Illustratie van:
8

Fordson Dexta - Smalspoor omzetten naar normale breedte

Goedemiddag,
ik heb een smalspoor dexta en zou deze graag op normale breedte hebben.
Is dit enkel een kwestie van andere trompetten steken met uiteraad langere steekassen en vooras wisselen of is er meer nodig?

Deel dit topic

Reacties

Hoi,
Ik heb eventueel wel interesse in het smalspoor deel wat vrijkomt. Kan even vragen bij een kennis wat er voor nodig is om te wisselen.
En heb eventueel een complete achterbrug om in zijn geheel te wisselen voor die van jou of alleen de componenten. Laat maar weten of je interesse daar in hebt.
@hekwerk ik ben woensdag weer in mijn loods ga even kijken hoe het zit
@erikvanh Dat is goed.
Even snel nagevraagd, je heb een originele vooras, twee stuurstangen en twee voorasdragers nodig voor de voortrein. Die hebben we liggen. Dus dat is zo om te bouwen.
En de twee trompetten achter zijn ook zo te wisselen, in principe. Welk bouwjaar is je Dexta? Of het serienummer, dat staat in het rand van het frame geslagen. Als het goed is links, waar de motor aan de achterbrug vastzit.
+3
Economisch is een andere dexta beter denk ik. Een originele smalspoor kan in liefhebberskringen wel eens een hogere waarde hebben dan een gewone.
@Hanomag22 dexta heeft 3 maanden te koop gestaan, uiterlijk niet de mooiste maar start, rijdt, remt, koppelt en heft, wat heb je meer nodig zou je zeggen, ik vroeg €1750. 0 serieuze reacties, hooguit eens wat tijd verspillers die 500 boden. Ik heb schoenmaat 47 als ik mijn werkschoenen aan heb, vind een smalspoor akelig irritant opstappen, daarom wil ik een normale breedte.
@erikvanh dan lijkt mijn inschatting niet te kloppen. Normaal heb ik ze ook liever hoor
Economisch is een andere dexta beter denk ik. Een originele smalspoor kan in liefhebberskringen wel eens een hogere waarde hebben dan een gewone.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden breedte , fordson , dexta , vooras en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
521