Foto van: evertjan1977

Fordson Dexta

Foto’s
1.952
Video’s
21
Topics
425

Informatie over de Fordson Dexta

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Dexta.

Sinds vandaag een Fordson Dexta van 1962 met maaibalk. Nu nog aan de praat zien te krijgen
Ca een half jaar eerder dan ik zelf in de familie gekomen
Pluspunten
17000+ uren op de klok en loopt nog als een zonnetje
Aangekocht als gerestaureerde oldtimer. Achteraf blijkt olie over de gehele lengte van de tractor te lekken. Moet nog naar gekeken worden in de toekomst. Enkel gebruikt voor ritten.
Dit was de eerste tractor waar ik als 7 jarig mannetje op heb gereden. Toen heb ik ooit gezegd dat als ik later groot ben er zelf ook een koop.
En zo geschiedde ..
Pluspunten
Bij goed onderhoud een hele betrouwbare machine
Minpunten
Bij achterstallig onderhoud kan het een bron van ellende zijn als je deze wilt aanpakken.
fordson dexta , iseki tu 1400 , iseki tm 3160 , goldoni 917 , goldoni 12 pk , iseki 440 , simar geneve 56 a , en een hinomoto 144 ,
Pluspunten
Ik rei al 10 jaar met iseki en mijn vader al 35 jaar en hebben nog nooit meer dan is een kapot kabeltje gehad zo zijn echt zeer goede machines en de goldoni 917 is gewoon echt een beest om mee te reiden en zeer sterk en de fordson dexta is een leuke en goede trekker om mee te reiden
Minpunten
De goldoni 917 is te loemp en te zwaar om mee te reiden de goldoni 12 pk maakt niet genoeg toeren voor de messen van de frees en de simar geneve 56 a maakt te veel geluid verbruikt veel te veel en is altijd aan ook iets stuk aan .
Vooraanzicht
Zijaanzicht

Gebruikerservaring

Sinds vandaag een Fordson Dexta van 1962 met maaibalk. Nu nog aan de praat zien te krijgen

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fordson Dexta - toerental van mijn Dexta komt niet boven 1450!

Wat hier aan te doen. verstuivers getest en gereviseerd

2 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel toeren bij gebruik maaibalk? hoge gearing of lage gearing?

Welk toerental bij gebruik maaibalk (ik denk Schukken) en hoge of lage gearing

8 reacties


Fordson Dexta - Hef schokt bij heffen en reageert traag bij dalen

Hallo allemaal,

Met lichte belasting geeft de hef van mijn Fordson Dexta weinig problemen. Maar met hogere belasting wordt het een beetje ongecontroleerd allemaal. Heffen gaat schokkerig en zakken heel indirect. In de hoogste stand kan ik de hoogte-instelling wel 5 tot 10 cm omlaag verzetten voordat de hef, eerst langzaam maar al snel als een baksteen, begint te zakken. Wat misschien er ook mee te maken heeft is dat als ik de automatische hefhoogte correctie inschakel het helemaal kermis is. Het heffen en dalen gaat dan een heel eigen leven leiden. Voor mij geen probleem, ik heb geen plannen om te gaan ploegen of iets dergelijks. Mijn plan is revesiesetjes voor de pomp en het hefdeksel aan te schaffen en de afdichtingen te vervangen. Tenzij iemand een betere suggestie heeft?

Groet,
Wim

2 reacties


Fordson Dexta - Motor start niet meer na brandstof panne

Beste, ik ben een absolute leek in de materie maar ik wil heel graag leren. 2 dagen geleden plotse panne met mijn oude Dexta 3000 die het tot dan prima deed. Brandstoftank helemaal leeg... Ik heb opnieuw rode diesel in de tank gedaan, maar de motor start niet meer. Hij maakt wel geluid om op te starten, maar start niet. Wat kan ik doen? Kan het zijn dat de leidingen leeg zijn en ook weer gevuld moeten worden? Kan ik hier iets voor doen? Alvast heel erg dank voor jullie reacties. Ik voel mij een beetje dom 😉

7 reacties


Fordson Dexta - Bouten treeplanken ter bevestiging cabine

Dag!
Ik heb eind vorig jaar een fordson dexta gekocht, en hoewel het heiligschennis is wil ik er toch een cabine op bouwen. ik rijd op de dexta naar de boerderij, en ik moet ook bij slecht weer de weg op, dus in dit geval is het droog kunnen zitten belangrijker voor me dan het origineel houden/maken van m'n oldtimer. misschien koop ik me ooit een 6 cilinder met cabine en dan restaureer ik de dexta zoals het hoort, maar tot die tijd heb ik dus een dexta met cabine.

nu steunt de cabine momenteel op de diesel tank, en daar krijg ik deuken van. zodoende heb ik een paar steuntjes gelast die in de ongebruikte blinde gaten bevestigd moet worden naast de bestaande steuntjes van de treeplanken. so far so good.
Nu vraag ik mij echter af wat voor bouten ik erin moet draaien.
is er iemand die dat weet?

een van de vorige eigenaren heeft nml al eens een metrische bout in zo'n Engels gat gedraaid, en dat werkt niet.

Bij voorbaat dank!

MVG Stefan

2 reacties


Fordson Dexta - Lekt olie bij aftak as hendel volgens New Holland dealer zit daar alleen een pakking

Alleen pakking of ook een keerring

7 reacties


Fordson Dexta - Topstang kantelstuk bus demonteren

Hallo ik heb een vraag over de topstangkantel stuk bus wat ik ook probeer ik krijg hem er niet uit
Heb al geprobeerd te branden op 2100 graden
Beitel
Boren maar is gehard
Iemand nog een wild idee
Ps heb geen takel of bovenloop kraan
Met vriendelijke groet
Soeg01

7 reacties


Fordson Dexta - Krukas poelie bout losmaken

Weet iemand hoe ik de krukasbout van de krukas poelie los te krijgen zoals ik hem gemeten heb 42mm dop nodig maar om gelijk zo'n dop te bestellen

28 reacties


Fordson Dexta - Krukas poelie bout losmaken

Weet iemand hoe ik de krukasbout van de krukas poelie los te krijgen zoals ik hem gemeten heb 42mm dop nodig maar om gelijk zo'n dop te bestellen

0 reacties


Fordson Dexta - Aftakas ontkoppeld niet na nieuwe koppelingsplaten

Ik heb van de zomer mijn dexta gesplitst en de koppelingsplaten vervangen. Nu ontkoppeld alleen mijn aftakas niet meer. de rijkoppeling wel. Hoe zou dit kunnen?

10 reacties


Fordson Dexta - Werking van remmen functioneert niet naar behoren.

Ik heb onlangs een Dexta gekocht (bouwjaar 1962), alleen de remfunctie doet het niet goed!
Wat is belangrijk om op te letten, zodat deze weer goed gaan werken? Remtrommel, remschoenen controleren enz. Laat mij maar weten waar ik mijn aandacht aan moet geven.
Misschien hebben jullie nog goeie tips voor mij?

Verder vroeg ik mij nog af, of het mogelijk is om voetgas te monteren op de Dexta?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet Roberto

2 reacties


Fordson Dexta - Werking van remmen functioneert niet naar behoren.

Ik heb onlangs een Dexta gekocht (bouwjaar 1962), alleen de remfunctie doet het niet goed!
Wat is belangrijk om op te letten, zodat deze weer goed gaan werken? Remtrommel, remschoenen controleren enz. Laat mij maar weten waar ik mijn aandacht aan moet geven.
Misschien hebben jullie nog goeie tips voor mij?

Verder vroeg ik mij nog af, of het mogelijk is om voetgas te monteren op de Dexta?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet Roberto

5 reacties


Fordson Dexta - Gloeiplug bedraden vanaf welke draad

We zijn bezig met vervangen van bedrading van onze Dexta. Oude gloeiplug vervangen door nieuwe 12v gloeiplug. Volgens schema loopt een draad vanaf startrelais naar gloeiknop. Vanaf de gloeiknop loopt er vervolgens een draad naar gloeiplug. De boel gaat echter knetteren bij indrukken startknop. Alle delen doorgemeten met multimeter maar dat lijkt te kloppen. Werkelijk geen idee waar dit nu misgaat. Iemand een idee?

2 reacties


Fordson Dexta - Motorolie uit uitlaat, loopt verder goed

Hallo, sinds kort komt er olie in het uitlaatsysteem met draaiende motor.
De motor start en loopt verder prima, ook rookt ie niet overdreven veel.
Het uitlaatspruitstuk is nat van olie en blaast deze olie omhoog langs de uitlaat ( die er rechtop los in staat. Het is geen condens, maar echt motorolie.
Het is niet dusdanig veel dat het naar beneden drupt of zo, maar de uitlaatdemper wordt nat en rondom spetters.
Als de olie in de verbrandingsruimte zou komen zou ie toch blauw moeten gaan roken.
En als er 1 cilinder geen verbranding heeft door slechte compressie of zo dan zou die slecht moeten lopen, wat niet zo is.
Heeft iemand een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

11 reacties


Fordson Dexta - Hoe kan ik het juiste bouwjaar achterhalen?

Goedemiddag

Ik probeer het bouwjaar te achterhalen voor de registratie bij RDW. Het serienummer heb ik inmiddels gevonden en is als volg: 957E92844.
Ik heb al op diverse websites gekeken en een aantal lijstjes gevonden alleen komt mijn serienummer niet in dit lijstje voor….
Wie helpt mij uit de brand?

4 reacties


Fordson Dexta - 3 cilinder diesel pomp kopen

Hoi ik heb sinds kort een fordson dexta 3 cilinder. Alleen is de diesel pomp niet helemaal goed afgesteld. Nou heb ik op marktplaats een voor €185 gezien. Is dit een prijs die je er gemiddeld voor betaald?

Groet Huub

6 reacties


Fordson Dexta - Maximale toegelate massa weten

Sinds kort ben ik opzoek naar een fordson dexta. In belgie mag je met een tractor rijden opvoorwaarde dat de maximaal toegelate massa niet hoeger is dan 3500 kg. Jammer genoeg vind ik hier zeer weinig over terug van de tractor zelf.
Iemand ervaring met dit ‘probleem’.

En dat mij eventueel kan zeggen hoeveel de MTM bedraagt of het indentificatieverslag ?

2 reacties


Fordson Dexta - Dexta 3000 - versnellingspook zit muurvast

Dag iedereen, ik zit met een serieus probleem. Enkele weken geleden heb ik een oude ford Dexta 4000 gekocht. even laten testen door een vriend (kenner) en was goedgekeurd. Ik heb er vandaag zelf even mee gereden voor de eerste keer. Geen enkel probleem. Tot ik vanavond nog een keertje wilde rijden. de versnellingspook is vast komen te zitten en kan geen enkele kant meer op. Hij zit muurvast en staat in een rare positie. Ik ben zelf absoluut geen mechanieker en heb geen kennis met traktoren herstellen. Via internet lees ik dat dit blijkbaar een meer voorkomend probleem is bij de Ford Dexta en dat het vaker voorkomt als men niet rustig en "in H" schakelt. Wellicht heb ik te snel geschakeld. Er wordt verteld dat middels 6 bouten het deksel van de versnellingsbak er af gehaald kan worden om de pook weer vrij te maken. Dit lukt me niet. Als ik de 6 bouten losschroef zit het deksel nog vast en ik zie ook nog een grote moer bovenaan op het deksel zitten. Zie foto's in bijlage. Kan iemand me aub helpen? Ik heb de traktor voor 2000€ gekocht als hobby en hoop nu niet meteen voor extreme kosten te staan... Wie kan mij helpen? Alvast heel erg dank voor jullie reactie. Fijne avond, Bruno

19 reacties


Fordson Dexta - + aan de massa moet de verlichting dan ook met de + aan de massa ?

Mijn Dexta heeft de + aan de massa, moet de verlichting dan ook met de + aan de massa ?

10 reacties


Fordson Dexta - Stuurhuis fordson dexta reviseren

Ik heb een fordson dexta die verschrikkelijk zwaar stuurt.
Ik heb het stuurhuis eraf gehaald en zag dat het stuurhuis van binnen kapot was en de olie meer op zand leek dan Olie.
Ik heb een nieuwe stuurhuis gekocht maar daar zit geen olie in.
Mijn vraag hoe moet ik die olie erin doen en moet ik daarbij nog ergens op letten?

Groeten Mark

2 reacties


Fordson Dexta - Hef, hefdeksel reageert niet

Ik heb een probleem met het hefdeksel van mijn fordson dexta. als ik het boutje waar ik een rondje heb getekend helemaal vast draai dan gaat de hef niet omhoog. en als ik hem een beetje los draai dan gaat de hef wel omhoog alleen er komt dan olie tussen dat boutje uit. wat best raar is want bij mijn andere dexta zit het boutje gewoon vast.

Weet iemand wat dit is?

Groet Rick

0 reacties


Fordson Dexta - Tussen schot tussen accu en moter

Ik mis het tussen schot tussen accu en moter van mijn dexta

14 reacties


Fordson Dexta - Nieuwe cilinderkop bestellen webshops

Ik twijfel over de staat van de cilinderkop van mijn dexta. Nu zie ik bij verschillende webshops oa histoparts, kodaparts en agriline nieuwe cilinderkoppen voorbij komen voor rond de 250 euro.

Heeft hier iemand ervaring mee? Moeten ze nog worden nabewerkt?

Een nieuwe is misschien wel goedkoper dan de oude laten opknappen.

Alvast bedankt!
Groeten Sander

16 reacties


Fordson Dexta - uit 1962 kleuren?

Hallo,

Ik heb een dexta uit 1962.
En vroeg mij af welke orginele kleuren daar nu bij horen.
Dus kleur velgen/spatborden wit of oranje?

Groet Sem

4 reacties


Fordson Dexta - Hoe moet ik luchtfilter met olie vullen.

Het peil weet ik, maar moet de olie in de centrale "bus" met gaatjes onderin of juist in de ringvormige ruimte om deze bus heen? Of in allebei?

0 reacties


Fordson Dexta - Hoe moet ik luchtfilter met olie vullen.

Het peil weet ik, maar moet de olie in de centrale "bus" met gaatjes onderin of juist in de ringvormige ruimte om deze bus heen? Of in allebei?

6 reacties


Fordson Dexta - Hendel achterhef zit muurvast in hoogste stand

De hendel van de achterhef zit muurvast in de hoogste stand, nu hangt er een gewicht in de hef omdat mijn Dexta een voorlader heeft.
Heb afgelopen week de PTO hendel weer werkend gekregen, deze is amper tot niet gebruikt de laatste jaren, als ik hem naar de hef schakel komt deze direct een stukje omhoog (latten liggen nu op een beveiliging dat het gewicht niet heen en weer kan), dus de hef zelf lijkt niets aan te mankeren.
De hendel zelf heb ik waar mogelijk al ingespoten met WD40 en her en der voorzichtig een tikje gegeven, maar er komt geen enkele beweging in behalve een halve cm speling.

Wat is de gemakkelijkste manier om dit op te lossen? Ik meen dat de hendel met z'n mechaniek los kan zonder dat het bovendeksel van de hydrauliek eraf moet?

0 reacties


Fordson Dexta - Wat voor type voorlader zit er op deze Dexta?

Goedemorgen,

Komende week ga ik bij deze Dexta kijken, voorlader wil ik gaan gebruiken om af en toe wat balen hooi mee te gaan rijden.
Maar ik kan op de foto niet duidelijk krijgen wat voor type voorlader hier nu op zit en vooral wat voor type aansluiting.

Ik wil nog iets van vorken of een balenprikker halen, maar dan moet ik natuurlijk wel weten wat erop past.

Help ?!?

19 reacties


Fordson Dexta - Regelstang brandstofpomp slingert stationair. Bij gas geven word het beter.

De regelstang van de brandstofpomp gaat stationair heen en weer trillen.hoe meer gas hoe beter.
Iemand ervaring daar mee? Zat eerst veel ruimte op maar dat heb ik verholpen, maar eigenlijk is het alleen maar erger geworden. Dexta loopt wel goed.

0 reacties


Fordson Dexta - Gezocht, een goede radiateur en gaasjes voor de gril

Hallo,

Voor een Fordson Dexta zoek ik nog een goede radiateur en de beide gaasjes voor in de gril. Heeft of weet iemand deze nog te liggen? Graag in het noorden van het land ivm ophalen.

Met vriendelijke groet,
Sjoerd

3 reacties


Fordson Dexta - Gezocht mooie geheel gerestaureerde dexta

Met doordraai koppeling en liefst een dubbel hydroliek ventiel.

11 reacties


Fordson Dexta - Dexta start niet bij kou

Mijn Dexta start en loopt als zonnetje wanneer hij eenmaal warm is. Nu met deze kou start hij echter niet meer. Gisteren nog wel weten te starten met startkabels op auto (na tip). Als hij dan warm is, start ie zonder problemen. Vandaag gaat startmotor niet eens meer helemaal rond. Ook niet met startkabels. Heeft iemand idee wat dit kan zijn?

19 reacties


Fordson Dexta - Wat is de juiste kleur blauw voor een Dexta van 1964

Wat is de juiste kleur blauw voor een Dexta van 1964

2 reacties


Fordson Dexta - Zijn dexta,s met een mechanische brandstofpomp de jongste dexta,s

Zijn Dexta,s met een mechanise brandstofpomp de jongste Dexta,s ??

4 reacties


Fordson Dexta - Dexta start niet, startmotor gaat maar heel af en toe rond

Hallo allemaal. wie kan me helpen. Mijn dexta ging steeds moeilijker starten. Als ik de starthandel naar beneden drukte gebeurde er soms helemaal niets (geen geluid). Soms plotseling wel en ging de startmotor toch rond. Nu rook ik bij de laatste keer starten al een soort schroeilucht en zag ik een klein rookwolkje rechtsonder bij het stuur (als je op de trekker zit). Alsof er een draadje sluiting maakt na lang starten. Kan het zijn dat er iets doorgebrand is of is de startmotor stuk? Ik tast in het duister. Alvast bedankt voor jullie meedenken

14 reacties


Fordson Dexta - Uit laat omhoog plaatsen

Kan je spruitstuk omdraaien zo dat uitlaat naar boven kan

8 reacties


Fordson Dexta - Chassi nummer bij een Dexta

Waar vind ik het chassi nummer bij een Fordson Dexta

19 reacties


Fordson Dexta - Kenteken houder erop zetten?

Heeft iemand fotos van deze kenteken plaat houder bevestigd op de dexta?

4 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel bar compressie nodig?

Hallo
Hoeveel bar compressie moet een dexta hebben?

6 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel bar compressie nodig?

Hallo
Hoeveel bar compressie moet een dexta hebben?

0 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel bar compressie nodig?

Hallo
Hoeveel bar compressie moet een dexta hebben?

0 reacties


Fordson Dexta - Hinder van uitlaatgassen horizontale uitaat

Sinds kort ben ik in het bezit van een fordson dexta. De uitlaatgassen zijn hinderlijk, veel rook en stank. dit komt waarschijnlijk ook door een horizontale uitlaat die bij de achteras uitkomt en de rook tegen het grondbakje blaast. Is dit normaal en op te lossen? Zelf denk ik om eventueel een verticale uitlaat te plaatsen (uit de motorkap) heeft iemand tips of advies voor me?

8 reacties


Fordson Dexta - Koppelingshuis van versnellingsbak demonteren

Hallo, ik heb hier een afbraak dexta staan, nu de versnellingsbak wilt iemand kopen dus wil ik die er vanaf halen.. echter zit het koppelingshuis er nog voor, nu het volgende probleem.. heb zo veel mogelijk gedemonteerd van het koppelingshuis maar het koppelingshuis komt maar een dikke cm van de versnellingsbak af en geen mm verder.. volgens mij moet er nog iets gedomenteerd worden maar ik weet niet wat? Kan het de onderste lager zijn? (Zie foto) maar hoe moet ik deze er vanaf krijgen?
Bedankt Hannes

2 reacties


Fordson Dexta - Kabelboom aansluiten op schakelaar

Ik heb een nieuwe kabelboom aangeschaft voor mijn Dexta uit 1958 en kan deze grotendeels aansluiten volgens het bijgeleverde schema. Het schema geeft echter geen duidelijkheid over wat de "key switch" is en wat de "main light switch" is. Het is mij daardoor niet duidelijk waar:

1. de groen/gele draad "feed off AL at controlbox to key switch" naar toe moet.
2. de rode en de blauwe draad "power to main light switch" naar toe moet
3. de groen/gele draad "feed from key switch" naar toe moet

Er zijn volgens mij twee aansluitingen op de schakelaar die in aanmerking komen, namelijk BAT en COIL. Voor de duidelijkheid, het gaat om een enkele schakelaar voor contact en verlichting met 5 aansluitingen waarbij COIL in het midden zit.

Heeft iemand ervaring met deze schakelaar en dit aansluitschema (#5015 van Histoparts)?

2 reacties


Fordson Dexta - Oliedruk schommelt op en neer

Mijn oliedruk schommelt op en neer van 4 bar naar 2 bar, filter vervangen, maar helpt niets.
Wat zou het euvel kunnen zijn.
Koude of warme toestand maakt weinig uit.

2 reacties


Fordson Dexta - Probleem met montage nieuwe fuseepennen.

Recentelijk heb ik de vooras van mijn dexta (eerste ingebruikname 1959) gereviseerd. Bij de montage van de nieuw bestelde fuseepennen bleek dat de locatie voor de spie en de uitsparing om de bevestigingsschroef van de stuurarm door te laten om en bij de 5mm te laag te zitten. De leverancier zegt dat dit de enige pennen voor Dexta zijn. Bij verificatie of de extentiearmen origineel zijn bleek dat deze een identificatienummer hebben van dexta. Heeft hier nog iemand ervaring mee.

3 reacties


Fordson Dexta - Start problemen starter werkt goed wilt aanslaan met start piloot

Ik heb net en ford dexta gekocht die en jaar stil staat, ik heb er en nieuwe batterij op gedaan de motor draait goed rond maar wil niet aanslaan...
met start piloot pruttelt hij wel even...
ik wou de batterij aansluiten zoals de schema's dus + naar tractor frame - naar starter etc maar dat paste niet, dus heb ik het anders gedaan + naar starter - naar tractor frame en lijkt juist te zijn

13 reacties


Fordson Dexta - Naamplaatje en bouwjaar fordson dexta

Ik heb vandaag naar een fordson dexta gaan kijken kleuren volledig blauw met de kleine spatborden ook in het blauw.
Op het immatriculatieplaatje waar chassisnummer type en bouwjaar opstaat vond ik op de plaats van het bouwjaar (*****) dit en geen bouwjaar in het gietwerk stond wel het nummer 957E7005 heeft iemand en verklaring en wanneer is deze gebouwd.
Alvast bedankt

5 reacties


Fordson Dexta - Fordson Dexta elektra + aanhanger met led

Hallo, mijn dexta werkt kwa werking helemaal perfect! Het laden van de accu en de verlichting. Heb het orginele bedradings schema aangehouden waar de plus aan de massa (frame) hangt. En de min wordt geschakeld. Maar nu: mijn aanhanger er achter gaat perfect! Deze aanhanger met normale gloeidraad lampen gaat perfect! Maar als ik mijn broers aanhanger met led verlichting er aanhang doet hij niks. Logisch denk ik, want plus en min zijn omgedraaid en dat vindt een led niet leuk. We waren al het kijken om er relais tussen te zetten, mijn tractor schakelt het relais en het relais schakelt het het led in. Maar dan wordt de min de massa en volgens mij krijg ik dan kortsluiting? Tractor massa + en aanhanger massa -. Mijn vraag hoe krijg ik mijn aanhanger verlichting aan op deze dexta?

7 reacties


Fordson Dexta - Fordson Dexta elektra + aanhanger met led

Hallo, mijn dexta werkt kwa werking helemaal perfect! Het laden van de accu en de verlichting. Heb het orginele bedradings schema aangehouden waar de plus aan de massa (frame) hangt. En de min wordt geschakeld. Maar nu: mijn aanhanger er achter gaat perfect! Deze aanhanger met normale gloeidraad lampen gaat perfect! Maar als ik mijn broers aanhanger met led verlichting er aanhang doet hij niks. Logisch denk ik, want plus en min zijn omgedraaid en dat vindt een led niet leuk. We waren al het kijken om er relais tussen te zetten, mijn tractor schakelt het relais en het relais schakelt het het led in. Maar dan wordt de min de massa en volgens mij krijg ik dan kortsluiting? Tractor massa + en aanhanger massa -. Mijn vraag hoe krijg ik mijn aanhanger verlichting aan op deze dexta?

1 reactie


Fordson Dexta - Hef inrichting komt niet helemaal omhoog

De hef inrichting werkt opzich prima, zowel de trekkracht regeling als de positie regeling. Maar de hef werkt niet 100% naar mijn zin.

Je kan gewoon elk werktuig oppakken dus hij heeft genoeg kracht. Maar hij komt niet hoog genoeg, en hij reageert pas laat op de hef regelings hendel.

Als je de hendel helemaal naar onder zet en dan langzaam omhoog doet reageert hij pas als je ongv 8 a 10cm hoger bent, en dan werkt hij perfect, maar komt niet hoog genoeg voor bijv. een weidesleep die verder door hangt.

Is dit een afstelling? Hefdeksel eraf en dan afstellen?? En wat precies, want er zitten verschillende veren en afstellingen onder! Welke moet ik hebben?

En hoe weet ik of ik goed bezig ben? Want hefdeksel eraf en erop doen is niet effe te doen. Bedoel hier mee te zeggen. Als de deksel op de werkbank ligt hoe weet je dan dat hij perfect afgestelt is?

Groetjes peter

11 reacties


Fordson Dexta - Hef inrichting komt niet helemaal omhoog

De hef inrichting werkt opzich prima, zowel de trekkracht regeling als de positie regeling. Maar de hef werkt niet 100% naar mijn zin.

Je kan gewoon elk werktuig oppakken dus hij heeft genoeg kracht. Maar hij komt nirt hoog genoeg, en hij reageert pas laat op de hef regelings hendel.

Als je de hendel helemaal naar onder zet en dan langzaam omhoog doet reageert hij pas als je ongv 8 a 10cm hoger bent, en dan werkt hij perfect, maar komt niet hoog ivm een weidesleep die verder door hangt.

Is dit een afstelling? Hefdeksel eraf en dan afstellen?? En wat precies, want er zitten verschillende veren en afstellingen onder! Welke moet ik hebben?

En hoe weet ik of ik goed bezig ben? Want hefdeksel eraf en erop doen is niet effe te doen. Bedoel hier mee te zeggen. Als de deksel op de werkbank ligt hoe weet je dan dat hij perfect afgestelt is?

Groetjes peter

0 reacties


Fordson Dexta - Hef inrichting komt niet helemaal omhoog

De hef inrichting werkt opzich prima, zowel de trekkracht regeling als de positie regeling. Maar de hef werkt niet 100% naar mijn zin.

Je kan gewoon elk werktuig oppakken dus hij heeft genoeg kracht. Maar hij komt nirt hoog genoeg, en hij reageert pas laat op de hef regelings hendel.

Als je de hendel helemaal naar onder zet en dan langzaam omhoog doet reageert hij pas als je ongv 8 a 10cm hoger bent, en dan werkt hij perfect, maar komt niet hoog ivm een weidesleep die verder door hangt.

Is dit een afstelling? Hefdeksel eraf en dan afstellen?? En wat precies, want er zitten verschillende veren en afstellingen onder! Welke moet ik hebben?

En hoe weet ik of ik goed bezig ben? Want hefdeksel eraf en erop doen is niet effe te doen. Bedoel hier mee te zeggen. Als de deksel op de werkbank ligt hoe weet je dan dat hij perfect afgestelt is?

Groetjes peter

0 reacties


Fordson Dexta - Hef inrichting komt niet helemaal omhoog

De hef inrichting werkt opzich prima, zowel de trekkracht regeling als de positie regeling. Maar de hef werkt niet 100% naar mijn zin.

Je kan gewoon elk werktuig oppakken dus hij heeft genoeg kracht. Maar hij komt nirt hoog genoeg, en hij reageert pas laat op de hef regelings hendel.

Als je de hendel helemaal naar onder zet en dan langzaam omhoog doet reageert hij pas als je ongv 8 a 10cm hoger bent, en dan werkt hij perfect, maar komt niet hoog ivm een weidesleep die verder door hangt.

Is dit een afstelling? Hefdeksel eraf en dan afstellen?? En wat precies, want er zitten verschillende veren en afstellingen onder! Welke moet ik hebben?

En hoe weet ik of ik goed bezig ben? Want hefdeksel eraf en erop doen is niet effe te doen. Bedoel hier mee te zeggen. Als de deksel op de werkbank ligt hoe weet je dan dat hij perfect afgestelt is?

Groetjes peter

0 reacties


Fordson Dexta - Hef doet het niet

Goeiedag
Ik heb een super dexta staan waar de hef het niet van doet, knop in en uit geprobeert helpt niks. Daarna heb ik het hefdeksel eraf gehad de filters in de achterbrug zaten potdicht en heb ik vervangen, wederom zonder succes...
Wat kan een oplossing zijn voor dit probleem?

15 reacties


Fordson Dexta - Bout in de versnellingsbak

Heb de versnelling handels gedemonteerd. Nu is er 1 vd 4 boutjes in de bak gevallen. Heb de olie er al uit. Daar zat water in. Vind de bout niet terug.heb met klein camera gezocht maar de bout zit helemaal naar voren in een holte onder de tandwielen. Heb wel een andere bout die er al in lag uitgehaald met een magneet.
Moet ik demonteren ? Graag een advies.
Groet van Karel

8 reacties


Fordson Dexta - Mijn dexta wil niet starten

Mijn fordson dexta start enkel door hem in gang te trekken met een andere tractor.
de startmotor is gemaakt en lijkt te werken, maar wanneer ik hem wil starten hoor ik de startmotor draaien maar het vliegwiel draait niet mee. weet iemand wat het probleem kan zijn? Weet iemand wat de lengte van de tandjes van het vliegwiel moet zijn? Weet iemand wat de lengte van de tandjes van de startmotor moet zijn?

12 reacties


Fordson Dexta - Stuurarm demonteren fordson dexta

Goeiemorgen

Ik ben al enige tijd bezig met mijn dexta maar nu wil ik de keerring van het stuurhuis vervangen maar ik krijg de stuurarm er in geen mogelijkheid af

Ik heb al met een poulietrekker geprobeert maar dat wil ook niet

Iemand verder tips of ideeën? Ik hoor graag van jullie

5 reacties


Fordson Dexta - Tips om Dynamo te reiningen/schoon te maken

Vandaag de generator - dynamo van mijn Fordson Dexta (1962) gedemonteerd en open gemaakt.
Tractor nog niet gestart na jarenlang buiten te hebben gestaan.....
Wat zijn de aanbevolen (gedetailleerde) stappen om het zwaar vervuilde inwendige schoon te maken?

2 reacties


Fordson Dexta - Welke olie en filters Ford 2000 bouwjaar 67

Ik ben een Ford 2000 van 1967 aan het opknappen. Ik ben al een heel eind en wil nu alle olie en filters vervangen. Van motor, versnellingsbak en achterbrug. Ik lees nu allerlei types olie, zoals 5W30 - 10W40 - W80/90 enz. enz.
Wie weet nu welke olie er nu in moet. Ik heb al wel een oliefilter voor de motor, maar zitten er in de versnellingsbak en achterbrug ook filters?

2 reacties


Fordson Dexta - Koudstart voorgloeier is na 2 seconden al heet.

Als ik de knop van de voorgloeier/koudstart uittrek, wordt de gloeispiraal na 3 seconden uittrekken al zo heet dat de bekabeling begint te smeulen. Iemand enig idee wat er hier fout kan zijn. Er zit een rubber/kurk boven en onder de electrische aansluiting.

5 reacties


Fordson Dexta - Electrisch schema met koudstart en 5-potige spanningsregelaar

Hallo,ik ben op zoek naar een electrisch schema voor een fordson dexta waar een koudstart bij opstaat in combinatie met een 5-potige spanningsregelaar met letters AL A F D E. Alvast bedankt voor uw reactie.

4 reacties


Fordson Dexta - Fordson dexta patent nummer is toch niet chassinummer

Ik heb een patent nr gevonden, volgens mij is dit niet een chassinummer, toch.
ben nog steeds op zoek naar het chassinummer: ik heb al diverse tips gehad waar te vinden of hoe het eruit moet zien.

heb nu een patent nr gevonden verder niets anders dan onderdeel nummer.
wie kan mij helpen.

4 reacties


Fordson Dexta - Motor loopt op twee cilinders

De motor loopt op twee cilinders.
Stationair wil de motor wel weer op 3 cilinders gaan lopen, maar als ik ga rijden dan krijgt één cilinder niet genoeg brandstof en loopt de motor op twee poten.
Ik heb de leidingen losgemaakt zoals te zien op de foto. De pomp geeft op de eerste twee cilinders elke keer goed brandstof, maar de derde krijgt zeker de helft van de tijd geen brandstof.

Wat zou het probleem kunnen zijn?

17 reacties


Fordson Dexta - Spanningsregelaar brandt door tijdens voorgloeien

Hallo. De bekabeling van mijn dexta was niet inborde. Dit heb ik gemaakt en kon ik voorgloeien. Tijdens het voorgloeien is me de spanningsregelaar bij de 3e keer voorgloeien doorgebrand. Iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn voordat ik er een nieuwe opzet met als gevolg dat deze ook weer doorbrandt?

8 reacties


Fordson Dexta - Opvoer pompje brandstof pomp

Hallo

Kan ik dit pompje zomaar van de brandstof pomp halen? Of moet ik er eerst olie uithalen ofzo en hoe kan ik dit het beste doen? Er moet namelijk een nieuwe pakking tussen

Alvast bedankt

8 reacties


Fordson Dexta - Nieuwe remmen monteren

Hallo

Ik heb een fordson dexta en mijn remmen zijn versleten nou wou ik er zelf nieuwe inzetten

Iemand tips voor mij?

6 reacties


Fordson Dexta - Wat is de functie van deze extra filter en waar koop ik die?

Ik ben bezig met het onderhoud aan een fordson Dexta. Heb de brandstoffilter vervangen maar in de leiding zit ook een soort mini filter.

Wie weet waarom dit is en waar ik deze kan kopen ter vervanging?

3 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel olie in motor en versnellingsbak

Wie kan vertellen wat de exacte hoeveelheid olie is voor een ford dexta? Het gaat om de motorolie en versnellingsbak. Dit ivm olie bestellen per liter. Bvd!

0 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel olie in motor en versnellingsbak

Wie kan vertellen wat de exacte hoeveelheid olie is voor een ford dexta? Het gaat om de motorolie en versnellingsbak. Dit ivm olie bestellen per liter. Bvd!

5 reacties


Fordson Dexta - "Schurend" geluid uit achteras

Hallo. Als ik rij dan hoo rik bij beide achterwielen een licht schurend geluid alsof iets droog loopt. Gisteravond een achterwiel eraf gehaald met de remvoering in de hoop dat het de remschoenen zijn die aanlopen. zie foto. Dat was ook wel enigszins het geval maar niet voldoende om het hele geluid te verklaren. Ik kan geen noemenswaardige speling op het achterwiel constateren met de hand. De naaf met de wielbouten kan ik met moeite met de hand rondkrijgen (ik weet niet of dit normaal is?) en hoor dan weer het geluid waar het om gaat, alleen wel zachter. Voordat ik verder ga met demonteren..... heeft iemand een idee waar ik het zou moeten zoeken? Er zitten vlgs mij ook nergens smeernippels voor de lagers. Worden die van binnenuit gesmeerd met olie uit de achterbrug? De remvoeringen waren wat vettig dus wellicht moeten de keerringen ook vervangen worden.
Hartelijke groet en vast bedankt voor jullie input.

14 reacties


Fordson Dexta - Kleur gril platen origineel

Een major heeft origineel grijze gril platen (foto bijlage)maar is dat bij een dexta ook zo?

5 reacties


Fordson Dexta - Vraag herinrichting ford dexta?

Ik wil een ford dexta kopen maar toen ik proef ging rijden mertke ik dat de hefinrichting wel naar beneden ging als de trekker in de versnelling stond maar niet naar boven. Ik moest hem eerst in de neutraal zetten en de koppeling loslaten voor de hef omhoog ging. Nu is mijn vraag waar komt dit door of is dit normaal?

1 reactie


Fordson Dexta - Vraag herinrichting ford dexta?

Ik wil een ford dexta kopen maar toen ik proef ging rijden merkte ik dat de herinrichting wel naar beneden ging als de trekker in de versnelling stond maar niet naar boven. Ik moest hem eerst in de neutraal zetten en koppeling loslaten voor de het omhoog gaat. Nu is mijn vraag waar komt dit door of is dit gewoon normaal?

0 reacties


Fordson Dexta - Vraag herinrichting ford dexta?

Ik wil een ford dexta kopen maar toen ik proef ging rijden merkte ik dat de herinrichting wel naar beneden ging als de trekker in de versnelling stond maar niet naar boven. Ik moest hem eerst in de neutraal zetten en koppeling loslaten voor de het omhoog gaat. Nu is mijn vraag waar komt dit door of is dit gewoon normaal?

9 reacties


Fordson Dexta - Waar staat het identificatieplaatje op een Dexta?

Waar kan ik eventueel een nieuw kopen?
Het ch. nr. is 957E--4024

0 reacties


Fordson Dexta - Waar staat het identificatieplaatje op een Dexta?

Waar kan ik eventueel een nieuw kopen?
Het ch. nr. is 957E--4024

0 reacties


Fordson Dexta - Waar staat het identificatieplaatje op een Dexta?

Waar kan ik eventueel een nieuw kopen?
Het ch. nr. is 957E--4024

0 reacties


Fordson Dexta - Waar staat het identificatieplaatje op een Dexta?

Waar kan ik eventueel een nieuw kopen?
Het ch. nr. is 957E--4024

1 reactie


Fordson Dexta - Lucas spanningsregelaar

Hallo allemaal.
Geen vraag van mij ditmaal, maar ik wil dit graag met jullie delen als je je afvraagt hoe de ouderwetse spanningsregelaar werkt. Het heeft mij enorm geholpen te begrijpen hoe de dynamo werkt en hoe het proces van laden van de accu in zijn werk gaat. Storingzoeken wordt daarmee een fluitje van een cent:


Groet,
Eric

0 reacties


Fordson Dexta - Hoe wordt de brandstofpomp gesmeerd?

Hoe wordt de simms brandstofpomp van een dexta gesmeerd?

Achter kapje zitten de plunjers en veren, onder in dat deel zit een gaatje dat naar het deel leidt met de as die de opvoerpomp aandrijft.

Hoe wordt dit geheel gesmeerd want als je er olie in zou gooien komt dat via het gekrulde leidinkje aan de onderzijde van de pomp er natuurlijk weer uit.

Opvoerpomp vertoont op contactvlak ook flinke slijtage

13 reacties


Fordson Dexta - Kabelboom Dexta

Hallo allemaal. Ik wil (moet) de electrische bedrading vervangen van mijn Dexta uit 1961. Nu zijn er overal kabelbomen te koop met als opmerking: te gebruiken bij spanningsregelaar FD3022 (lucas) . Ik heb echter een andere spanningsregelaar, FM4001. Kan ik daarvoor dezelfde kabelboom gebruiken of klopt er dan helemaal niets meer van? Wie weet raad?

5 reacties


Fordson Dexta - Passende spatborden Ford 3000 op Dexta?

Hallo! Mijn huidige spatborden zijn dermate rot en fubar dat ze vervangen moeten worden. Nou wil ik graag op de spatborden 2 bijrijders plekken maken.. En daarvoor had ik de spatborden van de Ford 2000/3000 in gedachten.. Alleen is de vraag, gaat dit passen?

Of zijn er andere mensen die een bijrijders plek hebben gerealiseerd op de originele Dexta spatborden?
Alvast bedankt!

6 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel Dexta's in Nederland?

Hallo allemaal,
Wat ik mij zomaar afvroeg....
Hoeveel Dexta's rijden er in Nederland. Is er een register o.i.d. of een Dexta-club?
Of is dit forum "the place to be" voor de Dexta liefhebber?

Grt
Eric

10 reacties


Fordson Dexta - Start koud niet op de startmotor

Hallo
Ik heb een nieuwe accu op m'n dexta gezet (95ah 830a). Maar nu start hij koud nog steeds niet met de startmotor. Als je hem aansleept is het een paar meter en dan loopt hij. Zodra hij even gelopen heeft en je start hem dan opnieuw is het starten lopen met de startmotor.
Waar kan dit aan liggen?
Alvast bedankt,
Groet Roberto

13 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel ah accu moet er op een dexta?

Hallo,
Ik moet een nieuwe accu voor mijn dexta hebben en ik heb even een 74 ah accu geprobeerd die we nog hadden, maar daarop ging de startmotor net niet hard genoeg rond. Hoeveel ah accu zou ik erop moeten zetten?
Alvast bedankt
Groet Roberto

15 reacties


Fordson Dexta - Lekkage hydrauiek ventielblok Dexta 1961

Hallo allemaal. Wie kan mij helpen...
Mijn Dexta uit 1961 lekt veel olie uit het hydrauliek ventielblok onder de zitting. De okie komt uit een gat dat afgesloten is met pos 28,29 en 30 op bijgaande tekening uit het onderdelenboek.
Pin nr 30 heb ik er al uit, maar heeft iemand een idee hoe ik 28 en 29 eruit kan krijgen?

Alvast bedankt!!

Groet
Eric

7 reacties


Fordson Dexta - De 2 hefarmen van de hefdeksel demonteren

Op mijn dexta heeft orgineel een pick up hitch (op pik haak) gezeten. Dat weet ik omdat er special hefarmen opzitten en een plaat waar de haak tegen kwam aan de onderkant tractor.

Het probleem is nu dat in die hefarmen de oude pinnen waar de haak mee opgetrokken word er nog inzitten, deze kregen ze er eerst ook niet uit dus hebben ze hem afgeslepen.

Na veel slaan met de hamer en gekloot met een poullie trekker wil ik de hefarmen er af halen zodat ik die armen onder een pers kan leggen.

Maar die armen krijg ik er totaal niet af. Die borg plaat verwijderd maar krijg er totaal geen beweging in zodat hij er af schuift.

Iemamd tips?

6 reacties


Fordson Dexta - De 2 hefarmen van de hefdeksel demonteren

Op mijn dexta heeft orgineel een pick up hitch (op pik haak) gezeten. Dat weet ik omdat er special hefarmen opzitten en een plaat waar de haak tegen kwam aan de onderkant tractor.

Het probleem is nu dat in die hefarmen de oude pinnen waar de haak mee opgetrokken word er nog inzitten, deze kregen ze er eerst ook niet uit dus hebben ze hem afgeslepen.

Na veel slaan met de hamer en gekloot met een poullie trekker wil ik de hefarmen er af halen zodat ik die armen onder een pers kan leggen.

Maar die armen krijg ik er totaal niet af. Die borg plaat verwijderd maar krijg er totaal geen beweging in zodat hij er af schuift.

Iemamd tips?

0 reacties


Fordson Dexta - Ik zoek een tractor dat max 1000 kg weecht van enerd welk merk maar liefst Ford fordson of fiat

Ik zoek een tractor voor rondritten dat max 1000 kg weecht .
Welk merk en typpe heeft dit ?

30 reacties


Fordson Dexta - Motor loopt niet meer na vervangen accu

Ik heb eergisteren mijn accu van de fordson dexta vervangen. Dit in verband met het steeds slecht starten van de tractor nu het weer kouder wordt.

Helaas dacht ik dat het demonteren en aansluiten was.. Maar nu doet hij het niet meer (ook niet met de oude accu)

De accu is nieuw en vol (getest). Daarnaast heb ik de tractor aan de auto accu gehangen en met de oude accu geprobeerd.

Als ik hem start, dan hoor ik hem tikken, ik zie dat de ventilator voorin een klein beetje draait maar daarna stopt alles. Als ik het daarna nogmaals 2 x probeer hoor ik een harde 'tik' en daarna weer niks.

Ik las dat het misschien de start relais of de start motor was. Dus ik heb de relais kortgesloten en de startmotor draait. Daarna heb ik de hele start motor gedemonteerd en op de accu aangesloten. Ook die lijkt het te doen. De tandwielen na de startmotor gaat ook rond als ik aan de voorkant de dynamo/fan weet te draaien..

Kortom, ik weet niet welke stap ik hierna kan nemen en kan controleren.. Hulp is welkom

52 reacties


Fordson Dexta - Lek aan schuif hydrauliek

Wanneer de lift van mijn Dexta (1959) belast is, drupt er olie uit langs de bedieningsschuif hef/hydrauliek. Ik heb de schuif er eens uitgehaald. Op het eerste gezicht zijn er geen beschadigingen. Er zit een rubber dichting op, maar die ziet er nog OK uit. Kan het zijn dat deze toch aan vervanging toe is ? Of is er al direct meer aan de hand ? De schuif wordt eigenlijk nooit gebruikt want ik heb alleen de heffunctie en er zit geen aansluiting aan voor hydraulische apparatuur.
De rubberen ring vervangen is uiteraard een simpele eerste stap. Alleen kan ik niet zo direct uitmaken, op bvb Histoparts, WELK ringetje ik dan wel moet bestellen.

2 reacties


Fordson Dexta - Lekkage olie achteras / Vervangen keerringen

Hallo allemaal,

Ik ben momenteel bezig met het opknappen van een Fordson Dexta en loop tegen een klein probleem op met een lekkende keerring ter hoogte van de aandrijfas. De complete remmerij zit onder de olie.

Is er iemand die een exploded view heeft van waar de keerringen zich bevinden? En kan alles zo uit elkaar zonder er speciaal gereedschap voor nodig te hebben?
Het is ongeveer de laatste stap naar het technisch klaar zijn van de trekker en zou het graag van de lijst af willen strepen.

Bedankt zover!

Groeten,
Rik S

19 reacties


Fordson Dexta - Hef kan niet meer zwaar tillen

Mijn dexta kan niet meer tillen
Als hij er niks aan heeft dan gaat de hef netjes omhoog en doet de diepte regeling het ook als ik de topstangbek in druk met een breekijzer maar zodra er wat achter zit dan tilt hij het net van de grond af terwijl hij voor dit probleem dat met gemak kon tillen (diepte regeling staat uit maar aan doet hij ook niks meer)

2 reacties


Fordson Dexta - Zuiger steekt uit motorblok

Hallo allemaal, ik ben een perkins 1.144 motorblok aan het reviseren, er zit een nieuwe krukas in, nieuwe lagers en zuigers. Nu steken alle zuigers 0,3 mm uit het blok in tdc. Mag dit met oog op de dikte van de cilinderkop pakking of moet dit maximaal vlak zijn meta de bovenzijde blok?

16 reacties


Fordson Dexta - Ik zou de kleurnummers van mijn fordson dexta willen te weten komen

Beste mensen , Ik heb net een Fordson Dexta aangeschafd en het serienummer bedraagd
957E 7005
M14B
Ik vermoed dat het bouwjaar 14 Oktober 1958
Nu vroeg ik me af welke de originele kleurnummers (ral) waren , en of dit een zeldzame type is of niet , zou iemand mij kunnen helpen? Alvast bedankt !

10 reacties


Fordson Dexta - Knipperlicht relais defect ik heb alleen achter knipperlicht

Mijn knipperlicht relais is defect.
Er zit op mijn dexta alleen knipperlicht aan de achterzijde.
Op het relais staat 1x21watt x4. Na veel zoeken ben ik dit relais nergens tegen gekomen.
Als ik er een relais in zet van 2x21watt knippet de lamp veel te snel. Waar kan ik een relais vinden van 1x21watt? of wie weet een andere oplosing?

8 reacties


Fordson Dexta - fordson dexta axiaal lager 3.144 perkins

Hallo, ik ben bezig met de revisie van een perkins 3.144 motor, nu heb ik via histoparts een nieuwe krukas en axiaallagers, maar de standaard lagers zijn 3.1 mm dik, de krukas past met deze dikte niet in het blok, ik heb 2.7 mm nodig. Zijn deze er wel? Zo niet lijkt het erop dat de krukas verkeerd is, de afstand tussen de krukwang en de kraag op de krukas verschilt namelijk tussen de oude en nieuwe. Hebben meer mensen hier ervaring mee?

1 reactie


Fordson Dexta - As aftakashendel / koppelingspedaal oplassen of vervangen

Hallo,
Omdat mijn dexta een lichte olielekkage had bij de aftakashendel en er veel ruimte zit op het koppelingspedaal heb ik de as en het huis verwijderd. De bus in het koppelingspedaal heb ik vervangen en ik wil de keerring van de as van de aftakashendel vervangen. Nu is de rubberen keerring nog wel in redelijke staat, de as zelf is wel licht ingesleten. Ik ben bang dat alleen het vervangen van het rubber niet afdoende is. Daarnaast is de as waar het koppelingspedaal om toe zit ook totaal versleten. Een nieuwe bus in het pedaal helpt helaas niets.
Heeft iemand ervaring met het oplassen van de beide assen en vervolgens weer afdraaien of kan ik beter het huis met as vervangen? Zoja zijn die nog nieuw te verkrijgen? En weet iemand waar ik een pakking van het huis kan krijgen en de rubberen o ring voor om de as van de koppelingshendel?

Alvast bedankt voor het meedenken.

3 reacties


Fordson Dexta - Hoe een hydropomp demonteren

Hallo,
Ik heb een fordson dexta waarvan de hef helemaal niks doet en nu heb ik het vermoeden dat de pomp kapot is/niet doet. Ik heb de boutjes aan de buitenkant van de achterbrug allemaal los gedraaid maar hij zit nog steeds vast. Wie weet hoe ik de pomp los kan halen?
Alvast bedankt.

18 reacties


Fordson Dexta - Spuwt olie uit uitlaat en geeft witte rook

Hallo,
Ik heb een vraag voor jullie: ik heb een dexta uit 61 die ik volledig gerestaureerd heb.
Nu heb ik mijn eerste grote oldtimer rit gedaan (5u gereden op volle toeren) nu blijkt dat wanneer hij stationair draait hij echt veel witte rook geeft en er zelfs olie uit de uitlaat spuwt...
(Ik had hem reeds weken ervoor een dik uur laten proefdraaien)
Hij heeft wel 20 jaar niet gedraaid dus ik vrees dat de dichtingen wat verduurt zijn.
Bestaat hiervoor een product???
En zoniet, wat zijn mijn opties???
Dank bij voorbaat!!!

12 reacties


Fordson Dexta - Hef reageerd te traag

Dag allemaal,
Het hef van mijn Fordson super dexta heeft 2 standen een trage en een snelle stand om te heffen. Het probleem is dat hij in de trage stand helemaal niks doet. het is pas wanneer ik de hendel volledig naar boven trek (en zo automatisch de snelle stand inschakel) dat hij opeens omhoog schiet.

Het is zo dat er vroeger een extra piston aan een van de hefarmen bevestigd was. deze heb ik eraf gehaald omdat ik het geen goed idee vind om de tractor boven zijn eigen vermogens te forceren. maar sindsdien zit ik dus met dit probleem.

Ik vooronderstel dat het met de afstellingen te maken heeft aan de mechanische onderdelen van het hydraulisch systeem, omdat deze waarschijnlijk zo ingesteld waren om de externe piston te bedienen. Maar voor ik eraan begin te prutsen dacht ik dat het een goed idee was om de vraag hier eens te stellen. wat denken jullie hiervan? en hebben jullie tips rond het vinden van de juiste afstelling ? of staat dit ergens beschreven?

alvast bedankt

10 reacties


Fordson Dexta - Toerenteller doet het niet

Hallo.
Sinds ik mijn dexta heb doet de toerenteller het niet en wou hem eens gaan maken maar als ik de kabel op de teller zet en dan met een boor draai doet de teller het wel maar als ik de kabel in het blok doe draait de kabel niet is dan de kabel bij het deel die naar het motorblok gaat afgesleten of is hij in het motor blok versleten en hoe valt dit op te lossen?

1 reactie


Fordson Dexta - Lekkage rem-as ~ versnellingsbakolie

Hallo leden,

Ik ben bezig met een reparatie aan mijn Fordson Dexta 1958
Er lekt sinds kort blanke versnellingsbak olie langs mijn remas

Ik ben bezig deze te monteren, maar krijg hem niet los

Weet iemand hoe je deze as er uithaald en of(en dan hoe) je de spie uit de rem as kan verwijderen

10 reacties


Fordson Dexta - Hoe Stationair toerental afstellen.

Ik heb sinds een maand een Dexta gekocht en ben bezig met hem motorisch af te stellen. Het stationair toerental is regelmatig maar gewoon veel te hoog , schat een 1300 tr/min, Hoe krijg ik dit omlaag?

1 reactie


Fordson Dexta - Lekkage brandstofpomp lek leiding

Beste TF ers

uit de lekleiding onder de brandstofpomp van mijn dexta komt om de 2a 3 sec. diesel uit dit lijkt mij niet normaal, is mijn brandstofpomp nu aan een revisie toe of is er een anderprobleem?
(en kan ik er nog wel even mee door rijden?)

13 reacties


Fordson Dexta - Een duidelijk bedrading schema

Hallo,
Wie heeft er een duidelijk bedrading schema van een Ford dexta? Ik ben bezig met de bedrading maar zonder schema is dat bijna niet te doen...
Alvast bedankt!
Mvg Roberto

5 reacties


Fordson Dexta - Heft wil niet omhoog of omlaag

Hallo,

Ik heb een fordson die niet kan heffen ik kan hem gewoon optillen maar valt direct weer helemaal naar beneden wie weet wat dit kan zijn

Mvg.

3 reacties


Fordson Dexta - Versnellingsbak problemen advies en hulp gevraagt

Hallo
ik heb een ford dexta uit 1958
maar vanaf het begin heb ik al problemen met de versnellingsbak
hij schoot eerst uit de 1 en 2 ( zowel hoog als lage gearing )
nu schiet hij over de tanden heen
dat geeft een zeer bijzonder ( lees angstig ) gevoel
de olie had ik al ververst
maar dat hielp niet dus in mijn logica is er iets stuk binnen in
nu twijfel ik of ik me de ellende op hals moet halen om de bak en achterbrug uit elkaar te trekken
of dat ik beter kan gaan kijken naar een goed achtereind dus van de motor af alles naar achteren
wie heeft advies of kent dit probleem

4 reacties


Fordson Dexta - Vraag over engelse trekhaak

Hoi ik heb een vraag over engelse ondertrekhaak ik heb die een op mijn fordson dexta zitten maar weet niet hoe hij werkt ik hoop dat jullie dat weten

Foto is voorbeeld van de trekhaak

6 reacties


Fordson Dexta - Olie sputtert uit de uitlaat!

Hallo,
Ik heb pas een Ford dexta gekocht en er sputtert wat olie uit de uitlaat. Hij loopt wel goed en hij rookt ook niet blauw. Er zit alleen wel speling op de klepgeleiders. Zou de olie via hier uit de uitlaat kunnen sputteren en zo ja hoe is dit dan op te lossen?
Alvast bedankt!

19 reacties


Fordson Dexta - Startmotor geen contact bij starten

Goedenavond,

Nadat ik de kabelboom van mijn weer volgens schema heb gelegd wilde ik hem nog eens proberen te starten maar er was geen enkel teken van leven bij het indrukken van de starthendel. De bedrading bij het dashbord is oke, maar bij de startsolenoide raak ik de weg kwijt, ook met het stroomschema bij de hand. Hoe hoort deze aangesloten te zitten? Het is de originele solenoide met 2 schuifstekkeraansluitingen, en 2 aansluitingen met een moertje.

Alvast bedankt!

Groeten,

Ricko

1 reactie


Fordson Dexta - Voorgloei schakelaar gaan stroef

Goeiedag

Ik heb een fordson dexta en de voorgloei schakelaar gaat stroef sinds gister. eergister deed hij het nog normaal maar gister niet hij gloeit nu ook niet dus start slecht, er is al een paar week eerder een nieuwe voorgloei schakelaar en gloeispiraal op gekomen. heeft iemand enig idee waar dit aan licht?

1 reactie


Fordson Dexta - Kleppen regelen bij een koude motor

Hallo ik zou de kleppen van mijn fordson dexta uit 1959 willen afstellen met en koude motor . Bij een warme motor is deze 0,25mm wat is de speling bij een koude motor ?

2 reacties


Fordson Dexta - Voorgloeischakelaar rookt met gloeien

Hallo ....
Ik heb een vraag over mijn dexta
Als ik mijn dexta ga voorgloeien en ik hou de schakelaar een paar seconden ingedrukt begint de schakelaar te roken wat zou dit kunnen zijn?

3 reacties


Fordson Dexta - Speling op het stuurhuis

Hallo

Hoe kan ik het beste de speling van mijn stuurhuis weer goed te maken of is er eventueel wat te koop kwa tandwielen
(Ik kan niet veel vinden) hoe kan ik dit oplossen?

Alvast bedankt

10 reacties


Fordson Dexta - starthendel gaat zwaar

Ik heb een ford dexta de starthendel gaat zwaar bij het starten.Als ik hem van contact af heb is er niks aan de hand.

5 reacties


Fordson Dexta - Hef problemen

Goedemiddag,

Ik heb een probleem met de hef van mijn dexta, namelijk hij heft helemaal niet. Ik heb de olie, o-ringen en pakkingen vervangen. Maar volgens mij geeft de pomp geen druk meer. Ik heb namelijk de hydrauliek aansluiting eraf gedraaid en het externe ventiel uitgetrokken en hier kwam maar heel iets olie uit.

Iemand een idee wat hier het probleem van kan zijn? Misschien lucht ofzo iets, heb namelijk de hef wel helemaal uit elkaar gehad. (Ik heb de hendel van de diepteregeling in beide standen geprobeerd)

Met vriendelijke groet,

Kenn

4 reacties


Fordson Dexta - Ik heb een vraag over de zitting/stoel

Hallo....
Bij de stoel van mijn dexta is op sommige plekken aan de zijkant het plastic/leer gescheurd zou het goedkoper zijn om hem opnieuw te laten bekleden of een nieuwe te kopen?

10 reacties


Fordson Dexta - Start niet met dit weer

Hallo
Ik heb sins kort een fordson dexta en nou wou ik hem vanmiddag starten maar hij start niet na 1,5min gloeien terwijl hij zaterdag wel wou na 40 sec hij komt net bij een mechanisatie bedrijf weg die voor mij de laderij heeft aangesloten en een nieuwe gloeispiraal zit er ook in
Kan er eventueel ook een snelstart op?

Ik hoor graag van jullie

16 reacties


Fordson Dexta - Start niet meer na een tijdje buiten te hebben gestaan.

Hallo allemaal,
heb op dit forum all meerdere malen dingen opgezocht, maar ik kom er niet meer uit. misschien dat een van jullie mij nog kan helpen.

het probleem is als volgt:
een aantal weken geleden heb ik mij dexta buiten nodig gehad om wat kleine stronken eruit te trekken. nu was ik op de terug weg naar de schuur stil komen te staan met een lege tank. en dag later heb ik toen nieuwe diesel in de tank gedaan en het was weer starten lopen zoals die altijd doet. nu heeft die hierna nog 1 tot 2 weken buiten gestaan. toen ik hem naar die tijd weer wou laten lopen kreeg ik hem niet meer aan de gang.

ik heb ondertussen al van alles geprobeerd:
gehele diesel systeem schoongemaakt en ontlucht.
ik zag dat de pakkingen van de voorkamers versleten waren en hier wat lekkages waren, dit is opgelost door nieuwe pakkingen te monteren.
ik krijg hem alleen nog steeds niet aan de gang.
heeft een van jullie nog suggesties die ik kan uitproberen?
ik ben een beetje ten einde raad....

17 reacties


Fordson Dexta - Waar staat het Motor nummer

Hallo

Heeft iemand enig iedee waar ik het motor nummer kan vinden op mijn ford dexta?

8 reacties


Fordson Dexta - Welke kabel op welke aansluiting contactslot

Beste forumleden,

Bij het zelf in elkaar zetten van een kabelboom loop ik tegen het volgende probleem aan: ik weet niet welke aansluiting op het contactslot bedoeld worden met de aansluitingen op het stroomschema, ik kan dit er zelf niet uit aflezen. Kan iemand me hierbij helpen?
Ook zie je op het elektrisch schema een aansluiting A1, deze zit echter niet op de spanningsregulator... wat wordt hiermee bedoelt?
Alvast bedankt!!

Groeten,

Ricko

0 reacties


Fordson Dexta - Startmotor maakt vreemd geluid

Beste forumleden,

Zo'n 1.5 jaar geleden ben ik begonnen met een projectje: een fordson dexta.
Nu we hem een heel eind opgebouwd hebben leek het ons goed om eens te kijken of de startmotor nog wilde rondgaan. (De startte voor demontage meteen en zonder problemen) na zelf de nodige kabels te hebben aangelegd probeerden we de startmotor eens. De startmotor gaat gewoon goed rond, maar als je de starterhendel los laat blijft de startmotor zon 3 seconden een raar malend geluid maken zonder dat de krukas rond gaat. Wat zou dit kunnen zijn?

Groeten,

Ricko

3 reacties


Fordson Dexta - Simms brandstofpomp fordson dexta opschroeven

Goedenavond,
zoals de titels van dit topic al verteld zou ik graag de brandstofpomp van mijn Dexta wat opschroeven.
het gaat hier om een vacuüm gestuurde pomp.
ik wil graag wat meer vermogen uit de Dexta, en een mooi zwart pluimpje is ook wel leuk haha.
nu is echter mijn vraag, kan iemand mij vertellen of dit kan? en hoe? en tot hoe ver je deze kan opschroeven.

ik hoor graag van jullie. mvg tom

2 reacties


Fordson Dexta - Vacuum membraam simms brandstofpomp, probelemen met vervangen

Dag medeliefhebbers,

ik ben al jaren in het bezit van een Fordson Dexta met een 3 cil. Perkins motor.
de Dexta afkomstig uit 1958 is uitgevoerd met een simms vacuüm gestuurde brandstof pomp.

al enige tijd loopt de trekker vrij raar, dit is alleen wanneer deze zonder belasting rijd op de weg. de trekker hoeft dan niet 'te trekken' en dan gaat hij onregelmatig lopen en ploffen. (wanneer de trekker voor een ploegje of een kar moet werken loopt deze perfect en trekt goed)

nadat ik her en der wat informatie ingewonnen had, de 3 verstuivers vervangen voor 3nieuwe en deze afgeperst. dit heeft niets geholpen

als tip kreeg ik: maak het filtertje wat bij de vacuüm aansturing zit eens schoon (dit gedaan, was erg vies dus kon geen kwaad), en vervang het vacuüm membraam ook eens. (preventief of noodzakelijk)

nu zijn we voorlopig hier gestrand, bij histoparts een nieuw membraam besteld, echter is deze niet geheel gelijk aan de originele die ik uit de pomp gepeuterd heb.
bij de originele is het gaatje waarde regeling aan vast zit ''uitgelopen'' tot een ovaal gaatje van ongeveer 6mm.
en het gat van de nieuwe is een ovaal gat van 8 mm.
ook is het asje/pennetje van de regeling waar de membraam overheen komt wat ingelopen.

zijn er mensen met ervaring op dit gebied?
kan het kwaad dat er extra ruimte op zit? (geeft dit geen verkeerde regeling? kan dit het ploffen veroorzaken?)
waar kan ik eventuuel wel een goed membraam vandaan halen en een nieuw asje/pennetje van de regeling waar de membraam overheen komt?

graag hoor ik jullie ideeën en expertise hierover, ik zet het pas in elkaar als ik er vertrouwen in heb haha.

ik hop snel van jullie te horen, dan kan ik verder met hobbyen
met vriendelijke groet Tom

17 reacties


Fordson Dexta - Hef wil niet zakken na montage voorlader

Na montage van een voorlader (aangesloten op externe hydrauliek aansluiting) wil mijn hef niet meer. Voorlader werkt perfect, hef nu niet meer.
Ik heb al druk op de hef gezet helpt niets.
Knop zit gewoon naar binnen, zodat hij het zou moeten doen. Als de voorlader omhoog staat kan ik onder belasting de knop indrukken, en voorlader blijft staan. Als ik dan de handel naar beneden doe zakt de hef niet, bij uittrekken knop zakt voorlader direct.
Het lijkt er dus op dat hydrauliek wel goed werkt. In het verleden zakte de hef ook nooit makkelijk, maar vast zat hij nog nooit.
Iemand een idee?

Groeten,

Bertran

22 reacties


Fordson Dexta - Welke kleur verf (RALnummer) voor Fordson Dexta?

Goedemiddag,

Ik ben bezig om een Fordson Dexta op te knappen. Na de trekker uit elkaar gehaald te hebben, en in de grondverft te hebben gezet, wil ik de trekker nu in de verf zetten. Ik weet alleen niet welke verf precies de goede kleur heeft... De trekker is van 1958, dus met oranje velgen en grill. zijn van de blauwe en oranje kleur de RAL nummers oid bekend?
Alvast bedankt!

Groeten,

Ricko

5 reacties


Fordson Dexta - Hef werkt niet goed

Hallo.
Weer een hef probleem, heb de andere gelezen maar geen overeenkomst kunnen vinden met mijn hef.
Hef werkt alleen op vol toerental en kan geen last dragen.
Pomp vervangen en alles werkte zoals het hoort, zo ongeveer 15 min daarna weer niet.
oude pomp uit elkaar gehaald en een rubberring vervangen , deze was stuk .
Alles schoon gemaakt en rubberringen vervangen, ventielblok vervangen.
Niets heeft geholpen.
Iemand nog een tip ik weet het even niet meer.

3 reacties


Fordson Dexta - Hoe demonteer je de rempendalen om de bussen te vervangen?

Hallo,
ik ben weer bezig aan mij Dexta deze keer zijn de remmen aan de beurt ik wil graag de bussen van het pendaal vervangen maar hoe krijg ik die eraf ik zie nergens een bout aleen een soort van pen maar die kreeg ik er zo niet uit geslagen iemand een idee?

mvg Steven

5 reacties


Fordson Dexta - Wil niet meer starten

Hallo,

ik heb laatst mijn dexta laten lopen en startte gewoon goed, echter nadat ik een paar kilometers gehad heb ik hem uitgezet en startte die daarna niet meer. hij krijgt tot aan de pomp diesel en is ontlucht, bij de verstuiverleidingen komt niks. opvoerpompje misschien toch slecht? iemand advies of ideeën wat te doen?

hoor het graag

jorn mols

4 reacties


Fordson Dexta - Wil niet meer starten

Hallo,

ik heb laatst mijn dexta laten lopen en startte gewoon goed, echter nadat ik een paar kilometers gehad heb ik hem uitgezet en startte die daarna niet meer. hij krijgt tot aan de pomp diesel en is ontlucht, bij de verstuiverleidingen komt niks. opvoerpompje misschien toch slecht? iemand advies of ideeën wat te doen?

hoor het graag

jorn mols

3 reacties


Fordson Dexta - Aansluiten clignateur knipperlicht tractor

Ik ben nieuwe knipperlichten op mijn tractor aan het maken , wil hier een clignateur voor gebruiken . Ik heb de clignateur al op verschillende aangesloten , echter het werkt niet .
Heb + 12 volt aangesloten op x , -12 volt op L ( ik heb deze ook al eens gewisseld ) vervolgens vanuit P op de voeding van links / rechts schakelaar , vanuit de schakelaar naar de lamp , de andere kant van de lamp ligt aan de massa .
Heb al een 2e nieuwe clignateur gekocht , is dus niet het probleem .
Kan iemand mij helpen ? Dank voor reacties

7 reacties


Fordson Dexta - Hef schiet omhoog bij gasgeven. Stationair doet hij niks. Wie kan me helpen

Ik heb een delta waarvan de hef wel werkt. Maar wanneer deze volledig gezakt is heeft hij een dot gas nodig om weer te stijgen. Wanneer hij stijgt heb ik meer als voldoende druk, zeg maar de neus los van de grond.
Heb pas de hoofd deksel eraf gehad en de instelstang iets opgelast omdat hij van te voren halverwege bleef staan.
Ook heb ik de regelklep bekeken en de controle klep. Hier was weinig aan te zien.

De hef stijgt wel als hij halverwegen staat naar boven met een stationair draaiende motor.
Ik lijk wel iets verschil te krijgen als ik hem handmatig op het haasje zet, snel heffen.

Wie heeft hier verstand van of ervaring mee?
Alvast bedankt👍🏻

2 reacties


Fordson Dexta - Hef schiet omhoog bij gasgeven. Stationair doet hij niks. Wie kan me helpen

Ik heb een delta waarvan de hef wel werkt. Maar wanneer deze volledig gezakt is heeft hij een dot gas nodig om weer te stijgen. Wanneer hij stijgt heb ik meer als voldoende druk, zeg maar de neus los van de grond.
Heb pas de hoofd deksel eraf gehad en de instelstang iets opgelast omdat hij van te voren halverwege bleef staan.
Ook heb ik de regelklep bekeken en de controle klep. Hier was weinig aan te zien.

De hef stijgt wel als hij halverwegen staat naar boven met een stationair draaiende motor.
Ik lijk wel iets verschil te krijgen als ik hem handmatig op het haasje zet, snel heffen.

Wie heeft hier verstand van of ervaring mee?
Alvast bedankt👍🏻

2 reacties


Fordson Dexta - hef probleem

Goedenavond allemaal
het volgende probleem doet zich voor bij de dexta
de hendel waarmee de hef bedient word zit vast en wil niet op en neer
dus in mijn nuchtere logica dacht ik ik haal die 2 bouten los waarmee het mechaniek vast zit aan de achterbrug
toen ik die bouten er uit had
kon ik de schijf wel draaien dus de as zit niet vast in het huis zoals ik eerst dacht
maar ik krijg wel ruimte en kan het hele spul ook wel wat bewegen
maar ik krijg het niet uit de achterbrug
wat doe ik verkeerd
heeft iemand hier ervaring mee mischien

p.s
aangepast topic

12 reacties


Fordson Dexta - Het gaat traag omhoog

Beste leden

Ik heb een fordson dexta maar de hef doet heel vreemd. Als de bedieningshendel beneden staat. Dan komen de heflatten op de grond als de hendel naar boven staat gaat de hef ongeveer 20cm snel naar boven en daarna heel langzaam of beter gezegd bijna niet. Iemand een idee wat het probleem kan zijn. De Achterbrug olie is op pijl dus dat kan het niet zijn.

4 reacties


Fordson Dexta - Hef gaat niet hoger dan 10cm

De hef gaat niet meer hoger dan 10 cm boven de grond terwijl deze normaalgesproken ruim 30 cm er boven zit, kan dit aan de oliedruk liggen in de achterbrug?

5 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

1 reactie


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

7 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

2 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

2 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

2 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

1 reactie


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - Als ik de koppeling op laat komen en ik heb hem in de achteruit dan rammelt die bij de koppling

Wat kan dit zijn en wat kan ik er aan doen hij rammelt erger in de achteruit dan in de voor uit de koppeling komt ook heel hoog pas op
Mvg rein

0 reacties


Fordson Dexta - ik kan de merktekens om de brandstofpomp te monteren niet vinden

Ik heb mijn brandstofpomp van mijn dexta laten reviseren maar nu kan ik de merktekens om hem te monteren niet vinden iemand een idee

1 reactie


Fordson Dexta - ik kan de merktekens om de brandstofpomp te monteren niet vinden

Ik heb mijn brandstofpomp van mijn dexta aten reviseren maar nu kan ik de merktekens om hem te monteren niet vinden iemand een idee

2 reacties


Fordson Dexta - Hoe schakel ik het hydroliek ventiel in?

Beste TF-ers,

Op mijn dexta zit een hydroliek ventiel. Er zit een knop op die je uit kunt trekken maar hoe zet ik druk op het ventiel en hoe laat ik de olie terug stromen.

groeten, jirmo850

2 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel km met een volle brandstof tank

Weet iemand hoeveel kilometer je kan doen met een volle brandstof tank van een Fordson dexta

6 reacties


Fordson Dexta - de motor van mijn dexta uit 1960 is plots uitgevallen en start niet meer .

De motor is al rijdend uitgevallen en valt enkel nog heel kort te starten met startpilot .
Een van de injectoren krijgt geen diesel . Ik heb het dekseltje van de simmspomp geopend en de startmotor laten lopen . 1 van de drie zuigertjes die daar zitten beweegt niet . Wat is er aan de hand ?

3 reacties


Fordson Dexta - Hoe haal je een oud ford dexta contactslot los?

Ik wil een nieuw contactslot op een ford dexta zetten maar ik weet alleen niet hoe ik de oude los krijg.

4 reacties


Fordson Dexta - Moderne dynamo opbouwen, hoe?

Ik wil mijn dexta voorzien van een wat modernere dynamo met meer laadcapacteit. Kan iemand me vertellen welke wijzigingen ik moet doorvoeren? Ik heb bijvoorbeeld wel eens gehoord dat moderne dynamo's op een van de contacten even een stroompje moet hebben om het magnetisch veld te activeren. Er zijn hier vast mensen die het al eens eerder hebben gedaan. Alvast bedankt!

8 reacties


Fordson Dexta - Fordson Dexta heeft geen hef en hydralic(zit er niet op)

Ik heb een Fordson dexta gevonden maar er zit geen hydraliek op en geen hefinrichting. Ik ken dit type niet! Wie kan mij vertellen of deze Dexta standaard dit niet heeft of dat het een aangepast model is Type nr. 975 E 7005 R4 odio
Gr kees

6 reacties


Fordson Dexta - Ik wil de pakking en de kurkenstrippen vervangen van de carterpan

Ik heb de achterste krukas kering vervangen en nu blijft hij nog lekken
nu ga ik de pakking en kurkstrippen vervangen van de carte pan
is deze makkelijke te demonteren en waar moet ik nog op letten als ik hem er onder uit haalt
en heb liggen

35 reacties


Fordson Dexta - Dynamo fordson dexta aansluiten

Beste TF-ers,

Ik ben een fordson dexta aan het opknappen. en nu ben ik met de stroom bezig. Omdat de kabelboom nogal een grote chaos is en er niks was aangesloten omdat er niks opzat. wat stroom verbruikt moet ik weten welke draden er aan de dynamo moeten. Ik kan zo geen schema op internet vinden.

Groeten, Jirmo850

8 reacties


Fordson Dexta - Brandstofpomp probleem Toerental varieert sterk bij vol gas

Goede middag,

Ik heb een leuke Dexta gekocht, echter nu pendelt het toerental van de motor, vooral bij vol gas. Het lijkt op te weinig brandstof toevoer, echter tank is vol.
Ik mis vermogen, en rijd daardoor erg bokkerig.
Lucht kan het in mijn ogen niet zijn. Kan dit een filter probleem zijn, of moet de brandstofpomp gereviseerd worden?
Indien dat laatste, enig idee over de kosten?

Groeten,

Bertran

9 reacties


Fordson Dexta - Hoe zit het voorinspuitpompje gemonteerd op de tank?

Hallo,
bij mijn Dexta ontbreekt het inspuitpompje op de tank voor de flamstart.
er zit nu alleen een afnamekraan.
Weet iemand of deze voorinspuitpomp (die je handmatig enkele keren moet indrukken tijdens starten) gemonteerd zit ipv de afnamekraan? Er zouden dan toch 2 aansluitingen op moeten zitten? 1 voor leiding naar brandstopomp en 1 voor leiding naar inlaatspruitstuk?
Als ik de afbeelding bekijk (bij bv oldtractorshop) dan zie ik er maar 1 leidingaansluiting op zitten.
Ik wil dit pompje aanschaffen en weer monteren voor een betere koude start.Als iemand mij kan vertellen hoe of evt. een foto van hoe dit bij jou gemonteerd zit? bij voorbaat dank.
Gr. Jean Paul van Vossen

4 reacties


Fordson Dexta - er komt witte rook uit men uitlaat wat kan het prb zijn

Ik heb zo een jaar geleden een fordson dexta gekocht en gerestoreerd nu heb ik het prb dat er witte rook uit mijn uitlaat komt bij het starten en ook bij een laag toerental zo'n 800tr wel veel minder dan. als ik dan gas bij geef komt er een grote witte rookpluim uit dit heb ik ook als mijn moter warm heeft. mijn tank is proper ik heb nieuwe fielters gestoken de motor draait mooi door hapert niet blijf op een mooi toerental doordraaien. wat kan het prb dan zijn ??mss weten jullie het mvg joachim

22 reacties


Fordson Dexta - ik heb zo een jaar geleden een fordson dexta gekocht en helemaal gerestoreerd maar n

Zou er ergens een lek kunnen zijn olie peil van de motor zakt ook niet

5 reacties


Fordson Dexta - Ombouwen motor perkins 144 naar 152

Hallo,
Is er iemand die ervaring heeft met het ombouwen van een gewone dexta met 144 motor naar een 152? 'Compleet overzetten of alleen het onderblok gebruiken. Mijne heeft vorstschade.
Heb een compleet blok van een ferguson 135 staan. Liefst zou ik het complete blok ombouwen wat ga ik tegen komen?

9 reacties


Fordson Dexta - welke olie moet in de achterbrug en versnellingsbak

Welke olie moet in de achterbrug en versnellingsbak?

1 reactie


Fordson Dexta - welke olie moet in de achterbrug en versnellingsbak

Welke olie moet in de achterbrug en versnellingsbak?

12 reacties


Fordson Dexta - Keering vervangen aftakas hendel?

Hallo allemaal,

Ik ben bezig om de keerring te vervangen die in het huis zit van de aftakas hendel, waar ook het koppelingspedaal aan zit. In de dexta die ik gekocht heb, zat deze keerring niet eens in. Ik heb de volgende keering besteld: histoparts.com/nl/webshop/…

Ik neem aan dat deze aan de binnenkant van het huis in de uitsparing om de as heen valt, maar bij mij is deze keerring veel te groot om hier in te passen. Nou is mijn vraag of er hier iemand is die dit eerder gedaan heeft en mij kan vertellen wat ik fout doe?

Hier een foto: tractorfan.nl/picture/1128207/…

11 reacties


Fordson Dexta - Heb iemand nog een Rolbeugel voor een Fordson dexta te koop

Ik ben een Fordson dexta aan het opknappen en nou ben ik nog opzoek naar een Rolbeugel heb iemand er nog 1 te koop voor me

8 reacties


Fordson Dexta - Heb iemand nog een Rolbeugel voor een Fordson dexta te koop

Ik ben een Fordson dexta aan het opknappen en nou ben ik nog opzoek naar een Rolbeugel heb iemand er nog 1 te koop voor me

0 reacties


Fordson Dexta - Stuurhuis revisie

Hallo,

Ik wil zondag gaan beginnen met het reviseren van mijn stuurhuis omdat ik een halve slag moet draaien om te kunnen sturen en als ik rij de voor wielen dan alle kanten op klapperen.
weet iemand hoe ik die speling af kan stellen?

Met vriendelijke groet,
Steven

32 reacties


Fordson Dexta - Ford lekt motor olie

Hallo mijn fordson dexta lekt als ik er een tijdje mee gereden heb behoorlijk wat olie onder aan de carter, ik heb gehoord dat er dan dikkere olie op moet doen. Er zit nu gewone 15w40 op. Wat kan ik het beste doen?

8 reacties


Fordson Dexta - Wil niet starten... wat is het probleem

Hallo Allemaal,

Sinds gister wil mijn dexta niet meer start, hij geeft bij het bedienen van de starthendel een snel hard tikkend geluid uit de relais volgens mij. accu geeft 11.9 volt aan... dus dan zou de startmotor toch wel moeten draaien... als ik die 2 dunne draad doorverbind waar de starthendel naartoe leid zeg maar dan begint te startmotor wel te zoemen (draaien?)... weet iemand wat dit misschien zou kunnen zijn of wat ik nog kan proberen?

24 reacties


Fordson Dexta - Waar vind ik de gloeispiralen, en hoe kan ik ze het beste vervangen

Ik heb pas een Fordson Dexta gekocht voor mijn zoon. Omdat hij slecht start, dacht ik de gloeispiralen eens te controleren. Maar nu mijn vraag. Waar vind ik die dingen, en hoe krijg ik deze zonder brokken te maken er uit? Misschien heeft iemand een foto. B.v.d.

Fordjetuf.

7 reacties


Fordson Dexta - Aansluiting accu

Bij het vernieuwen van elektriciteit zat de batterij aangesloten met de -pool aan de massa en + pool richting startmotor. Heb dit zo gehouden en alles werkt, MAAR lichtje batterij laden gaat niet uit. Wat zijn de gevolgen van de batterij fout aan te sluiten, want origineel dient de batterij met de +pool aan de massa te hangen? Het is een Lucas dynamo en stroomregelaar. Heb reeds gezocht op het forum, maar geen sluitend antwoord gevonden.

18 reacties


Fordson Dexta - Hoelang moet topstang zijn

Ik heb een fordson dexta maar geen topstang ik wil er mij een kopen maar weet niet goed hoelang deze moet zijn. kan mij iemand vertellen hoelang deze moet zijn

2 reacties


Fordson Dexta - Hoelang moet topstang zijn

Ik heb een fordson dexta maar geen topstang ik wil er mij een kopen maar weet niet goed hoelang deze moet zijn. kan mij iemand vertellen hoelang deze moet zijn

10 reacties


Fordson Dexta - Koelvloeistof peilen en verversen

Ik heb onlangs een fordson dexta gekocht, nu wil ik graag voor de winter de koelvloeistof verversen en aanvullen met antivries. Nu kan ik alleen nergens vinden ook niet in de handleidingen hoe je de koelvloeistof helemaal leeg kan laten lopen, en hoe je hem na het bijvullen kan peilen? Iemand die hier meer van weet? (Vast wel... 😉

Alvast bedankt !!

3 reacties


Fordson Dexta - Fordson dexta : scharnier hefarm vervangen

De as waar de hefarm over draait, aan de bovenkant, van mijn Dexta van '58 is afgebroken. Ik heb een nieuwe as, maar hoe vervang ik die ? Wiel eraf, dan de bil/trompet losmaken, de as van binnenuit vervangen en dan de boel weer in elkaar ? Krijg ik dan de steekas wel in het differentieel terug ? Of moet ik alles eerst afbouwen : dus wiel eraf remmen eraf, enz enz.

14 reacties


Fordson Dexta - fordson Dexta komt aan de kook en gooit koel water er uit

Beste leden

Als ik een poos gereden heb dan word die te warm en gooit het koel water er uit hoe kan ik dat verhelpen ?

8 reacties


Fordson Dexta - Hefcilinderset verschil per bouwjaar?

Beste Leden,

Ik ben een Fordson Dexta aan het restaureren van bouwjaar 1961. Onlangs bestelde ik een hefcilinderset volgens het model van de tractor. Overal waar je ze kan bestellen is er een groter model dan deze dat erin gemonteerd was. De pakking is iets te groot en raakt de cardan as onderaan in het huis waar de set gemonteerd word. Heeft iemand enig idee of er verschillende hefcilindersets zijn per bouwjaar voor de Fordson Dexta? En of dit al dan niet vernieuwde uitvoeringen zijn? Rechts op de foto zie je de originele set, ernaast de nieuwe, waarbij duidelijk zit dat de gaten ook al iets anders zijn.
Iemand meer nieuws?

9 reacties


Fordson Dexta - Ford dexta wisselt af van toeren en prutelt soms in hoog toeren

Beste ford dexta kennisen ik heb een ford dexta en als ik hem start dan zakt hij af naar een laag toerental en daarna komt hij weer trug. Dit doet hij alleen als die koud is! En als ik volgas rij met deze trekker dan begint de moter tepruttelen en wat slechter telopen kan dit met de verstuivers temaken hebben? Gr Henk

16 reacties


Fordson Dexta - Geeft geen brandstof en wil niet starten

Heb een dexta gekocht alleen hij start niet uit zich zelf we hebben een keer laten lopen met startpilot. Toen hij warm was uitgezet en direct gestart sloeg hij wel aan, weer uit en 5 min gewacht maar niet meer aanslaan.
Wel genoeg compressie en startmotor gaat goed rond
Uit alle 3 de leidingen kwam brandstof, heb alleen brandstoffilter gecontroleerd was schoon, ontlucht ook pomp ontlucht, er komt alleen bij laatste leiding geen brandstof meer??
Wat kan er zijn?

8 reacties


Fordson Dexta - Wat zijn de verschillen dexta-super dexta

Wat is nou het verschil tussen een dexta en super dexta. dat hij minder pk heeft en andere kleur wist ik wel maar zit er een ander blok in en is hij ook kleiner of groter? gr jan

2 reacties


Fordson Dexta - Dynamo draait niet v-snaar slipt door

Vandaag Fordson gestart alles ging prima. Totdat ik gepiep hoorde en de motor warm liep.
Toen ik na 2 uur weer startte zag ik dat de v-snaar over de de dynamo heen slipte. Daarna gezien dat de dynamo los zat. Uiteraard vast gezet. Maar ook daarna bleef de v-snaar slippen. Nadat ik de dynamo had gedemonteerd merkte ik dat de dynamo bijna niet of heel slecht rond draait.
Vraag moet je de dynamo met de hand of een ringsleutel kunnen ronddraaien? Wat als dat niet goed lukt is de dynamo dan stuk? Of is er een lager stuk. Hoor graag wat het zou kunnen zijn.

6 reacties


zit er olie in stuurkolom

Hallo fans,
ik ben beetje bij beetje mijn fordje dexta aan het opknappen. Om de tank en het kraanfilter te reinigen moest ik de tank demonteren. Daardoor kon ik bij de stuurkolom en heb ik ook even gekeken naar het bovenste kogellager, in mijn ogen gewoon een vet gesmeerd kogellager.
In een werkplaatsboek (Engels) las ik dat daarbij wat olie eruit kon lopen. Mijn vraag: moet er dan olie in de stuurkolom?
Daarnaast natuurlijk de onvermijdelijke gaten in de tank: iemand een oplossing hoe te repareren? Of maar beter direct een nieuwe tank kopen?

Ik zie graag jullie reacties.
Groeten, munnikenhoek.

2 reacties


Fordson Dexta - Afgebroken scharnierpunt van heflat

Van mijn Dexta is de vaste scharnierpen van de heflat gelijk met de achterbrug afgebroken. Ik zou graag een nieuw onderdeel willen aankopen maar weet niet waar te vinden na heel wat tevergeefs zoekwerk. Heeft iemand ervaring met het vervangen hiervan. Ik neem aan uitboren, waarschijnlijk is deze geschroefd.
Henry

5 reacties


Hef gaat op en neer als de hendel bijna boven is

Hallo

als ik een uitgeklapte maaibalk optil en de hef hendel is bijna bovenaan gaat de hef steeds snel op en neer. als de maaibalk is ingeklapt of ik heb er bijvoorbeeld een grondbak met zand in de hef heft de trekker heel mooi. weet iemand waarom hij dit doet?

2 reacties


Fordson Dexta - motorblok 3.144 vervangen door 3.152

Ik heb een dexta met gebarsten onderblok(3.144)
kan ik deze vervangen door een 3.152, natuurlijk met zuigers en krukas?
past deze tegen mijn koppelingshuis? is de injectiepomp dezelfde bij de 2 blokken?

11 reacties


Fordson Dexta - Stuurhuis reviseren en losmaken

Suurinrichting

kan iemand een beginner vertellen hoe je stuurhuis los maakt en dan het beste kan reviseren

dank

5 reacties


Fordson Dexta - start niet, geen diesel bij verstuivers

Hallo liefhebbers,

Sinds kort zijn jan en ik de trotse eigenaren van een mooie Fordson Dexta. Helaas start hij niet. We hebben eerst geprobeerd om hem te starten dmv voorgloeien, de inspuitpomp te gebruiken. Helaas tevergeefs, hij dreigt even aan te slaan, blaast een pluim rook en dan is het gebeurd. Ook hebben we geprobeerd om de bolide aan te slepen, helaas ook tevergeefs. Vandaag is er een nieuwe opvoerpomp gemonteerd + nieuw brandstoffiler. Daarna zijn we begonnen met ontluchten. Eerst het brandstoffilter, hier kwam na een paar x pompen de brandstof mooi uitlopen. Daarna hebben we gezien dat de brandstof tot aan de dieselpomp kwam. Ook de pomp ontlucht. MEGA veel bellen er uit en na een paar minuten pompen kwamen er stralen gasolie uit de ontluchtingsschroeven. Aansluitend kwam er een beetje diesel uit de meest linkse verstuiver sputteren en ook uit de tweede kwam een beetje, sputterend diesel naar boven. (naar onze mening te weinig) de derde verstuiver heeft geen teken van leven gegeven. Jan en ik lopen een beetje vast en zouden graag reacties tegemoet zien hoe wij dit verder moeten aanpakken.

Grt,

De dextamontsjes

29 reacties


Fordson Dexta - Dieselinspuiting

Dieselinpuiting bijde gloeispieraal uitleg ervan

2 reacties


Fordson Dexta - Olie lek bij koppeling pedaal

Mijn Dexta, die ik net heb bemachtigd, heeft een lek bij het koppelingspedaal waar deze de bak in gaat. Zelfs als deze stil staal en de motor draait niet lekt deze als nog.
Iemand ervaring hiermee?

3 reacties


Fordson Dexta - Hydrauliek verdeelblok

Beste TF-ers,
Ik ben bezig met een hydrauliek aansluiting maken op mijn dexta. Nu heb ik via histoparts een verdeelblok gekocht, maar hoe en waar moet ik deze monteren. Deze vervangt het verdeelblok wat er al opzit toch niet?

Dit is de link naar het onderdeel:
histoparts.com/nl/webshop/…

Mvg,
Kenn_dexta

16 reacties


Fordson Dexta - start niet

Hallo,
Mijn dexta start niet. Als ik de start hendel over haal tikt hij alleen, startmotor doet niks. Maar na een paar keer proberen pakt hij hem weer en draait de startmotor weer maar hij krijgt hem niet aan. Accu is ook niet meer 100%
Maar voordat ik een nieuwe accu koop, zou ik eerst willen weten waar dat getik weg komt. Misschien startrelais kapot?

Alvast bedankt.

11 reacties


Fordson Dexta - olie uit de uitlaat maar geen blauwe rook

Hallo,

Graag vraag ik jullie ervaringen en ideeen bij het volgende: als ik de motor van de Dexta een tijdje onbelast laat lopen en dan het toerental verhoog tot ongeveer 1200 tpm, komt er olie uit de uitlaat. De rook uit de uitlaat ziet er echter niet blauw uit. Hoe kan dit komen? En natuurlijk, wat is er aan te doen?

Ik hoor (lees) graag van jullie.

Alvast bedankt!

Gr Theo

17 reacties


Fordson Dexta - Versnellingsbak

Ik ben op zoek naar een onderdelenboek van een versnellingsbak van een Ford Dexta. Waarin de onderdelen nummers staan van de naaldlagers/ Tonlagers van de price as.

5 reacties


Fordson Dexta - Versnellingsbak

Ik ben op zoek naar naaldlagers voor een versnellingsbak met dubbele koppeling ven een Ford Dexta.

Weet iemand waar deze lagers te koop zijn?

2 reacties


Fordson Dexta - Hef armen zitten vast

Beste,
Ik heb een probleempje met mijn Dexta.
De as van de hef armen zit vast in het deksel. Ik kan m met veel moeite omhoog en omlaag krijgen. Ik heb al veel kruipolie gebruikt, maar het mocht niet helpen.
Nu is mijn vraag: Zou ik een vetnippel op het deksel kunnen maken, waardoor ik midden op de as kan smeren? Of is dit een hele gekke gedachte?

Hoor graag van jullie

Gr. Kenn_dexta

5 reacties


Fordson Dexta - aftakas hendel keering

Ik heb een vraag over de oliekeerring van de (aftakas hendel) kan die van buiten gedemonteerd worden of moet de hele plaat eraf en dus ook de inschakel vork?

grt Steven

9 reacties


Fordson Dexta - gereedschap drukgroep gezocht

Om de drukgroep van een Dexta met dubbele koppeling in elkaar te zetten en af te stellen ben ik op zoek naar iemand die de benodigde gereedschappen heeft, dus de mal om de drukgroep in te zetten, de spindel om de vingers in te drukken en de afstelblokjes die er tussen moeten. Wie kan me hierbij helpen?

met vriendelijke groet,

Theo

0 reacties


Fordson Dexta - Hef en aftakas doen t allebei niet. Wie heeft daar ervaring mee?

Ik ben een Dexta aan het opknappen die meer dan 10 jaar stil gestaan heeft. De motor loopt ondertussen weer. Nu doen hef en aftakas het beide niet. Aangezien de hydrauliek pomp en aftakas een gezamenlijke aandrijving hebben, vermoed ik dat t euvel daar ergens zit. Heeft iemand her ervaring mee of een idee wat t kan zijn.

Ik hoor graag van jullie.

mvg Theo

12 reacties


Fordson Dexta - bevestiging van cabinen

Hallo ik heb sins kort een cabine gekocht voor mijn dexta .
ik heb alleen een vraag van hoe zit hij vevstigt bij de tree plakjes.
zitten die daar nog ergens vast ??
hier bij al vast bedankt

2 reacties


Fordson Dexta - hydrauliek filter hef vervangen

Beste tf-ers,

Ik heb een probleempje met mijn dexta.
Als ik de hef omhoog doe gaat dit goed, maar zodra ik m wil laten zakken moet ik hier haast met drie man op gaan staan. Zodra ik m weer omhoog doe gaat het weer goed.

Nu is mij verteld dat dit kan door een vies filter. Nu heb ik een nieuw filter besteld en wou ik deze gaan monteren. Nu heb ik de pomp verwijderd, bij het rempedaal, alleen nu krijg ik het filter er niet uit. Iemand tips? Of kan het helemaal niet via deze manier en moet de deksel eraf?

Hoor graag van jullie.

9 reacties


Fordson Dexta - Geen druk in de radiator

Vraagje. Mijn dexta bouwt geen druk op in de radiator bij draaiende moter ? Kan geen lekkage ontdekken olie is niet wit niet op de stok en niet inde dop heb thermostaat al vervangen gooit wel de overtollige water eruit Door de overstort weet iemand waar ik verder moet kijken ? M.v.g henk

8 reacties


Fordson Dexta - hefproblemen

Hallo

ik heb problemen met mn hef
als ik de hendel omhoog doe gaat de hef pas bij de laatste 2 cm omhoog en met laten zakken werkt het wel gewoon goed
weet iemand ook of dit af te stellen is

mvg

4 reacties


Fordson Dexta - Membraan

Hallo, ik zoek een membraan voor mij branstofpomp, maar ik heb waarschijnlijk een van een Ferguson, dus heb een speciale nodig. Iemand....

3 reacties


Fordson Dexta - Verlichting Fordson Dexta

Hallo allemaal,

De verlichting op mijn dextatje doet niks aangezien alle kabels bij de lampen zijn afgeknipt. Heeft iemand een schema en of uitleg over hoe en waar ik dit allemaal aan moet sluiten? Ik heb wel een topic hierover gevonden met een aantal linkjes, alleen kreeg ik steeds de melding ''pagina niet gevonden''.
Wie kan mij helpen?

3 reacties


Fordson Dexta - Chassisnummer

Beste,

Ik heb een fordsondexta, helaas zonder papieren. Deze is volledig gezandstraald en herspoten en we hebben nergens een chassisnummer gevonden.
Kan er mij toevallig iemand vertellen waar ik de chassisnummer kan vinden, eventueel met een foto? Of heeft er iemand papieren te koop zodat ik mijn trekker kan inschrijven en laten keuren in België.

Alvast bedankt

Dries
dries735@hotmail.com

3 reacties


Fordson Dexta - Krukas keerring

Hallo

Ik heb mijn krukaskeerring lek aan de vliegwiel zijde

Iemand tips voor het vervangen van de keerring?

Trekker is al doormidden en vliegwiel gedemonteerd

Mvg Alex

7 reacties


Fordson Dexta - keuren en kentekenplaat aanvragen

Beste kenners,

Ik wil graag een grensverkeerplaat op mijn Dexta hebben. Ik wil er graag af en toe mee in Belgie kunnen rijden.
Verzekering zegt dat ik een gv plaat moet aanvragen maar konden me niet precies vertellen hoe en wat..
Ik kan er zelf wel een tekeken, maar wil graag een officiele 😄
Weet iemand hoe dit kan en moet en of de trekker dan gekeurd moet worden? Zo ja, waar wordt er met de keuring dan naar gekeken?

Op inschrijfformulier van RDW staan dingen zoals Datum eerste toelating. Hier heb ik echter geen idee van, heb m via marktplaats gekocht en zaten niks geen papieren bij.

14 reacties


Fordson Dexta - koppelingspedaal

Beste ik heb een vraagje over mijn koppelingspedaal die los zit ik denk dat het pedaal zelf versleten is zou iemand mij hiermee kunnen helpen

10 reacties


Fordson Dexta - Motor draait zeer onregelmatig

Beste,

heb een fordson dexta maar deze draait zeer onregelmatig.Het toerental schommelt van 1200 naar 1400 toeren.Waar zou dit kunnen door komen?

12 reacties


Fordson Dexta - Dexta remas demonteren

Hoi ik wil de remas van mijn dexta demonteren.
De keeringen zijn lek.
Nu zit er een nok/spie op de as hoe kun je deze eruit krijgen.

Alvast bedankt Gr Rene

1 reactie


Fordson Dexta - start niet

Goedemiddag,

Een kennis heeft een Fordson Dexta en heeft hier nieuwe lagerschalen, cilinders, zuigers, kop (incl. kleppen), filters, opvoerpomp en pakkingen op gezet. Ook is de brandstoftank helemaal leeg geweest.

Als de trekker gewoon gestart word slaat hij niet aan, wanneer hij gesleept word klinkt het alsof er af en toe een cilinder slag maakt.
Wanneer er ether bij de luchtinlaat in wordt gespoten tijdens het starten dan loopt de motor maar zodra er geen ether meer bij gespoten word houdt hij direct weer op.

Heeft iemand misschien een idee wat het probleem hier kan zijn?

5 reacties


Fordson Dexta - hef probleem

Hallo ik heb een ford super dexta met een achterlader
de trekker krijgt de achterlader met volle mestbak amper omhoog
en moet je een beetje mee helpen.
weet iemand wat het probleem kan zijn filters vervangen ofzo?
mvg jan alberts

9 reacties


Fordson Dexta - schema elentriek dexta

Heb me een paar weken terug en dexje gekocht ,nu merk ik dat de accu niet oplaad .
Dus hem maar even in de garage geplaatst en wat blijk dat alle draden zijn afgeknipt en alleen de starter is aangekoppeld .
Nu is mijn vraag , heeft er iemand een DUIDELIJK schema van de elentriek van een dexta ? hij heeft al een wissel dynamo en weet ook niet of deze het zelfde word aangesloten of het oude model .

17 reacties


Fordson Dexta - cilinderkop

Kan er koelvloeistof via de klepgeleider in de cilinder komen of is dan de kop lek?

5 reacties


Fordson Dexta - Olie versnellingsbak en koelvloeistof

Hallo

Ik heb een vraag over de olie die in de versnellingsbak moet.
Er is al wel tientalle jaren geen nieuwe olie in gekomen. Nu wou ik dit een keer verversen
Maar welke soort olie moet er in? En aan welke hoeveelheid liters moet ik denken daf ik zeker genoeg heb.

Ook wou ik een keer de koelvloeistof verversen, is het misschien ook slim om hem een keer door te spoelen met schoon water?
En kan ik er gewoon action koelvloeistof weer op doen of is dit slecht voor de slangen?

Alvast bedankt

1 reactie


Fordson Dexta - voetgas aanbouwdelen

Hallo,
Ik ben een Dexta aan het opknappen. Maar nu wilde ik er voetgas opzetten.

Zijn deze toevallig in setjes te koop voor een dexta?
of moet je het zelf in elkaar fabriceren.

m.v.g. Bart

15 reacties


Fordson Dexta - hef problemen

Ik heb problemen met de hef als ik wil heffen moet ik met een bruuske schok de hendel van de hef omhoog duwen pas dan gaat hij omhoog maar ik kan hem niet halfweg laten stoppen , als ik de hendel traag omhoog trek werkt hij niet, hopelijk kan er iemand mij helpen dit probleem op te lossen groetjes

5 reacties


Fordson Dexta - stuurhuis

Hoe kan ik het olie peil van het stuurhuis van mijn ford dexta controleren en bijvullen ?

4 reacties


Fordson Dexta - brandstof pomp defect?

Ik heb hier een ford dexta staan. Hij liep tot voor kort prima. nu wilde ik hem vorige week weer starten. maar hij wilde niet. ook niet met startpilot. dus ik alles gecontroleerd. de opvoerpomp wat slecht dus die gereviseerd. lucht terug de tank ingeblazen dus tankfilter zit ook niet dicht. de brandstofpomp geeft maar op 2 cilinders brandstof de 3e niet. Wat kan dit zijn. en hoe ga ik te werk. kan de brandstofpomp er zo af? of zit ik dan met het instellen van het inspuitmoment enzo?

14 reacties


Fordson Dexta - brandstof pomp defect?

Ik heb hier een ford dexta staan. Hij liep tot voor kort prima. nu wilde ik hem vorige week weer starten. maar hij wilde niet. ook niet met startpilot. dus ik alles gecontroleerd. de opvoerpomp wat slecht dus die gereviseerd. lucht terug de tank ingeblazen dus tankfilter zit ook niet dicht. de brandstofpomp geeft maar op 2 cilinders brandstof de 3e niet. Wat kan dit zijn. en hoe ga ik te werk. kan de brandstofpomp er zo af? of zit ik dan met het instellen van het inspuitmoment enzo?

0 reacties


Fordson Dexta - brandstof pomp defect?

Ik heb hier een ford dexta staan. Hij liep tot voor kort prima. nu wilde ik hem vorige week weer starten. maar hij wilde niet. ook niet met startpilot. dus ik alles gecontroleerd. de opvoerpomp wat slecht dus die gereviseerd. lucht terug de tank ingeblazen dus tankfilter zit ook niet dicht. de brandstofpomp geeft maar op 2 cilinders brandstof de 3e niet. Wat kan dit zijn. en hoe ga ik te werk. kan de brandstofpomp er zo af? of zit ik dan met het instellen van het inspuitmoment enzo?

0 reacties


Fordson Dexta - kleur

Beste ik heb juist een fordson dexta aangekocht bouwjaar is 1958 nu zou ik graag weten wat de originele kleuren waren ik heb hem aangekocht in het blauw wit maar ik denk dat het normaal blauw oranje moet zijn kan iemand mij meer informatie geven met vriendelijke groetjes

8 reacties


Fordson Dexta - Tank gezocht!!

Hallo,

voor onze tractor, die wij tijdens de carnaval gebruiken, zoeken we een dieseltank. De oude is lek en niet meer te maken, vandaar dat we een andere zoeken.

Uiterlijk is niet belangrijk; als hij maar dicht is en goed bruikbaar.

Ik hoor het graag.

Reacties mogen op gradje99@hotmail.com

Bedankt alvast.

Groet,
Gerard

2 reacties


Fordson Dexta - uitlaat spuiten

Ik wil de uitlaat van mn Dexta spuiten met hittebestendige verf tot 650°. Eerst helemaal opschuurd met schuurtolletje en vetvrij gemaakt met thinner. Iemand nog tips en/of tricks over het spuiten/voorbehandeling?

19 reacties


Fordson Dexta - Start pobleem ontluchten heeft niet geholpen

Van de een op andere dag start de tractor niet meer.
Een jaar geleden een startonderbreker ingebouwd omdat de dynamo niet goed meer functioneerde en ik zou de accu minder snel leeg trok.Nadat ik 3 maanden geleden het gras had gemaaid met de bloter had ik tractor even stil gezet en is er kortsluiting ontstaan omdat waarschijnlijk de accu was verschoven en tegen het chassis kortsluiting heeft gemaakt.
Als gevolg daarvan is de accu gesmolten en heb ik de deze moeten vervangen en heb wederom een nieuwe startonderbreker moeten inbouwen. Daarna heb ik de tractor weer kunnen starten en heb ik met Fordson gewoon weer gereden.
Tot een maand geleden dat de Fordson niet meer wilde starten. Ik heb daarna advies gevraagd aan de buurman Jo die vertelde me al kijkende naar de tractor dat het membraam waarschijnlijk was gescheurd omdat hij bij het oppompen te weinig druk voelde. Ook zat een van de ontluchtingsschroeven op de dieselfilter los. Van deze schroef heb ik van dat witte c.v. tape verwijderd en weer voorzichtig aangedraaid. Daarna leidingen en brandstoffilter goed kunnen ontluchten en weer geprobeerd te starten. Helaas geen resultaat. Ook wederom geen zwarte rook uit de uitlaat. Omdat ik dacht dat er wellicht een verstopping zat in de tank of een van de brandstof leidingen ben ik deze allemaal gaan nalopen helaas geen verstopping gevonden. Membraan gecheckt beetje schoongemaakt maar geen scheurtje te zien. Wel heb ik gezien dat de kickstart brandstofleiding die vanaf de benzinekraan rechtsreeks naar de voorverbranding kamer loopt waar ook de gloeikop in zit niet was aangesloten. Deze ga ik weer aansluiten. Ook de gloeikop functioneert prima. Hoe kom ik erachter of de dieselpomp goed functioneert? Heeft iemand suggesties wat ik nog zou kunnen checken of hoe ik het startprobleem kan oplossen?
Woon in de buurt van Zwolle misschien dat iemand kan helpen tegen een kleine vergoeding?

14 reacties


Fordson Dexta - Hef werkt niet

Hallo
Wij hebben al een poosje een fordson dexta
Toen we hem kochten deed de hef het gewoon.
We hebben hem helemaal uit elkaar gehaald en nou doet de hef het niet meer.
De oliepomp geeft wel olie en er zit dus ook genoeg olie op.
We hebben er ook nieuwe ringetjes in gedaan.
Hopen dat jullie ons kunnen helpen!
Mvgr

16 reacties


Fordson Dexta - lekkende kop/onderblok

Beste medelezers ben begonnen aan een Ford Dexta bwj nog onbekend
hij is van een kennis van mij deze heeft er wel meegereden maar blijkbaar zonder
Koelwater probleem op dit moment lekt brandstof tussen kop en onderblok bij verstuiver zijde .
Cil kop gedemonteerd maar niets aan te vinden niet krom .
Nieuwe koppakking gemonteerd afgesteld maar lekt nog steeds .
Wat is het volgende plan onderblok krom ?
Graag wat info van specialisten.

11 reacties


Fordson Dexta - Loopt heel slecht wat kan het zijn?

Mijn blok van de dexta is gerevicceerd alleen de brandstofpomp en verstuivers niet.
Zodra ik hem probeer te starten loopt hij aan het begin redelijk maar daarna heel slecht lijkt wel op een cilinder. Wat kan dit zijn? Voor de revisie liep hij ook al slecht.
Mvg

14 reacties


Fordson Dexta - Dexta loopt op twee benen

Beste TF'ers

Ik reed laatst met mijn dexta, toen hij op een gegeven moment een ander geluid begon te maken. Eenmaal thuis gekomen bleek er dat de tweede cilinder niet mee deed. Ik heb de verstuivers eruit gehaald en laten testen. Hieruit bleek dat er 1 kapot was en 2 slecht. Ik heb ze dus laten reviseren. Maar toen ik ze er weer indeed, had ik nog steeds het zelfde probleem.

Nu is mijn vraag, wat kan dit wel zijn en hoe kan ik dat oplossen?

gr,

kenn_dexta

12 reacties


Fordson Dexta - Nu ik toch bezig ben.

Beste leden,

Een aantal dingen moeten gedaan worden aan mijn Dexta. Zo moeten de voorbanden hoognodig vervangen worden, en de remmen vetvrij gemaakt worden. Concreet haal ik dus alle wielen eraf en maak ik de remtrommel open. Zijn er zaken waarvan jullie op voorhand zeggen; nou als je er toch mee bezig bent, bestel dan ook onderdeel x, want dat is vaak stuk en je zit er toch al in de buurt.

Ik doel met name op lagers, keringen dat soort dingen.

Dank alvast!

5 reacties


Fordson Dexta - 16 vs 19 inch

Beste Dexta fans en kenners,

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Henri en heb gisteren voor het eerst in mijn leven een tractor gekocht, een Dexta. Super blij mee natuurlijk! Er moet nog wel wat aan gedaan worden. Zo zijn de remmen moddervet (remt voor geen centimeter) en zijn de voorbanden versleten. Nu mijn vraag: ik keek net op Histoparts.nl voor nieuwe banden, en zag dat nieuwe wielen niet veel duurder zijn dan slechts een nieuw setje banden.

Ik zag dat er keuze was tussen 16 en 19 inch. Momenteel zit er 16 op, maar kan ik zonder problemen overstappen op 19? Vind ik persoonlijk wat mooier.

Ik wil de Dexta verder zo veel mogelijk origineel houden.

Al een hoop informatie op dit forum gevonden, erg fijn.

Groet, Henri

10 reacties


Fordson Dexta - aftakas hendel

Ben inmiddels bezig de aftakas en de heffing weer aan de praat te krijgen maar heb in mijn enthousiasme de vork om de aftakas te verschuiven er te snel uitgehaald. Nu weet ik niet hoe die terug moet. ik dacht: kijk even in het handboek maar daar staat een ander type vork in afgebeeld. heeft iemand enig idee?
nou heb ik een foto maar krijg die niet snel geplaatst. de vraag is moet het lange deel van de vork boven of onder?

de foto staat:

tractorfan.nl/picture/862892/

10 reacties


Fordson Dexta - membraam monteren

Heeft iemand een tip voor het monteren van een membraamklep
aangezien je er niet makelijk bij kan

6 reacties


Fordson Dexta - bevestiging spatbord

Ik ben helemaal nieuw op dit forum en ben sinds kort in het bezit van een fordson dexta. Uit de overlevering weet ik dat deze 25 jaar heeft stil gestaan. Toch rijdt het ding alweer. het was vrij eenvoudig om hem weer aan de gang te krijgen. leuk die oude techniek. Maar nu mijn eerste vraag: bij mij zit er tussen het spatbord en de achteras een blok ijzer waardoor de spatborden 10 centimeter omhoog komen en erg instabiel zijn. het lijkt niet origineel omdat ik op andere foto's op deze site het spatbord dicht op de banden zie zitten. Als ik het blok er tussenuit laat, zitten de spatborden muurvast. Voor dat ik die blokken wegmieter wil ik toch eens horen of iemand weet waar die blokken voor dienen en waarom die er op zaten. Op foto's van 35 jaar terug is te zien dat ze er toen al op zaten. Ik heb een aantal foto's ge-upload. ik weet niet of die voor jullie zichtbaar zijn. ik hoor graag van jullie.

groeten mark

4 reacties


Fordson Dexta - brandstofleiding

Hallo.
weet iemand misschien waarom er een brandstofleiding loopt vanaf de pomp naar gashuis?
groeten heino

3 reacties


Fordson Dexta - motorisch

Hallo
we hebben een fordson dexta ..probeer hem aan de praat te krijgen alleen nu is het probleem starten lukt alleen dan blijft hij op vol gas draaien , reageert niet op uitknop en ook niet op gashendel .

groeten heino

6 reacties


Fordson Dexta - motorisch

Hallo
we hebben een fordson dexta ..probeer hem aan de praat te krijgen alleen nu is het probleem starten lukt alleen dan blijft hij op vol gas draaien , reageert niet op uitknop en ook niet op gashendel .

groeten heino

3 reacties


Fordson Dexta - bouwjaar

Hoi
heb een vraag heb nr gevonden 957E28785 kan iemand mij vertellen wat t bouwjaar is

7 reacties


Fordson Dexta - handboek

Hallo,
Ik heb een Fordson Dexta T3 957E 7005 in de schuur staan en wil deze aan de praat zien te krijgen. Nu zit de bedrading wat rommelig en de startmotor zit vast. Alles losgehaald maar een handboek net electrisch schema en info over de motor, koeling olie en accu zou niet gek zijn.
Is dat ergens te downloaden. Ik hoor graag een reactie alvast bedankt

3 reacties


Fordson Dexta - Banden krimpschuren

Hallo

In mijn banden zitten erg veel krimpschuren. Hoe ontstaat dit? Door de droogte en als ik nieuwe banden koop hoe kan ik voorkomen dat er. Weer krimpschuren in komen. Kan ik deze dan nog wel oppompen? niet dat ze me uitelkaar barsten.

4 reacties


Fordson Dexta - Fordson toerenteller

Hallo

Ik heb een nieuwe toerenteller kabel ge monteert op mij fordson dexta

Maar nu is de aandrijving in de brandstof pomp zo versleten dat hij de kabel niet mee neemt

Wat doen julie aan dit probleem?

Alvast bedankt

Mvg menno

11 reacties


Fordson Dexta - brandtstof pomp

Hallo ik heb een vraag, bij ons thuis staat nog een ford dexta (1957) met een vacuum geregelde pomp en mijn vraag is of je met die pomp ook iets kan dat er toch zwarte rook uit de uitlaat komt sugesties graag even melden ben er al lang mee bezig maar nog nooit gelukt alvast bedankt.

0 reacties


Fordson Dexta - + en - omgekeerd aangesloten

Hallo allemaal
sindskort ben ik eigenaar van een fordson dexta.
nu was ik vandaag een beetje met de trekker bezig. nu zag ik tot mijn verbasing dat de massa kabel aan de + was aangesloten. en dat kabel die naar de start motor loopt op de - was aangesloten.
volgens mij klopt dat niet de trekker start verder gewoon de verlichting werkt ook en volgens mij laad de dynamo ook gewoon bij.
kan dit kwaad dat het zo zit of moet ik het gewoon zo laten?

alvast bedankt mvg harry

13 reacties


Fordson Dexta - Lekken brandstofpomp

Hallo, ik zette gister de dexta binnen en toe. Zag ik ineens een spoor van diesel druppels op de grond liggen. Nu komen er dus constant diesel druppels uit het pinpje van de brandstofpomp. Ik dacht dat het membraan nu lek zou zijn maar heeft een van jullie dit mischien al ee keer gahad of weet wat dit is?

Groet pim

9 reacties


Fordson Dexta - achterlichten

Kan iemand mij vertellen hoe ik de achterlichten uit elkaar krijg?

12 reacties


Fordson Dexta - Starten

Als ik de starthendel/stang naar voor duw, gebeurt er helemaal niks meer. Als ik de "knop" die door de stang ingedrukt word, met de hand in druk ook niet. Ligt t dan misschien aan het relais?Is dit door te meten? Kan ik dit omzeilen, als test, door kabels rechtstreeks van de accu naar de startmotor te leiden? Is eigenlijk van een op andere dag misgegaan. Aanslepen gaat wel. bvd

12 reacties


Fordson Dexta - toerental problemen

Het toeren tal van mijn ford gaat op en neer en reageerd niet op de gashendel

4 reacties


Fordson Dexta - gezocht voorbumper

Hallo ik ben opzoek naar een voorbumper voor een ford dexta heeft iemand nog wat liggen in het noorden des lands ?

Met vriendelijke groet,
Edwin

7 reacties


Fordson Dexta - wielmoeren

Wat is de maat van de achterwiel moeren

13 reacties


Fordson Dexta - RAL kleur

Weet iemand misschien het RAL Nummer van de wit/grijze spatborden van een dexta?

Gr,

Kenn

10 reacties


Fordson Dexta - heft maar 10 centimeter

Zoals de titel al zegt, de heft gaat maar 10 centimeter omhoog.

Pomp bouwt wel druk op, sprintmaster werkt op het externe hydrauliek ventiel.
Trekkracht regelingshendel staat horizontaal.

Waar kan dit probleem door komen?

21 reacties


Fordson Dexta - gewicht ivm vervoer

Beste allen, ivm vervoer wil ik graag weten wat bepaalde trekkers (oa dexta en super dexta) wegen. Nou keek ik wel op tractordata.com en ik had voorheen ook een noorse of een zweedse site. Maar hoe betrouwbaar zijn deze gegevens? Bovendien vermelden ze vaak 2 gewichten die nogal van elkaar verschillen (meer dan alleen olie en water lijkt me). Mijn vraag is dus:
waar haal ik volgens jullie de juiste gegevens vandaan
welke sites kennen jullie daarover
Hebben jullie ervaring met aangehouden worden en gewogen worden en mogelijke bekeuringen? Hoe moeilijk doen "ze" over licht, bijv 10 %, overgewicht?
Ik heb nog meer vragen maar dat komt nog wel.
Groet, Govert

22 reacties


Fordson Dexta - fordson dexta gekocht

Hallo trekkerfan's

Heb een dexta gekocht, deze wil ik restaureren. Zijn er nog dingen waar ik op Ik moet letten? Hij stuurde heel zwaar, druklager was kapot. Verder is hij technisch in orde, alles werkt goed. Met de oldtimerdag in Ruinerwold zal ik erbij zijn hopelijk.

Groet,n Teunis

11 reacties


Fordson Dexta - oliekering versnellingsbak

Hallo

ik ben de krukas kering aan het vervangen (vetkoortje). nu is de kering van de priceas ook lek. die wil ik bij histoparts bestellen aleen weet niet welke van de 4 ik moet hebben. ik kan de oude ook niet opmeten. wie weet welke ik moet hebben?

groet pim

2 reacties


Fordson Dexta - orginele aansluiting sluiting startmoter

Ik heb op mijn dexta nog een orginele startmoter zitten.
maar hoe de schakelaar (deze is niet orginele is een handremschakelaar van hella) van het startrelais zit vind ik niet goed want de schakelaar is al 3 keer doorgebrand omdat deze aan de lichte kant is. graag zou ik het weer naar het orginele ombouwen. maar hoe zit dit zijn er mischien foto's van? of text en uitleg

alvast bedankt

17 reacties


Fordson Dexta - chassisnummer

Waar vind ik het chassisnummer van een Fordson Dexta terug?
(is nodig om nieuwe documenten aan te kunnen vragen)

6 reacties


Fordson Dexta - Schakelen

Mijn ford dexta blijft heel af en toe vast zitten in de eerste versnelling ik krijg hem er niet meer uit alleen als
ik de poken er af haal en hem zelf weer recht zet.
Wat kan de oorzaak van dit probleem zijn en hoe kan ik dit maken

6 reacties


Fordson Dexta - inspuitpompje

Ik heb sinds kort een fordson dexta ik heb gelezen en gezien dat je er een inspuitpomp op kan zetten vanaf de tank naar de inlaat ik heb dat kraantje zien staan maar die hebben hem niet meer dus mijn vraag weten jullie misschien waar ze te koop zijn

5 reacties


Fordson Dexta - drukgroep

Heeft iemand de afstel gegevens van een dubbele drukgroep ford dexta

gr anne

2 reacties


Fordson Dexta - Toerenteller

Hallo
Ik heb op mijn fordson dexta een nieuwe aandrijfkabel voor de toerenteller erop gezet. De toerenteller deed het al jaren niet meer. Dus ik heb er een nieuwe kabel eropgezet. Alles weer terug en starten. En ja hoor de meter deed het weer maar. Na een paar seconden zakte de meter weer terug naar nul hij deed niks meer! Wat kan hier de oorzaak van zijn?

Alvast bedankt

4 reacties


Fordson Dexta - aangeboden michelin 495/70R24 passend op oa fordson dexta

De banden hebben nog +- 1.2cm profiel er is in de 24 inch velg een ander naaf ingelast deze zit er recht en precies in het midden in. deze naaf is met een cnc watersnijer uit gesneden.
hierdoor zitten alle gaten er goed in. de velgen zijn van het zomer wit gespoten. ze passen onder de standaard spatborden van een dexta.voor belangsteling even een persoonlijk bericht.
voor foto's zie mijn dexta

20 reacties


Fordson Dexta - hydroliek opbouwen

Weet er iemand als er dexta s zijn die origineel een hydroliese stuurschuif hebben voor hydroliek ventielen

gr anne

36 reacties


Fordson Dexta - hydroliek opbouwen

Weet er iemand als er dexta s zijn die origineel een hydroliese stuurschuif hebben voor hydroliek ventielen

gr anne

1 reactie


Fordson Dexta - Tik bij heffen

Hallo,

Ik heb een achterlader achter mijn Dexta. Wanneer ik een volle bak met mest wil heffen hoor je een tik waarna de hef stopt. Dit doet hij direct bij het heffen, hij krijgt de bak dus niet van de grond.

Iemand suggesties?

Met vriendelijke groet,

KvW

11 reacties


Fordson Dexta - Hefprobleem

Hallo,

Ik heb een bak aan een arm gekocht voor achterop mijn dexta om de mesthoop wat aan te duwen en op te hogen. Nu krijgt de tractor de bak niet omhoog. Als ik de koppeling in trap en bijna helemaal laat opkomen heft hij wel, maar alsnog zonder kracht.

Olie is ververst, filter is vervangen en heb de o-ringen van het filter ook vervangen.

Iemand een idee?

groet,

KvW

14 reacties


Fordson Dexta - contact slot

Hallo.
even een vraag. Heeft iemand ook een schema voor het aansluiten van mijn contacht slot. Er zit een bosch contact slot in. Alvast bedankt.

3 reacties


Fordson Dexta - Hef blijft boven in staan en gaat niet meer naar beneden??

Van de week een Dexta gekocht loopt prima rijdt prima en hef werkt.
Maar nu trekhaak knobbel gekocht in de gatenbalk geschroefd (denk ik doe de hef omhoog kan ik er makkelijker bij)Echter liep de hef geheel omhoog en ik krijg hem nu met geen mogelijkheid meer naar beneden?
Vraag is dus: hoe krijg ik de hef weer naar beneden?(is het trouwens normaal dat de hefhandel erg zwaar gaat?)
bij voorbaat dank

10 reacties


Fordson Dexta - Hef afstellen

Heeft iemand een idee hoe ik mijn hef kan afstellen?

11 reacties


Fordson Dexta - startrelais

Ik heb een probleem met het startrelais. Door het verschuiven van de accu is de knop aan de ondezijde geactiveerd door een kabel. Ik heb dit stop kunnen zetten door de accu af te koppelen. Echter, als ik nu de accu weer aansluit gebeurt het steeds weer. Wat kan ik hieraan doen? Als ik het door laat lopen komt er rook uit se startmotor en dat lijkt me niet de bedoeling...
Ik hoor graag.

2 reacties


Fordson Dexta - Gezocht: achterwielen

Hallo,

Heeft iemand nog voor mij een setje tweedehands achterwielen liggen? Inclusief velg.

Gr,

Kenndexta

7 reacties


Fordson Dexta - Stand stuurschuif hef

Hallo,

Ben met de hef van een dexta bezig.
Nu kom ik alleen nog niet uit de werking van ervan.

Bij de hefas zit een volgnok op. Daar loopt een pennetje overheen. Deze was helemaal uitgesleten en heb ik vervangen.

Wie kan mij vertellen hoe de stuurschuif moet staan als je de bedieningshendel bijvoorbeeld op half hebt staan. Dit stel je af met de veer neem ik aan?

Zie foto.

Groeten,

Martijn

5 reacties


Fordson Dexta - Sloop/loop dexta gezocht

Hallo,
Ik zoek een dexta om opteknappen weet iemand er een te staan zolang de motor hef en bak het maar een beetje doen.
Mvg bas

7 reacties


Fordson Dexta - Spanningsregelaar

Hallo allemaal,

Ik heb dit voorjaar een spanningsregelaar gekocht voor mijn dexta. Ik had hem er ingebouwd. Maarlater bleek de cynamo kapot te zijn en heb ik die ook nieuw aangeschaft. Maar hierdoor is de spanningsregelaar overbodig.

Hierbij bied ik dus mijn spanningsregelaar te koop aan.

Gr,

Kenndexta

5 reacties


Fordson Dexta - Met accu problemen

De accu laadt niet bij .

Kan dat misschien te maken hebben met negatief laden ?

Plus pool zit aan frame van de trekker .

Kan ik de Polen omwisselen en wat is een betere tips om te doen , de trekker start namelijk niet meer uit zich zelf .

Bedankt !

5 reacties


Fordson Dexta - Paar vragen

Moi,

Heb een dexta in de werkplaats staan, met een vacuum geregelde brandstofpomp.

Hij liep ongregelmatig stationair. Pas als de trekker goed warm is is het over. Nu heb ik het membraam in de pomp vervangen maar het is nog niet echt beter. Wat kan het zijn? Pompplunjer?

En de buitenste steekas ben ik aan het vervangen. Kun je de steekas zo uit de behuizing persen?

Alvast bedankt,

Martijn

10 reacties


Fordson Dexta - Hef

Hallo,

Ik heb een jaar geleden een dexta gekocht. De hef zat helemaal vast geroest, ik heb hem helemaal uit elkaar gehaald, los gemaakt en weer in elkaar gezet. Ook nieuwe olie op gedaan. Alleen als ik de hefhendel nu een klein stukje omhoog haal, dan schiet de hef helemaal door tot bovenaan. De hef zakt ook pas weer als de hendel bijna helemaal onderaan is.

Numis mijn vraag: Wat is dit en hoe kan ik het verhelpen??

6 reacties


Fordson Dexta - Vonken

Hallo,

Ik heb een vraagje voor jullie,
Als ik met mijn dexta vol gas rij, dan komen er soms vonken uit de uitlaat.
Soms dan komen er echt veel vonken uit.
Wat kan dat zijn??

8 reacties


Fordson Dexta - welke schroefdraad

Hallo,

graag zou ik willen weten wat voor schroefdraad dat er in een dexta zit het gaat dan om de gaten in de achterbrug waar de onder trekhaak mee vast zit? er zijn zoveel soorten dus graag zou ik willen weten of het unc, unf, grof, fijn, of Metrisch (volgens mijn niet) maar wat dan wel?

alvast bedankt

15 reacties


Fordson Dexta - hydroliek leiding

Ik heb gezien dat je een hydroliek leiding kan kopen bij hystoparts maar de retour staat er niet bij . Iemand een idee waar ik dat kan krijgen of hoe ik het kan maken .

7 reacties


Fordson Dexta - Hef reageert soms niet

Al een paar keer is het me gebeurd dat ik bijvoorbeeld tijdens het zwadharken de hef omhoog wil doen en deze totaal niet reageert. Meestal is even volgas en daarna weer stationair genoeg om het spul weer aan de praat te krijgen. Daarnaast hoor ik soms in de achterbrug in de hoogste hefstand een wat suizend geluid. Hef een beetje naar beneden en het is weer over.

Het lijkt alsof er een klep oid wat blijft hangen, kan dat? Het lijkt me geen slijtage van de pomp want als alles weer werkt reageert eea zeer vlot en snel.

12 reacties


Fordson Dexta - Gezocht: spatborden

Hallo,

Heeft iemand voor mij goede 2 de hands spatborden voor een fordson dexta?
Zo ja, hoeveel vraag je er voor?

10 reacties


Fordson Dexta - Gezocht: spatborden

Hallo,

Heeft iemand voor mij goede 2 de hands spatborden voor een fordson dexta?
Zo ja, hoeveel vraag je er voor?

0 reacties


Fordson Dexta - hout klieven met een rond draaiende coon ?

Heeft iemand ervaring om hout te klieven (kloven) met zo een ronddraaiende coon , kegel , hoe je het ook noemt ?Waar kan je dat kopen ??

35 reacties


Fordson Dexta - houtklover

Ik heb een fordson dexta en wil er een houtklover op aansluiten . Is de hydroliek sterk genoeg of moet ik met een externe pomp werken aan gedreven door de cardan .
Mvg Yves

36 reacties


Fordson Dexta - Problemen met de hef

Hallo,

Ik ben bezig met het opknappen van een mooie dexta. Toen ik hem kocht zat de hef helemaal vast. Toen heb ik de hele achterbrug los gehaald, schoon/los gemaakt, nieuwe olie d'r op en weer dicht gemaakt. Alleen als ik de hef nu heel iets omhoog wil doen, dan gaat hij helemaal omhoog.

Wat kan dat zijn??
Misschien lucht of zo en als het dat is hoe ontlucht ik dat?

Gr,

Kenn

4 reacties


Fordson Dexta - inhoud achterbrug

Goede morgen,

hoeveel liter olie moet er op een in achterbrug van een fordson dexta?
en moet ik er gewoon hydroliek olie op doen?

mvg Florian v hoof

9 reacties


Fordson Dexta - Aftakas en heft

Hallo,
Weet er iemand hoe je de aftakas van een dexta kan vervangen?
De heft werkt niet bij zware belasting, ze heeft precies geen kracht genoeg. Waar vind ik het niveauschroefje van de olie voor de heft? Weet er iemand welke olie erin moet?
grtz

2 reacties


Fordson Dexta - Defecte startmotor

Ik heb een probleem met mijn fordson dexta, als ik de trekker wil starten dan gaat hij nog niet eens 1 keer rond. Terwijl er genoeg stroom in de accu zit. Zodra ik de trekker aansleep zijn er geen problemen.

Wie heeft een idee wat het kan zijn??

13 reacties


Fordson Dexta - Startmotor

Hallo,

Ik ben bezig met een fordson dexta opknappen.
Nu is mijn vraag: heeft iemand voor mij een startmotor?

5 reacties


Fordson Dexta - Wat is de truc/ wat doe ik fout/vergeet ik?

Probeer mn voorwielen te demonteren ivm nieuwe voorbanden, maar geen beweging in te krijgen. Moeren zijn los, moet die platte schijf met 2 platte kanten ook los? Wiellager dop kan blijven zitten? Of veel geweld gebruiken? Vertel......aub.

14 reacties


Fordson Dexta - Dexta loopt als een bejaarde adhd'er en valt na gas minderen stil

Hier een probleem waar ik niet uit kom. Betreft een dexta met een vacuumbrandstofpomp.

Bij het starten giert hij hoog in de toeren en bij het terugzetten van de gashendel reageert hij pas na een halve minuut. Ben je er dan niet als de kippen bij om het gas weer open te zetten dan blijft het toerental dalen en valt hij uiteindelijk stil. Ook bij het openen van het gas duurt het een behoorlijke tijd eer hij reageert. Wat een beetje helpt is de luchtinlaat afknijpen.

Het membraam vd brandstofpomp is inmiddels vervangen de luchtleiding nagekeken, de opvoerpomp is vervangen. De tank en alle filters zijn schoongemaakt en/of vervangen (inclusief luchtfilter) en het luchtfiltertje in de brandstofpomp.
Het systeem is helemaal ontlucht. De gasklep is voorzien van een nieuwe pakking.

En nog doet ie niet wat ik wil, wie heeft raad?

29 reacties


Fordson Dexta - rem deksel

Goedendag,

ik krijg de rem deksel niet van de wiel as af. ik heb de 2 - bouten los gedraaid. weet er iemand hier iets van?

5 reacties


Fordson Dexta - loopt slecht en stottert bij gasgeven


hallo ik heb een fordson supper dexta deze heb ik een half jaar gereviseerd. alleen nu als ik gas geeft stottert hij even.. en komt slecht op toeren. en als hij statjonear loopt ploft bij zo nu en dan even 2 x uit de uitlaat hoe kan dit? staat mijn brandstofpomp dan niet op tijd? stotteren deed hij voor revisie ook al

de verstuivers zijn allemaal goed en staan op 150 bar afgesteld

mvg menno haakma

10 reacties


Fordson Dexta - brandstof kraantje

Vanmiddag vernomen dat het brandstofkraantje met pompje niet meer leverbaar is bij Histoparts, ivm problemen en modificatie. Maare, de mijne lekt, en kan niet pompen. Dus ik mot n nieuwe, maare waar zijn de nog wel te verkrijgen, en zou het universeele kraantje, weliswaar zonder pompje, wat zijn? Want zo als nu, met die diesel lek zooi is ook niks.

6 reacties


Fordson Dexta - bouwjaar fordson dexta

Ik wil graag even het bouwjaar van mijn tractor weten op de versnelingsbak staat:

957E 7005
T3
C28D

ik weet niet of daar voor en na C28D ook nog wat moet staan want dat zijn geen dikke letters maar dan is het 7C28D1

14 reacties


Fordson Dexta - meten compressie Dexta

Beste mensen,

Nieuw op de site en op het forum en al meteen een vraag:
Ook ik kamp met een slecht startende Dexta en werk stapsgewijs de zwakke punten weg. Ben begonnen met een nieuwe bekabeling omdat deze van kroonsteentjes en zwevende zekeringen aan elkaar hing. Verder brandstoffilter vervangen,leidingen laten doorlopen en alles goed ontlucht. Gloeispiraal werkt maar starten doet hij niet. Om niet meteen de kop er af te trekken wil ik beginnen met kleppen stellen en de compressie te meten. Ik vermoed erg veel compressie verlies omdat er behoorlijk wat rook uit de carterventilatie komt en de olie ook wat smerig aandoet. Een compressiemeter setje voor dieselmotoren is niet duur en wil dit best aanschaffen maar ondanks me een ongeluk googlen kom ik er niet uit HOE een dergelijke meter aan te sluiten. Injectoren staan immers los op de kop, gefixeerd door twee draadeinden/moeren. Wie wil het geheim met me delen. Hoe pak ik het aan, hoe sluit ik aan, hoe bevestig ik, hoe meet ik/onder welke omstandigheden en hoe lees ik de waarden goed af. Stel me voor dat ik na het meten van de compressie de kleppen stel (moet motor wel voor gelopen hebben warm voor zijn!!) en nogmaals meten. Is compressie nog beroerd, dan kop er af en kleppen/zittingen vervangen. Is compressie nog beroerd, cilinderblok er af en bussen, zuigers en de hele rataplan vervangen. Zoiets?

9 reacties


Fordson Dexta - gezocht trekhaak voor een ford dexta

Hallo.
ik ben opzoek naar een ondertrekhaak(zwaaihaak) voo een n ford dexta of een super dexta. graag met foto en de prijs

12 reacties


Fordson Dexta - Hef gewicht

Vanavond nog wat zitten zoeken en lezen over Dexta's.Oa de hef. Maar, hoeveel kilo kan er aan de hef hangen? Dit ivm til mogelijkheden. Heb zondagmiddag houtenpalen uit de grond getrokken, en dit ging erg makkelijk, en m'n rijbakvlakker heft hij/zij ? zonder probleem. Dus wat heft, tilt Dexta maximaal?

9 reacties


Fordson Dexta - vrije olie retour

Ik wil graag een olieretour op mijn dexta hebben maar ik vroeg mij af waar en hoe ik die het best kan plaatsen.
Omdat ik nu toch het hefdeksel er af heb leek mij het nu een geschikt moment om het te doen.
ik heb al een druk leiding maar wil er ook een kraan achter hebben waar ook een retour voor nodig is.

Alvast bedankt Steven

20 reacties


Fordson Dexta - Voorbanden / meer gewicht voorzijde

Hallo, ik heb nu voorbanden ( redelijk versleten_) met zo'n lengte rib, maar tijdens het sturen in het zand glijden de voorwielen bij wat scherper sturen te makkelijk weg. Is dat met nieuwe minder, of is het tevens/ beter meer gewicht op de voorkant te hebben dmv van gewichten? Ik las ergens dat er ook wiel gewichten zijn om op de binnenzijde velg te monteren? Of aan de voorzijde onder bij de grill. Rij meer malen / week in een paardenrijbak, en stuur dus veel rondjes. Werken normale noppenbanden beter dan die ribbanden? of is t de 2wiel aandrijving?

12 reacties


Fordson Dexta - Richtingaanwijzer / Knipperlichten

Heeft iemand ook foto's van een richtingaanwijzer schakelaar hoe deze bevestig is bij een Dexta. Want origineel zit het er niet op maar wil het er toch op maken. Heb al verschillende types gezien en zit zelf hier aan te denken. histoparts.com/webshop/27__electrisch-materiaal/…

Graag jullie tips. Alvast bedankt

3 reacties


Fordson Dexta - 15 liter diesel in mn carter

Onlangs startproblemen gehad, startmotor gereviseerd, gaat nu wel goed rond, slaat niet aan, maar kwam er achetr , nadat ik de peilstok eruit wilde halen dat er erg dunne "olie" uit het gaatje stroomde, ik heb uiteidelijk 1,5 emmer olie diesel mengsel opgevangen..via carterplug. Ik denk nu dat er ook diesel in de cylinders heeft gestaan omdat de motor niet rond ging, ook niet met slepen. Er staat ook diesel in het uitlaat spruitstuk. Moet het kraantje onderaan de tank iedere keer open gedraaid als je gaat rijden? net als "vroeger" op mn brommer? Want stond steeds open namelijk.Heb al het stukje van de diesel door de olie over de opvoerpomp ( functie??) gelezen, en dacht, heeee.....komt bekend voor. Rara, wie heeft raad voor n beginnend Dexta gebruiker...

40 reacties


Fordson Dexta - Cilinderkop verwijderen

Alles wat aan de cilinderkop zit is gedemonteerd maar hij laat niet los, heeft iemand een idee hoe de kop los is te krijgen?

Alvast bedankt.

11 reacties


Fordson Dexta - diesel door de motor olie

Wij hebben ook een fordson dexta en ik kwam erachter dat er diesel bij het catter olie in komt

nu is mijn vraag hoe kan ik dat verhelpen

12 reacties


Fordson Dexta - Klepspeling en aantrekmoment cilinderkop

Hoi allen,

Ik ben op zoek naar de afstelgegevens van een fordson dexta (Klepspeling en aantrekmoment cilinderkop)

Is er iemand die mij aan deze gegevens kan helpen ?

Alvast bedankt !

4 reacties


Fordson Dexta - doet niks meer na gloeien

Vandaag is het koud dus ik gloei hem voor maar tijden gloeien stoppen groen en rode lampje op bovenste dashbord met branden en nu doet ie niks meer rook wel een beetje verbrand kan het zijn dat t contactslot is doorgebrand deze haperde de laatste tijd ook al een beetje noormaal gesproken gloei ik m nooit voor was nooit nodig maar nu omdat ie wat moeilijker begint te starten met de kou wel

28 reacties


Fordson Dexta - Zwakke punten

Goedenavond,

Ik ga maandagavond even bij een superdexta kijken. Deze wil ik graag kopen. Omdat ik met mijn leeftijd nog niet zo heel veel ervaring/kennis heb zou ik graag van jullie willen weten waar ik op moet letten.

Alvast bedankt! 😄

Gr Gerd-Jan

17 reacties


Fordson Dexta - Dexta joelt

Hallo,

Ik heb sinds kort mijn Dexta blok totaal gereviseerd. Nu ik hem weer aan het lopen hebt, joelt het blok bij de voorste motortandwielen (blokje loopt verder als een zonnetje). Iemand hier ervaring mee of weet waar dat aan ligt?

Een paar dingen:
- Er zit genoeg olie op (15W40)
- Nieuwe olie pomp (misschien dat deze de olie nog niet opzuigt)
- Hij lijkt ergens onder de IDLE gear te joelen

16 reacties


Fordson Dexta - hefprobleem

Heb op mijn dexta nieuwe hydrauliekolie gedaan,voor de vervesing deed de hef het prima ,maar nu helemaal niks meer.
Hij pomp gewoon niet,nu heb ik de hefdeksel eraf gehaald filter is schoon.
het enige wat ik kan zien is dat de O ringetjes in de deksel(aan bovenkant van opvoerbuisje ,en die ernaast)slecht zijn.

De bak heeft een paar weken droog gestaan,zou het kunnen dat hij nu lucht zuigt langs die slechte ringetjes?

M vr gr

11 reacties


Fordson Dexta - vonken uit de uitlaat

Hallo iedereen.Heb een vraagje over mijn dexta toen ik deze vanavond starte en warm liet draaien dus startioneer en later met beetje toeren ondektke ik dat er kleine vonken uit de uitlaat kwamen!. Hij lekte wel een beetje olie naar de uitlaat maar vonkjes nee dat niet.Heeft iemand mischien een idee of optie waar ik moet beginnen met de zoek tocht? m.v.g.henk

22 reacties


Fordson Dexta - Thermostaat werkt niet?

Hallo,

Een jaar terug raakte de trekker telkens over-verhit.
Eerst dacht ik dat het de pomp was, maar toen ik de thermostaat had verwijderd en alles weer had gemonteerd koelde hij wel.
Nu een paar maanden terug een nieuwe thermostaat gekocht, die zette ik er gister in maar ook toen raakte de trekker weer over-verhit.
Nu heb ik net de thermostaat weer uit de trekker gehaald en in kokend water gehouden, maar toen ging hij niet open..

Moet een thermostaat een of andere waterdruk hebben voordat hij open gaat, is er iets dat ik niet weet, of heb ik gewoon een miskoop??

Bedankt alvast 😉

39 reacties


Fordson Dexta - remmen piepen

Mijn dexta zijn rem piept aan als je achteruit rijd vooruit is niks aan de hand. achteruit klinkt het net alsof hij dan aanloopt

iemand misschien een idee hier over ?

alvast bedankt

9 reacties


Fordson Dexta - accu pool verkeerd om

Ik ben bezig met me pas aangeschafte Dexta, en heb vastgesteld dat de accu-polen bij mij andersom zitten dan zoals Dhr. Fordson dat bedoeld heeft.
Dus bij mij zit de min gewoon aan de tractor zelf.
Nu keek ik in het schema, en de vraag is wat zou het niet moeten doen als de polen andersom zitten.

5 reacties


Fordson Dexta - Waarde van originele Dexta

Mijn vraag is aan de Fordson kenners.
Wat is de waarde van een originele Dexta?
Zit nog in de 1e lak plaatwerk is punt gaaf.
Spatborden knetterhard en nergens door gerot.
Heeft altijd binnen gestaan.
Urenstand iets meer dan 2900 uur.
1 nadeel hij lekt olie. Bij de koppeling.
En wat mag zoiets kosten om dat te laten maken.
Maar dan komt de conclusie wat mag zo'n trekkertje kosten?
Het liefst alleen reactie van de echte kenners.

38 reacties


Fordson Dexta - Koudstart / vlamstart

Hallo,

ik heb sinds kort een ford dexta maar hij start zeer slecht omdat de Koudstart / vlamstart het niet goed doet of ik wat verkeerd doe.
Mijn kraantje met pompje onder mijn tank is stuk.
Maar is daar ook nog een andere oplossing voor om dit met een ander pompje of iets dergelijks te doen.
en zit er naast deze vlamstart ook nog iets op brandstofpomp voor de koudstart of niet?

Alvast bedankt

Steven

21 reacties


Fordson Dexta - ff voorstellen, maar ook wat vragen.....

He,allemaal,Maik uit Brabant,ben nieuw hier, en heb onlangs n Dexta gekocht.Deze als opvolger van mn Suzuki Samurai, t is ook mn eerstre trekker.(tje). Wel wennen eerlijk gezegd, t is iets anders.... Om meer malen per week n paardenrijbak glad te strijken. Wil wel wat dingen doen, oa de olien en filters vervangen. Msaare, waar tap ik de bak etc af? Motorblok zie ik de plug wel. Enne, hoe kan ik/ waar kan ik checken of ik olie druk heb. Of dat de pomp draaid...Heb gelezen dat het nivo via en bout aan de zijkant te zien is? en er mag 10W 30 of 40 in? geld ook voor de bak en het hef deel? allemal de zelfde olie? Dit was t ff, als ik meer wil weten kom ik er op terug. Thx!

7 reacties


Fordson Dexta - schakelbak en starten

Hallo,

wij hebben sinds vorige week een ford dexta gekocht.
maar schakelen ging slecht hij pakte afentoe 2 versnellingen te gelijk.

We hebben hem open gehad en gekeken we konden niks vinden.
we hebben alleen even de veertjes en de kogeltjes eruit gehaald en de veertjes wat uitgetrokken. daarna ging het schakelen stukken beter maar nu pakt hij afentoe nog steeds 2 versnellingen. Wat kan dit zijn???

nog een vraag;

onze dexta start ook slecht.

we gloeien 40 sec of meer starten. we moeten dit wel 3/4 x doen.

hij heeft ook weinig compresie met starten, hij gaat maar net rond met starten.

Ligt dit aan de zuigeren veren en de sproeiers??

Hopelijk weet iemand hiermeer van....

groet,

25 reacties


Fordson Dexta - gezocht! blok

Ford fans!, ik ben met spoed opzoek naar een superdexta blok, goed lopend of toe aan revisie maakt niet uit, kennen jullie iemand die mij kan helpen of hebben jullie zelf iets in de aanbeding..

Groeten
sjoerd

4 reacties


Fordson Dexta - gas stang

Bij mijn dexta is de gasstang bovenop helemaal versleten het gat is helemaal door en er zit heel veel spelling op nu is mijn vraag als ik een nieuwe bestel krijg ik dan het onderste deel wel door mij dashboard heen het schuine plaatje wat er aan zit?

7 reacties


Fordson Dexta - accu dynamo

Ik zou graag willen weten hoeveel ampere accu er in Fordson Dexta kan/moet? En hoeveel ampere de dynamo kan bijladen?
Kan er ook een accu in met meer ampere? Uiteraard zit er een
3 cilinder dieselmoter in, uit 1958.

17 reacties


Fordson Dexta - Opvoerpomp valt uit

De opvoer pomp van onze Dexta laat het na 10-20 minuten afweten, Het volgende doet zich voor;
- Dexta verliest toeren,
- Slaat af,
- Oorzaak opvoer pomp wordt niet meer aangedreven
- Opvoer pomp gedemonteerd
- Hevel weer op excenter
- Pompt weer prima na 10-20 minuten weer toeren verlies.

Hieraan voorafgaand heeft de Dexta ~ 2 jaar stilgestaan ivm restauratie, alle filters vervangen, opvoerpomp gereviseerd . Hierbij is de brandstof pomp eraf geweest etc.

Alvast bedankt!

35 reacties


Fordson Dexta - diesel filter vervange

Ik heb bij mijn ford dexta de dieselfilter vervangen hij starten daarna niet meer, lucht in de leiding? ik heb al heel lang gepompt en hebben hem aangetrokken maar start nog niet?

25 reacties


Fordson Dexta - Brandstof pomp

Hallo
ik heb een dexta en 2 super dexta's. ( 1 ervan is donor trekker ) De dexta doet de brandstofpomp het ook niet helemaal jofel. Nu komt bij mij de gedachte op om de brandstof pomp van de super dexta over te zetten naar de dexta. ( dexta is vacuum geregeld en super dexta heeft een lijnpomp ). Volgens mij moet dat 1 op 1 passen. Alleen de stangen om gas te geven moet ik dan aanpassen. En lucht inlaat spruitstuk overzetten.
Wie heeft hier ervaring mee.

8 reacties


Fordson Dexta - op en af gaan toeren

Ik heb een tijdje geleden een dexta gekocht. Inmiddels heb ik al enkele mankementen gemaakt. Ik zit juist nog met het probleem dat mijn dexta op en af gaat van toeren. Weet iemand het probleem en de oplossing er van.

16 reacties


Fordson Dexta - luchtfilter

Vloeistof in de luchtfilter? aangekochte dexta

4 reacties


Fordson Dexta - hef instellen

Hallo
ik heb sinds kort een fordson dexta
alleen als ik de hef helemaal omhoog doe met bv de maaier dan zakt hij weer tot ongeveer halverwegen
dan stopt hij met zakken.
nou heb ik gehoord dat je dat in kan stellen ?
zoja hoe moet dat ?

27 reacties


Fordson Dexta - aftakas koppeling

Heeft een dexta een aftakas koppeling

8 reacties


Fordson Dexta - monteur instructie en onderdelen handleiding gezocht, ook tips over sleutelen en tan

Hallo allemaal,
ik kreeg een tip over iets gerichter zoeken vandaar dan ik nog een topic start, ik heb nodig van een fordson dexte: een instruktie en monteurs handleiding, ook een onderdelencatalogus,NEDERLANDS GRAAG, mag allemaal gekoppieerd ofzo, niet te duur. ook ben ik opzoek naar een nieuwe dexta tank, het probleem is dat ze pas over een paar maanden weer gemaakt worden, weet iemand nog ergens iets, ook alle tips over het sleutelen zijn welkom want hij ligt helemaal uit elkaar, of wat zn zwaktes zijn of waar ik op moet letten, hij heeft 25 jaar stil gestaan, weer even gelopen, maar nou heb ik tijd, dus heb ik hem helemaal uit elkaar gehaald,
alvast bedankt!
alle tips zijn welkom want ik ben pas beginner, dit is pas mn eerste tractor die ik uit elkaar haal
mvg van bart

15 reacties


Fordson Dexta - sleutelen

Hallo allemaal,
ik heb een fordson dexta redelijk uit elkaar liggen, maar wil graag een nederlands werkplaatshandleiding (monteurshandleiding) hebben van dexta, mag gekoppieerd.
ook wil ik graag een onderdelenboek en instruktie handleiding, hoeft allemaal niet orgineel. daar zo ik graag wat tips of willen hebben, niet te duur haha. ook zijn alle tips welkom waar ik vooral op moet letten bijvoorbeeld, de zwaktes van een dexta ofzo. of waar ik vooral met sleutelen op moet letten. ik ga hem helemaal spuiten en nieuwe bedrading en onderdelen enzo. foto's zal ik er nog wel opzetten hoe hij er nou uitziet:P, helemaal uit elkaar. dit is pas mijn eerste tractor die ik uit elkaar heb gehaald, dus echt alle tips zijn welkom.
alvast bedankt,
groetjes bart

16 reacties


Fordson Dexta - brandstofpomp

Wie weet er hoe de timing van de brandstofpomp moet worden afgesteld op een fordson dexta, met vacuum geregelde pomp.

2 reacties


Fordson Dexta - Knipperlichten op een oldtimer??

Vandaag weer druk wezen sleutelen aan mijn trekker.
Maar nu kwam het gedeelte knipperlichten aan bod.
Het oude relay knipperde niet meer, dus heb ik een nieuwe gekocht met 3 pootjes, alleen nu heb ik het probleem dat hij pas echt knippert als er lampjes van 21 watt op aangesloten zijn. Nu is dit niet het geval, er zit maar een lampje op van 5 watt (per kant, dat zouden er dan dus minimaal 4 moeten zijn) best begrijpelijk, want die relais zijn gemaakt voor auto's waar dus sowieso meerdere lampjes op zitten.

Nu is mijn vraag dus: Wie heeft er ervaring met het aansluiten van knipperlichten op oldtimers?

45 reacties


Fordson Dexta - lekkage motorolie

Na het vervangen van de koppakking en het opschuren van de kleppen lekt er nu motorolie uit het uitlaatspruitstuk. Aan de cilinders heb ik niets gedaan, er is wel speling. Komt de olie hier langs omhoog of ontbreekt er nu ergens een ring o.i.d.?

12 reacties


Fordson Dexta - hydraulisch systeem

Hallo

Heeft iemand meer info over het hydraulisch systeem van de fordson dexta?
Die van mij lekt vanboven.
Er vertrekt ook maar 1 darm, kan ik er een 2de op aansluiten als retour?
Als het nog niet duidelijk is vraag je maar of ik stuur een foto door.

Mvg Bert

7 reacties


Fordson Dexta - special

Weet iemand waar je stikkers kunt kopen van een dexta special?

33 reacties


Fordson Dexta - Dexta start allen met aanslepen.

Beste mensen.

Ik werk momenteel aan een dexta die sinds de winter niet meer zelf wilde starten.

Nu is er al iemand aan bezig geweest die er een nieuwe accu in gezet heeft en de startmotor heeft laten testen.
Maar niks natuurlijk.

Nu ben ik er mee bezig geweest en kwam er al snel achter dat het start relais kapot is.
Dus ik even met een tangetje de kabels kort gesloten en nu draait de startmotor.
Maar de motor wil maar niet opgang komen.
Met gloeien zonder gloeien niks.

Wel ruik ik duidelijk diesel uit de uitlaat dus inspuiting heeft die wel.

Nu hebben we hem een paar keer aangesleept wat erg zwaar gaat.
Eerst veel gekuch maar dan loopt die toch.

Na een poosje gedraaid te hebben en goed warm te zijn heb ik het nog is geprobeerd.
En dan start die gewoon goed.

Dus nu mijn vraag wat kan dit zijn???

Edit: De stop werkt wel naar behoren tot zover ik kan zien blijft niet hangen ofzo!!!
MVG Eric

12 reacties


Fordson Dexta - problemen brandstofpomp

Ik had laatst al gevraagd hoe het kon dat mijn tractor veel meer toeren maakte, de conclusie was toen dat het waarschijnlijk aan het membraam lag. ik heb hem uit elkaar gehaald en het membraam is wel een beetje poreus en hij is aan bijde kanten vochtig van diesel maar ik denk niet dat dit echt het probleem is.
ik heb toen dus het kapje waar simms op staat los gehaalt en daarachter is het helemaal vettig en er zit overal diesel op. verder loopt er uit het rietje dat onderaan de brandstofpomp zit diesel tijdens het rijden. en als de tractor een tijd nacht stil heeft gestaan rookt die de volgende dag in het begin heel wit en krijgt de startmotor hem haast niet rond dit komt volgens mij omdat er allemaal diesel in de cilinders komt. ik heb namelijk na de tractor 3 dagen stil te hebben laten staan de gloeiplug er uit gehaalt en toen liep er daar allemaal diesel uit.
dus zou het aan de plunjers kunnen liggen, dat die lekken ofzo? of heeft iemand anders dit ook meegemaakt en wat is daar toen tegen gedaan?
en maakt het uit welke verstuiver bij welke cilinder zit?
mvg joris

31 reacties


Fordson Dexta - voorste krukas keering vervangen

Moet ik de hele krukas uit de motor halen om de voorste keerring te vervangen? of kan ik hem gewoon aan de voorkant vervangen als ik de poelie er af haal?

7 reacties


Fordson Dexta - veel meer toeren na motor opknappen motor.

Hallo,
ik heb de motor van mijn dexta een beetje opgeknapt( nieuwe zuigerveren, nieuwe drijfstanglagers, verstuivers schoongemaakt, nieuwe brandstoffilter) en luchtfilter helemaal schoon gemaakt (niet met diesel dus hij is tijdelijk niet vettig) maar nu ik dit dus allemaal gedaan heb maakt de tractor veel meer toeren als ik gas geef eerst ging hij vol gas max 2300 toeren maar als ik nu ff flink gas geef schiet hij makkelijk zo door naar 3000 toeren dus toen heb ik maar niet meer gas gegeven. maar heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen? ik heb wel een het luchtfilter er af gehaalt en toen kreeg hij ook veel meer toeren (niet zo veel als nu) maar nu is het luchtfilter goed aangesloten. dus ik weet niet of het een combinatie is van al deze dingen maar als iemand een idee heeft laat het even weten.

mvg joris

mvg joris

23 reacties


Fordson Dexta - heft

Ik heb mijn O ringen in de bovenste deksel , waar dat hendeltje op staat voor Hydroliek vervangen en nu loop de olie bovenkant gewoon uit ,, ergens als vroeger..

10 reacties


Fordson Dexta - achterbrug oliepeil aflezen fordson dexta

Waar kan ik het oliepeil van de achterbrug van een fordson dexta aflezen?
op een ander topic vroeg iemand hoeveel olie er in moet daar kwamen een antal reacties op van: todat hij op peil stond, maar nu wil ik dus graag weten waar ik dat kan zien.

mvg joris

14 reacties


Fordson Dexta - Slecht contact

Ik heb een slecht contact aan mijn contact sleuten , hoe kan ik dat instrumenten bordje los krijgen ,, ik heb al bijna alle schroeven los gedraait maar het blijft muur vast zitten. Alsd ik mijn stroom kabel volg kom ik aan een relais uit ,, als ik daar stroom op zet ,, gaat de starter rond ,, als ik de stoom kabel dat naar het instrumenten bord loopt ,, en rammel daar een beetje mee ,, gaan mijn lapjes terug aan . IK denk dat het aan mijn contact ligt.
Yves

22 reacties


Fordson Dexta - uren van de motor

Mijn dexta heeft 8600 uren ,, is hij dan versleten ,, hoeveel uren kunnen die motoren draaien ..Lijkt me veel 8600 uren

12 reacties


Fordson Dexta - koud loop dexta

Als ik mijn dexta start en dat doet hij met een goede batterij goed , loopt hij onregelmatig , van hoger naar lager toerental met een vaste regelmaat ,, warm zijnde is het minder ,, is dat normaal ??
Yves

18 reacties


Fordson Dexta - olie brandstofpomp

Moet je zelf eigenlijk olie in de brandstofpomp van een vacuum geregelde dexta doen? zo ja welke?
en moet je dat dan bij die schroef met grote inbus kop aan de kant van het tandwiel er in doen?

7 reacties


Fordson Dexta - olie brandstofpomp

Moet je zelf eigenlijk olie in de brandstofpomp van een vacuum geregelde dexta doen? zo ja welke?
en moet je dat dan bij die schroef met grote inbus kop aan de kant van het tandwiel er in doen?

0 reacties


Fordson Dexta - rijdt niet achteruit

Hallo,

Mijn naam is Tom en ben sinds vandaag de trotse eigenaar van een Fordson Dexta.

De motor draait goed en gezien zijn leeftijd ziet hij er nog goed uit.

Ik heb slechts één probleem: ik krijg hem niet in zijn achteruit geschakeld. De online manual heb ik reeds gecheckt maar ik mag de pook in alle richtingen zetten, hij blijft alleen maar vooruit rijden.

Heeft er hier iemand dezelfde ervaringen?

Dank bij voorbaat

12 reacties


Fordson Dexta - Toerenteller

De toerentellerklok uit mijn dexta is verrot. Ik zet er een nieuwe in, met een nieuwe kabel. Eén probleempje, die kabel zit er allang niet meer aan ben ik bang voor.
Waar moet het andere uiteinde van die toerentellerkabel in gemonteerd worden? Iemand foto's van de plek waar dat ding in terecht komt?

20 reacties


Fordson Dexta - Het inschakelen van Hydroliek

Misschien een hele domme vraag.
Maar hoe schakel je de hydroliek in.
Want ik wil er een houtklover achter doen.

21 reacties


Fordson Dexta - Omgekeerde polen

Ik heb een dexta waar ik een nieuw electrisch systeem op zet. Nu zag ik dat de + en - bij een dexta omgedraaid zijn! Wat zijn de voor- en nadelen hiervan en hoe sluit ik de + op de massa aan?

57 reacties


Fordson Dexta - Startmotor Dexta zelfde als??

Is de strartmotor van een Dexta hetzelfde als van een 2000?. Moet nml voor schoonpa even vervangen. De drive is kapot en deze kan ik wel los krijgen voor de 2000-3000serie. Dus dacht als het past scheelt dat weer geld.
Alvast dank

9 reacties


Fordson Dexta - Ervaring motor demonteren?

Hallo, Ik wil de motor van m'n dexta helemaal nakijken op lekken en mankementen etc etc.
Alleen is mijn vraag; heeft dit nut??
Een automonteur zijn "als hij gewoon goed loopt zou ik hem niet uit elkaar halen"
Is er iemand die mij kan zeggen of het wel of niet slim is om aan zo'n project te beginnen??(bij de dexta)
het demonteren enzo lijkt me allemaal wel te doen ( veel werk maar toch) alleen de aanwijzingen zijn allemaal engels en voordat je alles vertaald heb ben je 2x zo lang bezig...
dus conclusie, is er iemand die zo'n motor als eens uit elkaar heeft gehad?
en 2: ben je er wat mee opgeschoten?
(is het me aan te bevelen om hem helemaal uit elkaar te halen om hem na te kijken?)

45 reacties


Fordson Dexta - Handrem??

Heren en misschien een handige dame.

Ik heb een dexta van het bouwjaar 60 gekocht. Deze ben ik geheel op aant knappen en nu dus aanbeland bij de handrem. Rechts onder de hendel van de hef zit een kartel. Hoort hier een hendel bij? Ik heb reeds de handrem van de dexta besteld maar deze past dus van geen kant. Links zou die wel kunnen maar dan zal ik zelf iets moeten inprofisere. (onderdeel wat dus niet te krijgen is online). Please help me;) dan help ik jullie binnenkort ook met vragen:P

Gegroet!!

18 reacties


Fordson Dexta - Schakelen

Ik heb sinds gisteren een dexta, maar kan tijdens het rijden niet opschakelen, omdat ik niet weet hoe! Vanuit stilstand(stationair) gaat ie overal met gemak in, kan iemand mij helpen?

19 reacties


Fordson Dexta - olie-druk

Ik heb bij mijn fordson dexta een probleem met de olie druk nou heb ik de olie gepeild maar er zit wel genoeg in misschien enig idee wat het kan zijn? er lekt wel olie bij de ronde plaat onder de motor en soms gaat het lampje uit maar meestal blijft hij branden
mvg sebastiaan

16 reacties


Fordson Dexta - Ringen voor stuurhuis

De eigenaar van een Fordson Dexta zei me onlangs dat hij op zoek was naar ringen die er ergens ter hoogte van het stuurhuis tussen moeten opdat hij soepelder zou sturen. Weet iemand iets over de afmetingen van deze ringen, eventueel waar ik ze zou kunnen vinden?

Met vriendelijke groeten

10 reacties


Fordson Dexta - laad niet bij

Hoi,
ik heb een fordson dexta gekocht en nu blijft het blauwe lampje branden en is na 2 a3 keer starten de accu leeg
heeft iemand misschien informatie over de dynamo en/of de spannings regelaar.
mvg sebastiaan

16 reacties


Fordson Dexta - brandstofpomp vervangen

Hoe kan ik best mijn pomp vervangen en terug juist afstellen.

5 reacties


Fordson Dexta - smeerschema oid.

Heeft een van jullie een link/ bestandje, waar ik een smeerschema in kan vinden voor m'n dexta.
Ik kan het boekje jammer genoeg nergens meer vinden.

11 reacties


Fordson Dexta - versnellingbak

Goede dag . heb een vraagje toen ik van middag m,n dexta in z,n 2 tweede versnelling wilde zette schoot in z,n achteruit en kreeg hem er niet . terwijl de pook in z,n vrij staat, heb al vaker gehoord dat het gebeurt bij een dexta en gemakkelijk te verhelpen is ? maar m,n vraag is of iemand weet hoe en wat ik moet doen om dat weer goed te krijgen. mvg henk

5 reacties


Fordson Dexta - trekkracht

Ik ben van plan om deze week een dexta te kopen zodat ik in vervolg me boot met trailer bij huis te kunnen zetten in de wintermaanden. normaal laat ik de boot takelen op de trailer, maar is dit handig trekkertje ook mans genoeg om een boot en trailer van 2500kg via een trailer helling omhoog te trekken ??
ik had al gezien dat de dexta zelf kaal ongeveer 1500kg weegt en dat hij een drawbar pull heeft van ongeveer 2000kg. wat is jullie advies hiermee ?

23 reacties


Fordson Dexta - wat is nou een super goede accu voor m'n oldtimer?

Hallo,

Buiten een slechte startmotor om is ook het accu al ruim 13 jaar oud en dit geeft vooral problemen met starten in de winter (met 2 accu's moet dit gebeuren) en nu moet er echt ff een nieuwe accu in alleen wie o wie weet wat voor merk nou echt goed betrouwbaar is en lang mee gaat?

36 reacties


Fordson Dexta - Gezocht frontje/neus voor een dexta

Ik zoek een front(neus) voor een dexta omdat die van mij niet beetje verrot is. En nieuwe stukken in lassen vind ik niet helemaal een goeie optie. Omdat die op meerder plaatsen slecht is. Ik wil zo'n beetje 35 km voor rijden.

7 reacties


Fordson Dexta - olie komt uit de uitlaat

Trekker gekocht wat blijkt hij blaast zijn olie door zijn uitlaat,
koppaking is volgens mij goed vind geen olie bij het water in de radiator enige raad wat het probleem kan zijn.

17 reacties


Fordson Dexta - hef

hoi heb een ford dexta van 1958 het probleem is al ik de hef wil gebruiken dat ie nogal traag reaggeert de moter moet al een ppos draaien voor ie begint met heffen en is naar boven of benden tussen stand is bijne niet te regelen met moeite dus heb de olie al vervangen voor nieuwe dacht eerst de pomp maar als ie naar boven staat belast met een bakje blijft ie gerust 2 dagen staan voor ie langzaam maar zeker zakt !! wie kan mij helpen ????

5 reacties


Fordson Dexta -

Hallo fans
ik heb een fordson op de kop getikt . waar een problem met is ,ik ben zelf monteur ,toch vraag ik jullie kennis erbij , de trekker staat vast in de versnelling en de koppeling reageerd niet . voor dat ik begin te sleutelen ,wacht ik reacties af . bij voorbaat dank

12 reacties


Fordson Dexta - remtromel demonteren

Mijn remen werken niet helemaal goed nu wil ik de remtromel demonteren om te kijken wat er aan makeert maar na 0,5-1,0 cm wil die niet meer moet ik nog wat los maken of niet

mvg marko

5 reacties


Fordson Dexta - koppeling probleem (montage)

Hallo
heb een andere motor voor mijn dexta gezet
koppeling gemonteerd maar helemaal niks
geen druk op het pedaal andere koppeling gemonteerd weer helemaal niks.....

iemand tips ??
hoor het graag

20 reacties


Fordson Dexta - accu

Welke accu hoort er in de dexta

11 reacties


Fordson Dexta - Luchtfilter

Ik heb mega veel olie in het luchtfilter en ook in de bak eronder?
is dit normaal? en wat is de oorzaak?

11 reacties


Fordson Dexta - Nieuw Neusje

Gezocht tweedehands neus voor de Fordson Dexta want die van mij is beetje erg door geroest
Wat zijn hier de gemiddelde prijzen van?
Gaat wel om een dexta niet de super dexta

7 reacties


Fordson Dexta - Snelheid

Wat is gemiddeld genomen de snelheid van de Ford Dexta?
alvast bedankt!

8 reacties


Fordson Dexta - vervangen cilinderbussen

Wie kan mij advies geven over het vervangen van de cilinderbussen, zijn deze warm geperst? hoe haal je deze eruit om te vervangen. vraag 2 Adres voor nieuwe krukas,lagers.schalen etc. gr, Frits f.swinkels@gebr-vanleeuwen.nl

14 reacties


Fordson Dexta - stuurwiel verwijderen

Hallo,

Om het stuurwiel eraf te halen, moet ik dan nog meer losmaken dan de grote moer? want die heb ik los, maar het stuurwiel zit nog zo vast als iets.

bedankt alvast,
halleej!

10 reacties


Fordson Dexta - koppelingsprobleem

Hallo,

ik was net even rond wezen rijden. even bij iemand langs geweest dus ik had mijn dexta even uitgezet alles was toen nog goed. na 5min starten ik hem(ging zonder problemen.) toen wou ik schakelen en toen kreeg ik hem niet in versnelling dan die zo van: rrrrrr. toen uiteindelijk mee moeite in zijn 3 gekregen laag. na mijn oom gereden daar koppeling nog wat afgesteld. toen deed hij het weer even maar toen ik thuis was shakelde hij weer niet. en wat me opviel was dat er nou ook olie lekte. ik denk dat ik dus nieuwe koppelings platen moet.
hoe moet ik die vervangen heeft iemand miss een how to voor mij?:)
sorrie voor spelfouten;)

Michiel.

15 reacties


Fordson Dexta - Startproblemen

Hallo,
Ik nu voor het eerst problemen met mijn Dexta.
Hij wil niet starten. Er zit een nieuwe 110A accu in.
Als ik deze vanaf de gelijkrichter haal, dan start ie.
Laat ik hem er vanaf, dan krijg ik de Dexta niet aan de praat.
Hij gaat wel rond, maar trekt de accu leeg.
Ik heb hem aan een druppellader staan, maar ook dat helpt niet.
Wie heeft de gouden tip voor mij?

12 reacties


Fordson Dexta - diezel uit overloop brandstof pomp.

als de trekker draait komt er druppel geweis (bij na niks) diezel uit het overloop lijdinkje van de brandstof pomp.

is dit erg, of moet ik er gewoon meer doorrijden.

mvg yoeri.

6 reacties


Fordson Dexta - super dexta

Hallo, als je koppeling op laat komen dan schud de trekker. wat is dit?

3 reacties


Fordson Dexta - verstuivers plunjes

Mijn Dexta heeft startproblemen. Ik heb de plunjes vervangen en de verstuivers gecontroleerd, maar weet de werkdruk van de verstuivers niet. Iemand enig idee?
Hoe moet ik de plunjes afstellen zodat ze goed staan?

Gr., A3

20 reacties


Fordson Dexta - Hef Hendel gezocht.

Hallo,
heeft iemand toevallig een hef hendel te koop?
Op histoparts staat hij niet.
dus moet ik hem maar 2e hans zien te kopen.

mvg yoeri.

4 reacties


Fordson Dexta - Startmotor kuren, wil bijna niet op gang komen.

Mijn dexta heeft een beetje kuren aan de start motor.

als ik er stroom op zet(erg zware accu) gaat de start moter bijna niet rond en blijft hij ook hangen dat hij niet meer verder wil,
soms als je een paar keer aan die hendel rost kan hij in een keer harder gaat draaien en soms aan slaan.

weet iemand of ik deze het beste kan later revigeren,
of een nieuwe moet kopen.

Mvg Yoeri.

6 reacties


Fordson Dexta - moelijk starten(koud weer)

Hee,

ik heb 3 vragen:
-hij lekt een klein beetje olie helemaal onder bij de motor, daar zit een deksel en aan die schroefjes druppelt af en toe olie af. zit daar een pakking tussen of wat kan dan anders zijn?

-als ik zijn dieselkraantje helemaal open draai lekt hij diesel en als ik hem dan weer 2 slagen terug draai niet meer? is het erg als hij dan niet helemaal open staat? of hoe kan ik dat dan verhelpen?

-hij loopt als een zonnetje als hij aan staat maar hij start een beetje moeilijk en vooral met koud weer wat kan ik daar aan doen?

alvast bedankt

35 reacties


Fordson Dexta - cabine?

Hallo,

is er een cabine voor een dexta? of eentje die er op past van een andere ford ofzo?

mvg Michiel

28 reacties


Fordson Dexta - start moeilijk

Hee,

ik ben nieuw hier. en ik heb een mooie fordson dexta.
aleen sinds kort moest er een nieuwe bezinefilter in. dus misschien ligt het eraan dat ik hem niet goed heb ontlucht? en hoe kan ik da dan weten?
en hoe weet ik of mijn gloeispiraal nog goed is?

van Sambeeck

15 reacties


Fordson Dexta - Hef zakt langzaam

De hef zakt naar beneden zodra je er wat aan hangt.(leeg werkt ie goed) Hef zakt niet helemaal naar beneden maar wel zover dat in dit geval de bakvlakker de grond raakt. De ene keer houdt de hef het wel maar in de meeste gevallen zakt hef weer terug. Heb het plaatje waar de o-ringen onder zitten los gehad. Deze zien er wel plat uit maar lekken geen olie naar buiten. Olie zit er genoeg in. Misschien toch alle ringetjes vervangen?? Of is dit probleem groter??

17 reacties


Fordson Dexta - te koop

Fordson dexta te koop nerges doorgerot loopt niet beetje werk meer info bellen naar 0627163320 of mailen naar haan10@knid.nl foto's op mijn profiel

21 reacties


Fordson Dexta - oranje velgen by fordson dexta

Tot welk motornummer horen nog oranje velgen

7 reacties


Fordson Dexta - neusribben

Heeft er iemand 2 stuks "neusribben" te koop voor op de voorzijde van de grill van een (super)dexta ?

9 reacties


Fordson Dexta - Stuur draait niet naar links

Bij onze Dexta draait het stuur niet meer naar links, maar nog wel naar rechts, hij zit zegmaar vast als je hem naar links wil draaien. Hij heeft er alleen last van als het een paar dagen vriest. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Bevroren water wat blijft staan?

53 reacties


Fordson Dexta - Koppeling problemen

Wie weet wat er mis is met de koppeling
Hij wil namelijk niet meer ontkoppelen (vrijtrappen)
dus ik kan de tractor ook niet meer in de versnelling krijgen

14 reacties


Fordson Dexta - zoek jas voor om de trekker

Hallo,

ik zoek voor in de winter een jas voor om de trekker omdat het zonder jas geen doen is om te rijden.
Heeft iemand een blauwe/witte jas of een kleur die goed past bij dexta??

alvast bedankt

6 reacties


Fordson Dexta - kleur

Wat moet de kleur van de wielen zijn van een fordson dexta ? ik heb een poster en daar staat op 1958 tot 1965 oranje maar je ziet toch veel witte wielen ...???

9 reacties


Fordson Dexta - hoopje vragen

Hallo,
ben hier net nieuw op het forum
dus hallo allemaal

ik heb 2 week geleden een dexta gekocht met
forstschade
kreeg er een 2e motor bij dus dat was keurig

andere motor er in gezet....
toen kwamen de problemen namelijk ontbrekende onderdelen en kapotte onderdelen

nergens beetje stroom te krijgen
geen start relais geen dynamo

start relais van ouwe opel ascona er tussen gezet
dynamo ben ik nog een oplossing voor aan het zoeken
maargoed toen ging ik draden na lopen en ja hoor alles was verbrand
allemaal nieuwe draden aangesloten volgend probleem
verlichting achter iemand die weet hoe dat werkt??
hoeveel amp accu hoort er in een dexta?
startmotor gaat wel rond heb tot zo ver alles ontlucht maar start niet
hoe kan ik de pomp op tijd zetten op de motor zelf heb op fordson-dexta.de in het handleidingsboek wel wat gevonden maar snap er niks van (engels)
heb ontlucht tot de verstuifers wie o wie kan mij daar mee op gang helpen

heb de motor er weer in gebouwd heb nu helemaal geen weerstand op mijn koppelings pedaal gaat soepel naar beneden en komt ook mooi weer omhoog maar koppelt volgens mij helemaal niet

mvg mient

12 reacties


Fordson Dexta - banden

Wie weet waar ik nieuwe goedkope achterbanden voor m'n dexta kan kopen? omgeving eindhoven maar verder geen probleem

7 reacties


Fordson Dexta - Electronica

2 vraagjes:

Hoe krijg je de behuizing van het bedienings paneel eraf? De toerenteller kabel is bij ons der mate kort dat we de behuizing maar enkele centimeters kunnen bewegen.

vraag 2: tussen de brandstof tank en de accu zit een soort spoeltje of iets dergelijks. het zit uiterst links. het heeft een hard kartonnen behuizing. Vanaf het appertaatje gaat er ook een kabel naar het bedienings paneel. Wie weet wat het is?

Alvast bedankt!

11 reacties


Fordson Dexta - Gloei systeem

Het gloei systeem van de Fordson Dexta is overleden naar helaas kan ik nergens vinden op internet of in het boekje hoe het gerepareerd moet worden of waar het aan zou kunnen liggen.
Wie kan mij helpen?

10 reacties


Fordson Dexta - lekt!

Hallo, mijn dexta lekt ontzettend op het motorblok. als ik er een stuk mee heb gereden staat er gewoon een plasje op het gedeelte waar de verstuivers het motorblok ingaan. weet iemand wat dit is en hoe ik dit kan vervangen/repareren misschien gewoon nieuwe pakkingen??
alvast bedankt, Jelle

ps
ik heb niet veel verstand van de dexta dus excuses voor de soms slechte uitleg.

9 reacties


Fordson Dexta - Hydrauliek olie

Hoi, Ik lees op het forum van een peilstok(je) op het hydrauliek gebeuren. Ik zie bij de mijne niks. Onder het zadel zit wel de vuldop. Als ik hierin kijk zover het kan zie ik geen oliebad. Hef zakt ook naar beneden als ie zwaar wordt belast. Hydrauliek gebeuren lekt ook een beetje (hangen druppels aan van onder.) IK vermoed dat er misscchien te weing olie in zit. Hoeveel moet erbij?? Zal ik olie bijvullen paar cm onder de vuldop?

4 reacties


Fordson Dexta - Carter olie Dexta

Welke carter olie voor een Dexta. Er staan verschillende olie soorten op het forum. Denk zelf dat 15w40 er wel in kan. Wie heeft een andere suggestie.
Wil deze week olie verversen.

Ik zie uit naar jullie antwoorden.

7 reacties


Fordson Dexta - Temperatuur meter

Wederom een vraag van mij. Ik heb een nieuwe temp-meter aangesloten. Deze loopt echter helemaal niet op. Dit deed de oude ook niet dus ik dacht die is kapot. Dus nu doet de nieuwe ook niks???

In afwachting van antwoorden.

grt Jon.

9 reacties


Fordson Dexta - Start problemen

Na nieuwe accu geplaatst te hebben en nieuwe brandstoffilter. Wil de dexta niet meer starten. Alles ontlucht zover ik het weet en kan zien. wie weet een oplossing.

21 reacties


Fordson Dexta - Geen diesel bij bijna volle tank

Hoi iedereen,

Mijn schoonvader heeft een Fordson Dexta en die heeft het probleem dat hij alleen loopt bij volle tank. Als de tank ongeveer 1/4 leeg is (dus nog 3/4 vol) dan stopt de motor ermee, als je dan weer tankt en de tank is weer geheel vol dan loopt ie weer goed. Kan dit vuil in de tank zijn of hoe denken jullie erover??

10 reacties


Fordson Dexta - Mijn Dexta loopt niet!!!

Vrienden,
Ik weet het, dom dom dom, maar waarschijnlijk heb ik mijn tank te ver leeggereden en start hij niet meer.
Het filter zit wel helemaal vol. Ik heb ook een sleepie van de buur gehad, maar helemaal niets. Moet ik nu de boel ontluchten? of had hij het met een sleepie moeten doen en is het wat anders. Volgende vraag: hoe moet ik ontluchten? Advies zou mij zeer welkom zijn. Alvast bedankt, Kees.

15 reacties


Fordson Dexta - drukgroep

Als je een nieuwe drukgroep koopt is die dan al afgesteld of moet je dat zelf doen

3 reacties


Fordson Dexta - Hydroliekolie

Kan iemand mij vertellen welke hydroliekolie er in een Fordson Dextra moet?

9 reacties


Fordson Dexta - toerental motor

Ik moet het toerental afstellen van de motor van een dexta uit 1959. Er zit geen toerenteller op.
Hoe doe ik dat?

8 reacties


Fordson Dexta - kleuren

Ik heb een blauwe ford dexta met rode velgen maar ik zou graag wilen weten welke kleur verf het precies is.

8 reacties


Fordson Dexta - hef

Bij mijn dexta gaat de laatste tijd de hef moeilijk omhoog ik moet eerst een paar minuten volgas rijden in de hoogste versnelling en dan begint de hef weer te werken en dan doet hij het de hele tijd en als ik hem een uurtje laat staan heeft hij het weer weet iemand wat dit is

11 reacties


Fordson Dexta - klepstelling dexta

Wie weet de maten van de in en uitlaat kleppen
ik stel deze vraag omdat dat niet in het werkplaatsboek staat :?

5 reacties


Fordson Dexta - Koppakking vervangen

Van mijn Fordson Dexta wil ik de koppakking vervangen. Helaas krijg ik de kop niet los van het motorblok, blijft vastzitten op de pakking. Hoe kan ik deze het beste loskrijgen.

8 reacties


Fordson Dexta - hydrauliek olie

Hoeveel liter hydrauliek olie hoort er in een dexta?

7 reacties


Fordson Dexta - Overdruk ventiel oliepomp afstellen

Hoe stel ik het overdruk ventiel van de hydroliek af?
Op de dexta pagina staat dat ik met sims (plaatjes) achter de veer de gewenste druk krijg, maar bij mijn trekker (Dexta uit 1959)zit het net ff anders.

4 reacties


Fordson Dexta - chassisnummer en bouwjaar

Hallo,
weet iemand waar het chassisnummer van een dexta staat er zit namelijk geen typeplaatje op? en het bouwjaar staat dit ook ergens?

7 reacties


Fordson Dexta - gegevens

Heb hier ooit een keer een link naar een site gezien over allerlei tractor gegevens. deze zocht ik nu weer, ben opzoek naar heel wat technische gegevens van een dexta, met name de motor,
gr ruud

5 reacties


Fordson Dexta - Dichting van de motor vervangen

Beste Ruud,
Kheb gezien op een foto van jou dexta dat je een dichting vervangde van de motor.
is dan dat gelukt? moet de motor daarvoor niet helemaal uit mekaar ?
Graag een seintje.

Koendexta

1 reactie


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fordson machines