Foto van: evertjan1977

Fordson Dexta

Foto’s
1.979
Video’s
21
Topics
435

Informatie over de Fordson Dexta

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Dexta.

Is al lang in de familie. Kan het ding dromen. Al tich keer gerepareerd.
Pluspunten
Less is more! Weinig electronica en veel mechanica.
Minpunten
Onderdelen lastig verkrijgbaar.
Sinds vandaag een Fordson Dexta van 1962 met maaibalk. Nu nog aan de praat zien te krijgen
Ca een half jaar eerder dan ik zelf in de familie gekomen
Pluspunten
17000+ uren op de klok en loopt nog als een zonnetje
Aangekocht als gerestaureerde oldtimer. Achteraf blijkt olie over de gehele lengte van de tractor te lekken. Moet nog naar gekeken worden in de toekomst. Enkel gebruikt voor ritten.
Dit was de eerste tractor waar ik als 7 jarig mannetje op heb gereden. Toen heb ik ooit gezegd dat als ik later groot ben er zelf ook een koop.
En zo geschiedde ..
Pluspunten
Bij goed onderhoud een hele betrouwbare machine
Minpunten
Bij achterstallig onderhoud kan het een bron van ellende zijn als je deze wilt aanpakken.
fordson dexta , iseki tu 1400 , iseki tm 3160 , goldoni 917 , goldoni 12 pk , iseki 440 , simar geneve 56 a , en een hinomoto 144 ,
Pluspunten
Ik rei al 10 jaar met iseki en mijn vader al 35 jaar en hebben nog nooit meer dan is een kapot kabeltje gehad zo zijn echt zeer goede machines en de goldoni 917 is gewoon echt een beest om mee te reiden en zeer sterk en de fordson dexta is een leuke en goede trekker om mee te reiden
Minpunten
De goldoni 917 is te loemp en te zwaar om mee te reiden de goldoni 12 pk maakt niet genoeg toeren voor de messen van de frees en de simar geneve 56 a maakt te veel geluid verbruikt veel te veel en is altijd aan ook iets stuk aan .
Vooraanzicht
Zijaanzicht

Gebruikerservaring

Is al lang in de familie. Kan het ding dromen. Al tich keer gerepareerd.

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Fordson Dexta - Maat schroefdraad ontluchtingsschroef brandstoffilter

Hoi iedereen,

De interne schroefdraad voor de ontluchtingsschroef op mijn brandstoffilter is dolgedraaid. Nu wilde ik hier een helicoil plaatsen, heb de dikte netjes opgemeten en kwam uit op 5/16. Maar ik kan nergens vinden of de schroefdraad van de ontluchtingsschroef BSW of BSF is, heeft iemand hier ervaring mee?

7 reacties


Fordson Dexta - Hoe werkt de smering van de brandstof pomp

Hallo
ik ben nu met mn brandstof pomp bezig
maar nu vraag ik me af hoe de de brandstof pomp gesmeerd word, moet ik zelf vet of olie tussen de lagers doen of komt er olie uit het blok bij ?

7 reacties


Fordson Dexta - Ford dexta motor blok lekt koelvloeistof hoe moet ik die gaatjes dichten ik ben het blok aan het reviseren

Hallo

ik laat mijn fordson dexta blok reviseren maar nu heb ik het blok aflaten persen op de koel kanalen, ik heb het blok al een keer gelast
maar nu blijkt hij uit 6 kleine gaatjes te lekken aan de buiten kant van het blok,
nu is mijn vraag of jullie weten waar ik deze mee moet dichten, kan ik dat met 2 componenten lijm doen of moet ik het blok laten lassen

sanderdh

16 reacties


Fordson Dexta - Olie lekkage kleppendeksel verhelpen

Recentelijk is mij de oude pakking van het kleppendeksel kapot gegaan, en de nieuwe pakkingen ( 1 van histoparts en 1 van kodaparts) lijken iets te lang, waardoor ze aan de binnenkant van de rand gaan liggen.
Is er een handigheidje voor om zo’n ding terug te plaatsen? En met name ook om te voorkomen dat ie te ver naar binnen of naar buiten plooit?

Bij voorbaat dank!

Mvg Stefan

17 reacties


Fordson Dexta - Roest gaten in de tank

Hallo

ik heb de tank van mijn dexta uitgespoten met de hoge druk spuit,om dat er veel rommel uit kwam, nu keek ik door de vul opening heen en zag dat er heel veel kleine gaatjes in zijn geroest. hoe kan ik deze gaatjes het beste dicht krijgen

ik hoor graag

11 reacties


Fordson Dexta - Koppaking vervangen waar moet ik die bestellen ?

Beste TFers

ik heb de compressie van mijn fordson dexta gemeten maar die is te laag nu wil ik er nieuwe zuiger veren en een nieuwe koppakking in doen maar waar moet ik dat bestellen?
want bij histoparts is een nieuwe koppakking set 25 euro maar op techniek wepshop is de koppakking 80 euro. waar kan ik het beste bestellen ?

mvg sanderdh

34 reacties


Fordson Dexta - Start niet iemand tips of aanwijzingen

Beste TFers ik heb een vraag over een ford dexta
Mn maatje heeft m net aan de praat heeft er mee gereden maar de volgende dag wilde die niet meer starten gaat wel rond startpiloot enz dr bij maar doet niet.
Hebben jullie nog tips of waar ik aan kan denken

Alvast bedankt Leonardvdm

25 reacties


Fordson Dexta - Na starten werkt de hefinrichting niet .

Hallo dit is effe nieuw voor mij . Als ik mijn dexta gestart heb ,duurt het zeker 3 á 4 minuten eer de hef reageert ! Ik heb het oliepeil gecontroleerd bij de peilbout aan de zijkant en dat is allemaal goed . De hef werkt ook goed na een aantal minuten ,alleen moet ik mijn schuif van de bediening wel ver omhoog halen eer ik een reactie krijg kan iemand mij vertellen wat de oorzaak is en wat er aan te doen ?

6 reacties


Fordson Dexta - Startmotor gaat niet rond, hoe kan ik de startmotor los testen?

Enkele weken geleden wilde de Dexta niet starten, in eerste instantie ging de (start)motor nog langzaam rond, maar uiteindelijk stopte deze. Ik dacht eerst lege accu, maar na deze opgeladen te hebben en een hulpaccu er naast gezet te hebben start de dexta nog steeds niet. Ik hoor het startrelais tikken, maar de startmotor zelf doet niks. Nou heb ik hem losgehaald, en gekeken of ik hem los kan testen, en zelfs met 12v rechtstreeks op e de pinnen gebeurt er niks, kleine vonkjes. Nou is er ook iets met de hevel bovenop de startmotor, maar ik snap nog niet precies hoe dat werkt. Moet ik daar nog iets mee doen, of is het einde startmotor en moet er een nieuwe op?

6 reacties


Fordson Dexta - toerental van mijn Dexta komt niet boven 1450!

Wat hier aan te doen. verstuivers getest en gereviseerd

4 reacties


Fordson Dexta - Hoeveel toeren bij gebruik maaibalk? hoge gearing of lage gearing?

Welk toerental bij gebruik maaibalk (ik denk Schukken) en hoge of lage gearing

8 reacties


Fordson Dexta - Hef schokt bij heffen en reageert traag bij dalen

Hallo allemaal,

Met lichte belasting geeft de hef van mijn Fordson Dexta weinig problemen. Maar met hogere belasting wordt het een beetje ongecontroleerd allemaal. Heffen gaat schokkerig en zakken heel indirect. In de hoogste stand kan ik de hoogte-instelling wel 5 tot 10 cm omlaag verzetten voordat de hef, eerst langzaam maar al snel als een baksteen, begint te zakken. Wat misschien er ook mee te maken heeft is dat als ik de automatische hefhoogte correctie inschakel het helemaal kermis is. Het heffen en dalen gaat dan een heel eigen leven leiden. Voor mij geen probleem, ik heb geen plannen om te gaan ploegen of iets dergelijks. Mijn plan is revesiesetjes voor de pomp en het hefdeksel aan te schaffen en de afdichtingen te vervangen. Tenzij iemand een betere suggestie heeft?

Groet,
Wim

2 reacties


Fordson Dexta - Motor start niet meer na brandstof panne

Beste, ik ben een absolute leek in de materie maar ik wil heel graag leren. 2 dagen geleden plotse panne met mijn oude Dexta 3000 die het tot dan prima deed. Brandstoftank helemaal leeg... Ik heb opnieuw rode diesel in de tank gedaan, maar de motor start niet meer. Hij maakt wel geluid om op te starten, maar start niet. Wat kan ik doen? Kan het zijn dat de leidingen leeg zijn en ook weer gevuld moeten worden? Kan ik hier iets voor doen? Alvast heel erg dank voor jullie reacties. Ik voel mij een beetje dom 😉

7 reacties


Fordson Dexta - Bouten treeplanken ter bevestiging cabine

Dag!
Ik heb eind vorig jaar een fordson dexta gekocht, en hoewel het heiligschennis is wil ik er toch een cabine op bouwen. ik rijd op de dexta naar de boerderij, en ik moet ook bij slecht weer de weg op, dus in dit geval is het droog kunnen zitten belangrijker voor me dan het origineel houden/maken van m'n oldtimer. misschien koop ik me ooit een 6 cilinder met cabine en dan restaureer ik de dexta zoals het hoort, maar tot die tijd heb ik dus een dexta met cabine.

nu steunt de cabine momenteel op de diesel tank, en daar krijg ik deuken van. zodoende heb ik een paar steuntjes gelast die in de ongebruikte blinde gaten bevestigd moet worden naast de bestaande steuntjes van de treeplanken. so far so good.
Nu vraag ik mij echter af wat voor bouten ik erin moet draaien.
is er iemand die dat weet?

een van de vorige eigenaren heeft nml al eens een metrische bout in zo'n Engels gat gedraaid, en dat werkt niet.

Bij voorbaat dank!

MVG Stefan

8 reacties


Fordson Dexta - Lekt olie bij aftak as hendel volgens New Holland dealer zit daar alleen een pakking

Alleen pakking of ook een keerring

7 reacties


Fordson Dexta - Topstang kantelstuk bus demonteren

Hallo ik heb een vraag over de topstangkantel stuk bus wat ik ook probeer ik krijg hem er niet uit
Heb al geprobeerd te branden op 2100 graden
Beitel
Boren maar is gehard
Iemand nog een wild idee
Ps heb geen takel of bovenloop kraan
Met vriendelijke groet
Soeg01

7 reacties


Fordson Dexta - Krukas poelie bout losmaken

Weet iemand hoe ik de krukasbout van de krukas poelie los te krijgen zoals ik hem gemeten heb 42mm dop nodig maar om gelijk zo'n dop te bestellen

0 reacties


Fordson Dexta - Aftakas ontkoppeld niet na nieuwe koppelingsplaten

Ik heb van de zomer mijn dexta gesplitst en de koppelingsplaten vervangen. Nu ontkoppeld alleen mijn aftakas niet meer. de rijkoppeling wel. Hoe zou dit kunnen?

10 reacties


Fordson Dexta - Werking van remmen functioneert niet naar behoren.

Ik heb onlangs een Dexta gekocht (bouwjaar 1962), alleen de remfunctie doet het niet goed!
Wat is belangrijk om op te letten, zodat deze weer goed gaan werken? Remtrommel, remschoenen controleren enz. Laat mij maar weten waar ik mijn aandacht aan moet geven.
Misschien hebben jullie nog goeie tips voor mij?

Verder vroeg ik mij nog af, of het mogelijk is om voetgas te monteren op de Dexta?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet Roberto

5 reacties


Fordson Dexta - Gloeiplug bedraden vanaf welke draad

We zijn bezig met vervangen van bedrading van onze Dexta. Oude gloeiplug vervangen door nieuwe 12v gloeiplug. Volgens schema loopt een draad vanaf startrelais naar gloeiknop. Vanaf de gloeiknop loopt er vervolgens een draad naar gloeiplug. De boel gaat echter knetteren bij indrukken startknop. Alle delen doorgemeten met multimeter maar dat lijkt te kloppen. Werkelijk geen idee waar dit nu misgaat. Iemand een idee?

2 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Fordson machines