Brandstofpomp fordson dexta... Foto is geplaatst door malcon op 03-02-2015 om 21:26:32, met 12 reacties.

Fordson Dexta

malcon
Brandstofpomp fordson dexta..

Reacties

RobDeutz104
Nice, met vacuumregeling
jelledexta
Kijk, gelijk maar een vraag:
Heb je de pomp zelf gereviseerd?
klopt het dat er olie oid in moet waardoor de motor uiteindelijk beter gaat lopen?
ik heb zelf precies dezelfde pomp op mn dexta, hoorde pas dat er olie in moet zodat de motor beter/gelijkmatiger gaat lopen. Mij werd geadviseerd om de opvoerpomp te demonteren (waar nu een gat zit)en hierdoor deze holte oid schoon te maken en vervolgens via een van de boutgaten van de opvoerpomp olie bij te vullen. Het enige is dat het bij mij net als op de foto geen boutgaten zijn maar "draadeinden" waardoor je dus geen olie kan bijvullen.

kort gezegd, wat is jouw ervaring met enige olieniveaus en benodigde schoonmaak vd pomp?
mc-cormick-ihc
@jelledexta die draadeinden komen in de zelfde ruimte uit als t gat van je opvoerpomp dus je kan het er zo ingieten lijkt mij
sassinga
@jelledexta Er hoeft geen olie in de pomp word gesmeerd door de diesel. Dus NIET doen. Je moet alleen het filtertje om de 200 uren schoonmaken. Dit zit achter de moer met de ring, op de foto rechts naast de zilverkleurige plaat met simms
jelledexta
@sassinga Bedankt! Deze valt in de categorie nuttige en bruikbare tips 😄
Ik ga t eens proberen!
malcon
@jelledexta sassinga heeft gelijk. Er zit geen olie in de brandstofpomp. Deze wordt Door diesel gesmeerd. En het filtertje wel schoon houden inderdaad. Wat je wel kan doen is het simms deksel demonteren en daar een klein beetje olie in spuiten met een oliespuitje op de plunjerveren.
jelledexta
@malcon Bedankt!
jelledexta
@sassinga Ik heb het filtertje zoals je zei schoongemaakt. Is deze om lucht in en uit te laten? Ik kon er namelijk geen olie oid in ontdekken.
sassinga
@jelledexta Ja dit is een lucht filtertje. Heb ook nog wel onderdelen boeken van de dexta te koop
jelledexta
@sassinga Op internet staan ook wel digitaal van die onderdelen pagina's. Een boek is toch handiger denk. Over wat voor prijzen praat je dan?
sassinga
@jelledexta heb je een PB gestuurd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!