Foto van een Massey Ferguson 6460, bezig met speciaal transport.De Aquagrader gaat weer naar z'n zomerverblijf. :-)

Massey Ferguson 6460

DANOONTJE POWERR
Foto van een Massey Ferguson 6460, bezig met speciaal transport.

De Aquagrader gaat weer naar z'n zomerverblijf. 😄

Reacties

Sjoske2
Dat is een Antha of niet? Hoe bevalt die?
DANOONTJE POWERR
@Sjoske2 Bevalt nu prima, wel zelf een hoop aan veranderd.
Sjoske2
Wij hebben hem nu een jaar of 7, ook veel zelf aan veranderd maar toch ook veel problemen mee gehad (ook met onze eigen aanpassingen). De bedoeling is dat ie dit jaar wordt ingeruild voor een Van Dijke.
DANOONTJE POWERR
@Sjoske2 Wat voor problemen heb je er nu nog mee dan?
Sjoske2
Sorry voor de late reactie. Dit jaar viel het eigenlijk wel mee, de spijlenband (voor het afval) was versleten en is een paar keer gescheurd, die had eigenlijk gewoon vervangen moeten worden maar omdat dit z'n laatste seizoen (bij ons) was hadden we daar niet zo'n zin in. Het grootste probleem was bij één van onze aanpassingen, we hebben de stappenzeef voor het plantgoed vervangen voor een shaverbed met dunne nylon rollen, dit sorteert prima maar loopt bij ruig plantgoed snel vol, ook omdat het bed zo kort is.
Ik denk ook dat wij er te veel mee wilden, hij stond achter een grote trommelspoeler en er ging 1,5 ha. per dag overheen.
De "eindloze" rollen in het bovenste bed hebben we ook vervangen voor rollen met voor en achter pootjes, dit beviel prima, liep bijna nooit vol en de lagers gingen een stuk langer mee.
Wat voor aanpassingen hebben jullie er aan gedaan?
DANOONTJE POWERR
@Sjoske2 1,5 ha is inderdaad wel veel, ik neem aan dat je niet in de kop van Noord Holland zit.
Bij ons spoelt het namelijk veel makkelijker als in de "buitengebieden".
Bij ons gaat er meestal maximaal 1 ha overheen.

Ik heb de bovenste bak 4 cm verhoogd met nylon blokken.
Als je goed op de foto kijkt kun je ze zien zitten.
Daardoor kon ik de rollenzeef schuiner zetten zodat er meer afschot in zit en blijven de lagers van de eindloze rollen nu ook heel, die gaan namelijk stuk omdat de bollen er te lang op blijven liggen.

Verder hebben we een "torpedo" achter de schroef gezet die de draaiing in het water opheft.
Daardoor is de stuwing veel beter en blijven ze niet meer in de bak ronddraaien.
Sjoske2
Nee, Brabant.
Die torpedo ken ik niet maar lijkt me wel een zinvolle aanpassing. Krijg je dan ook een mooiere verdeling? Bij ons ging "ruig spul" er vaak als een "worst" overheen, aan de ene kant van de rollenzeef niks en aan de andere kant dubbeldik. Dat kwam de sorterende werking natuurlijk ook niet ten goede!
DANOONTJE POWERR
Quote @Sjoske2:
mooiere verdeling?

Ja, dat werkt 10 x beter.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6460 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!