Illustratie van:
5

Fordson Dexta - Kan Dexta niet ontluchten

Ik heb de tank leeggereden van mijn Dexta. Vervolgens krijg ik hem niet ontlucht. Ik heb diesel tot aan de brandstofpomp. Ik voel niet echt tegendruk bij het pompen met het heveltje. Zie wel heel lichtjes soms een luchtbelletje bij de ontluchtingsboutjes. In de instructie lees ik dat je de motor een omwenteling moet laten maken als je geen slag kan maken met het handpompje. Dat brengt geen verandering. Ik weet ook niet of ik een volle slag maak. Ik heb foto's gemaakt van de uiterste standen van het heveltje. Is er iemand die hier iets zinnigs over zeggen kan? Ik loop een beetje vast.....

Het probleem is opgelost. Bedankt voor het meedenken. Blijkbaar was met het laatste restje diesel veel vuil meegekomen. Na het vervangen van het brandstoffilter verliep het ontluchten volgens het boekje.

Deel dit topic

Reacties

Als je brandstof hebt tot aan de pomp, dan verstuiver leidingen slagje los draaien bij de verstuiver. Dan gewoon de trekker starten, tot je diesel hebt bij de verstuiver en dan deze stuk voor stuk weer vast draaien. Dan moet ie het doen.
Bedankt, ga ik zeker zo doen. Blijf wel nieuwsgierig waarom het niet op de normale manier wil.
Na de brandstof pomp kun je niet ontluchten met het opvoer pompje. Dan moet brandstof pomp draaien om diesel naar de verstuivers te pompen.
Is mij ook overkomen. Diesels van vroeger ontluchten niet vanzelf. Ontluchten doe je in twee stappen:
Vanaf de tank kom je eerst aan de pomp. Hiervan de ontluchting openen (bovenste bout) en pompen (handpompje aan de tank) tot er geen lucht meer uitkomt. Dichtdraaien. Dan naar de volgend pomp. Hier hetzelfde proces. Dat zou moeten volstaan.
Als je de wartel / koppeling , bij de verstuiver iets los draait , en daar ontlucht ?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden brandstofpomp , motor , pompen , tank , fordson , dexta , diesel , ontluchten , fordson dexta en slag geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
318