Banden voor de sleepslang trekker (JD 6175R). Trelleborg 900/60r38. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 08-02-2015 om 09:37:34, met 47 reacties.

Onderdelen Wielen en banden

mdoornekamp
Banden voor de sleepslang trekker (JD 6175R). Trelleborg 900/60r38

Reacties

claasfan
Mooie banden
johndeere6910
Heb jij een r dan ?
mdoornekamp
@johndeere6910 Nee ik heb geen R centen. Maar de baas wel en daar mag ik 800 uur op rijden. Met alles er op en er aan. Direct drive bak en Gps met stuurautomaat. enz. Ik verheug me er op. 😄
JohnDeere5720
@mdoornekamp Gloeiendezodejuu! 8O
Flinke banden 😃
JD 6430 The Best
Daar kan nog wel groter onder hoor 😄
mdoornekamp
@JD 6430 The Best Dit is 205 hoog. Dat is officeel de hoogste band die er onder mag. Maar 215 past idd ook nog. Dan wordt het 900/60r42. Die heeft Snel uit Mastenbroek ook onder de 6210R. Dan heb je bij de treeplanken niet veel ruimte over.
JD3010
@mdoornekamp Komt dit als dubbellucht setje eronder? 😄
mdoornekamp
@JD3010 Ja voorop 😄
JD 6430 The Best
@mdoornekamp bij sleepslangen is dat niet een heel groot probleem toch, als de banden heel krap onder het spatbord zitten. Of gaat je baas er ook mee ploegen oid?
JD3010
@mdoornekamp Dat wordt wel spannend. En achter???
Of wordt het een soort bobcat. 😃
GROENEDEERE
Waarom de keuze op trelleborg? En niet op michelins of continental?
mdoornekamp
@GROENEDEERE Continental hebben we sowieso niet zo veel mee. Te Amerikaans. Michelin hadden we er graag onder gehad, maar die zitten zo raar met die maten te knoeien op dit moment. De meeste grote maten zijn eigenlijk voor Combines ontwikkeld dus veel te stug. Mag niet eens onder de 1,2 bar. Bovendien halen die Cerex bibs de breedte lang niet. Een 900 band is maar 80 cm breed.

Je ziet onderweg ook alleen maar Trelleborg of Continental in deze maten. Verder is er geen keus.
mdoornekamp
@JD 6430 The Best Als wij luzerne land of bouwland bemesten plakt het soms behoorlijk op de klei. Ik heb de spatborden van de 7530 aan de binnenzijde ook wel eens vol gehad.
mdoornekamp
@JD3010 Achter wordt het dan 1100 x 46 van Titan. 😞
GROENEDEERE
Ik vind trelleborg ook er stugge banden die meer snijden dan michelins. Wij hebben nu continental onder de 650 voor de sleepslang en die kunnen mooi plat en snijden niet
mdoornekamp
Deutz 650? Wat voor maat heb je dan? WIj hebben ook nog bij Vredestein geinformeerd, maar die gaat niet verder dan 80 cm. Die heb ik trouwens zelf onder een jd 6620 en bevallen erg goed.
selten
@mdoornekamp
1100/45R46,5 :lol:?
mdoornekamp
@selten Ja zoiets. Maar dat was geen serieuze opmerking. 😄 Die passen alleen onder een 936 of R8
selten
@mdoornekamp
Wat nou dat past niet? Passend maken :lol:
selten
@mdoornekamp
Zoiets :lol:
JD3010
@selten Dat zijn geen problemen, dat zijn uitdagingen. 😄
JD 6430 The Best
Oh dat had ik niet gedacht, hier bemesten ze bijna nooit bouwland, alleen soms achter het dorsen aan. Maar ik het voorjaar nooit.
selten
@JD3010
Zoals ze hier in brabant zouden zeggen: 'Wa da gut nie?' 😃

Creatief verbeteren ????
mdoornekamp
@selten Trekker werd nou al duur genoeg met GPS-stuurautomaat, directdrivebak, grote oliepomp, electrische ventielen ens. Daarom ook een 6175R en geen 6215R. Dat scheelt ook al kleine middenklas auto aan geld. 😄
JD3010
@mdoornekamp Waar is die grote oliepomp voor nodig?
selten
@mdoornekamp
Ongeveer 1000€/pk dus t verschil is 40PK...
Het hoeft ook niet altijd al te serieus. Waarom 215PK als 175PK voldoet 😉
mdoornekamp
@JD3010 Om olie te pompen 😄. Er zitten 2 verdelers op die bemester die constant draaien. En dan moet je ook nog nevenfunties kunnen bedienen en sturen natuurlijk. Dan is 100 liter/ min wel genoeg, maar dan moet ik vol gas rijden, en wij hobbelen altijd met 1200 toeren door het land. Dus dan heb ik nog maar goed 50 liter.
JD3010
Quote @mdoornekamp:
Om olie te pompen .
Echt waar? 😉 Ik wist niet dat die verdelers nog zoveel olie nodig hadden.
mdoornekamp
@selten Zo is het precies. Ik heb misschien een paar keer per jaar 200 pk nodig op bouwland als het heel hard gaat. Dan maar iets langzamer pompen. En evt nog naar de chip dokter. Met boost is deze ook al 200, maar ik gebruik geen aftakas. Moet ze die boost er altijd bij zetten. Weet trouwens niet bij welke snelheid de transport boost er in komt. We rijden ook wel eens 16 km in het land.
bikkertie
Poeh mooie banden! Iedereen is altijd zo negatief over trellenborg en waarom kan ik niet snappen. Continental heeft geen mooi loopvlak vinden wij. En michelins zijn mooie banden maar ze gummen echt 😛 wij rijden nu een paar jaar trellenborg hier en wij willen persoonlijk niks anders. Mijn oom rijd nu met 2 trekkers op vredestein hij heeft akkerbouw en voor de akkerbouw zijn het wel machtige banden , ze houden goed grip en lossen goed. Met inkuilen rijd hij vaak mee met zijn eigen trekker maar er blijft geen zode over met die banden 😞
mdoornekamp
@JD3010 Die verdelers had de dealer nog een l*l verhaal over dat ze in serie geschakeld staan, dus minder olie nodig hebben. Maar dan krijgt elke hydro motor maar 100 bar dus heeft de fabrikant er maar groter slagvolume op gezet. Voordeel is wel dat ze altijd even snel draaien. Maar er moet wel veel olie in. Als ik de hefmast op de kopakker op automaat bedien, worden de verdelers automatisch uitgeschakeld. Daar hebben ze wel over na gedacht, want anders heft ie heel traag.
mdoornekamp
@bikkertie Ik heb ook wel vertrouwen in de Trelleborgs, want we hebben het ook samen beslist. Vredestein is inderdaad erg scherp als ze nieuw zijn. En Vredestein is ook stugger dan michelin. Goodyear en Continental ben ik altijd afkerig van geweest.
bikkertie
@mdoornekamp ja precies. Onder de dx nu goodyear maar onder een kleinere trekker gaat het nog wel goed. Vredesteins zijn op de weg wel heerlijk!

Veel werkplezier ermee! 😛
mdoornekamp
@bikkertie Dat werkplezier gaat zeker lukken. Een kennis van mij heeft trouwens net een nieuwe Deutz 6180 ttv gekocht. Zal straks even een plaatje posten. 😄
bikkertie
@mdoornekamp ik wacht af 😃 die boer met die kl*te m620 toevallig?
dx11
Je gebruikt de aftakas niet en hebt krap genoeg olie? Dan lijkt mij een goedkope makkelijke oplossing voor handen. AftakasPomp voor de hydrauliek van de verdelers, de rest via trekker
hobbyboer
@dx11 Ik weet het niet hoor, maar het lijkt me niet dat dat goedkoper is.
mdoornekamp
@bikkertie Nee die koopt nooit een deutz weer. Eerst een agrotron mk I gehad, en nu dit. 2 keer pech.
mdoornekamp
@dx11 Daar hadden wij het ook wel eens over gehad. Gewoon een tandwielpomp op de aftakas rechtsteeks naar de verdelers. klein olievat er tussen en klaar. Daar is achter geen ruimte voor dus dan moet het al voorop. Die grote olie pomp was niet zo duur denk ik. Nu 160 l/min. Daar gaat het toch naar toe.
dx11
@hobbyboer wat kost een aftakas aangedreven hydrauliekpomp nu helemaal? Enkel 100 euro's nieuw.
dx11
@mdoornekamp ja je zit misschien wel met de ruimte idd. En er zal misschien nog een koeler tussen moeten dan
mdoornekamp
@dx11 Ja maar komt nog wel wat bij. Slangen, werk, overdruk ventiel, olievat, meter. Evt schakeling aan/uit. Pff. Ik weet het niet. Het moet ook goed. Het is geen ford 3000 met houtklover waar we het over hebben.
dx11
@mdoornekamp Haha nee snap ik. Ben wel eens bij een boer geweest die dat op zijn steyr 8100 had, en de bodemketting van de opraapwagen op die manier met de frontaftakas bediende. Hij pakte olie van de trekker
mdoornekamp
@dx11 Dat is wel slim om dan wel olie van de trekker te gebruiken. Dat is ook wel wat voor die jongens die met een oude 1455 voor de silagewagen of opraapwagen staan te roken en te stuiteren.
jeroen13
Michelins axion bib's hebben wel een heel groot loopvlak doordat het karkas meer uit zet dan een andere band. Deze trekke ook zeer goed. Zijn wel de duurste. Een keer die trelleborgs 70% verslete zijn worde de tappe breder dus trekke ze minder.
jeroen13
Continentals make wel hun opmars in de brede bande vind ik.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onderdelen Wielen en banden ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!