeft hij veel gedumperd dan kan het zijn dat de vario minder word.
fendt308-driver
Mischien kan bijv. @Mengeledriver je daar meer over vertellen
Mengeledriver
Goed onderhoud is nr 1. Veel mensen zeggen / denken dat hun trekker goed onderhouden is maar vaak valt dat wel tegen. Olie op tijd vervangen en (gebrek aan) rijstijl van de chauffeur bepalen 90%
tractorenfan
@Mengeledriver
Ja, en dat vind ik moeilijk na te gaan bij aanschaf van een tweedehands trekker.
Daarom denk ik eerder om een fendt 400 te kopen met zo weinig mogelijk uren. Hier in de buurt heeft een dealer nog een demo van 1,5 jaar oud staan. Een fendt 415 vario, alles erop en eraan, maar heeft wel 800 uur. Nu de prijs valt wel mee, maar ik maak mij zorgen dat er waarschijnlijk ook mensen mee gereden hebben die nog nooit met een vario gereden hebben.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 722 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!