De Gilles GI-TRAC was destijds de basis van de bietenladers zoals we ze kennen. Men had toen heel wat verschillende mogelijkheden van opbouw stukken. Van een aalton tot dumper en van een bemesttank to

Gilles Bietenlader

MMaarten
De Gilles GI-TRAC was destijds de basis van de bietenladers zoals we ze kennen. Men had toen heel wat verschillende mogelijkheden van opbouw stukken. Van een aalton tot dumper en van een bemesttank tot compostlader/spreider.
Deze Gilles RB 410-V was uitgerust met een tank en spuitboom om te bemesten. In de bijhorende film die op de oude doos getoond wordt zijn er enkele verschillende mogelijkheden te zien, zoals ook de GI-TRAC in trekker vorm die daar een Hesston 4900 trekt.
In diezelfde film zien we ook een Gilles GI-TRAC RB 200 die een Vredo tank kreeg opgebouwd en een bijhorende mestinjector. Deze machine behoorde tot de vloot van het Nederlandse loonwerkbedrijf Rovers-Boekel uit Venhorst.

Wie meer wil weten over deze machines en de film wil zien? Dan kan u terecht op deoudedoos.be/
Door het jaar heen zal het uitgebreid foto en film archief van de firma Gilles ook te zien zijn op deze website, geregeld eens de oude doos checken en je mist geen enkele update! Afspraak elke zondag voor uw wekelijkse portie oud beeldmateriaal!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gilles Bietenlader ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!