Foto van een John Deere 6175R, de front hefarmen.. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 10-02-2015 om 20:24:49, met 20 reacties.

John Deere 6175R

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6175R, de front hefarmen.

Reacties

930triplemaaier
Komt er een dubbele haspel voorop?
mdoornekamp
@930triplemaaier Ja net als op onze 'oude' 7530. Dan worden de hefarmen altijd ingekort. Deze hebben we zelf gelast omdat de dealer geen tijd heeft. En moet eigenlijk wel voor maandag klaar.
930triplemaaier
Heb je dan ook een dubbele topstang?
mdoornekamp
@930triplemaaier Dubbele topstang komt er ook aan. Vanmiddag al mee bezig geweest. Passen en meten om het er zo kort mogelijk op te krijgen. 😄
930triplemaaier
Mag ook wel want met volle haspels heb je meer gewicht voorop dan achterop de trekker
mdoornekamp
@930triplemaaier Eh. achterop weegt ook 4 ton. Niet verder vertellen hoor. 😄
930triplemaaier
@mdoornekamp ik las ook dat er 3 dw van achteraf helemaal met leidingen naar voren moesten. was het niet makkelijker geweest om daarvoor een ventielenblok van een voorlader te nemen?
mdoornekamp
@930triplemaaier Ja dat was misschien een idee geweest. Ik ben zelf niet bij de aanschaf geweest. Alleen gezegd dat er zoveel hydrauliek op moest. Weet ook niet of dat kan bij deze trekkers. Hier zit het hydrauliek blok er net zo op gestapeld al bij de 7810 serie. Kan tot 7 dubbel werkend op. En onder de cabine zit al het stuurblok van de stuur automaat.
hobbyboer
@Zuidberg Kunnen jullie dit ook leveren?
Of is het handiger/goedkoper om het op eenzelfde manier aan te pakken als @mdoornekamp hier gedaan heeft als ik ook zoiets nodig ben?
mdoornekamp
@hobbyboer Dit is een moeilijk verhaal qua papieren denk ik. Zuidberg moet de frontheffen CE gekeurd hebben, anders mag hij ze niet verkopen. Hij moet het dan bijvoorbeeld als 8 tons hef verkopen, en dan moet er meer aangepast worden. En de vraag is natuurlijk erg klein. Wij hebben een extra set blanke hefarmen er bij gekocht en die aangepast.
930triplemaaier
@mdoornekamp extra ventielenblok kost ook geld en moet ook opgebouwd/aangesloten worden.
De bemester gaat volledig via de load sensing aansluiting?
mdoornekamp
@930triplemaaier Ja was nog een hele klus voor dealer Spriensma om alles naar voren te brengen. Maar alles is er keurig op gekomen. Bemester gaat volledig via load sensing. De haspels voor zat eerder nog een 6-2 wisselventiel tussen voor de 2 haspels, maar dat werkt toch omslachtig. Nu kan ik alle fucnties altijd direct bedienen.
930triplemaaier
De ventielen heb je toch dus
met het is altijd nog weer een uitdaging om de leidingen/slangen van achter naar voren netjes weg gewerkt te krijgen. Heb vaak genoeg gezien dat die slangen op den duur door slijten
Renze
Quote @mdoornekamp:
@930triplemaaier Eh. achterop weegt ook 4 ton. Niet verder vertellen hoor. :)

Dat doet die 6175R toch lachend ? Die heeft de zwaarse achteras in die klasse, 10 gaats, 10 tons.
mdoornekamp
@Renze Collega van mij had een Claas 810 met 8 wielbouten en heeft hem daarom weg gedaan. Dat blijft loslopen bij zwaar werk. Hij krijgt nu ook een JD 6175R.

Wij hebben vanwege de achter as ook geen 6150R genomen. Er komen bij het draaien ook veel zijdelingse krachten op de wielen.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp onze loonwerker reed altijd met een 6830 en dubbele haspels, volgens mij ook net zn bemester als jullie, die heeft het ook elk seizoen vol gehouden, blijft wel kwaliteit zn groene 😛
mdoornekamp
@JD 6430 The Best Klopt. Hier reed ook een loonwerker met een 6930 met dubbele haspel en nieuwe (zware bemester). Banden 900/50r42 en 710/50r30 erop en gaan. Was ook nog 50 km. Maar dat slang trekken in het land blijft toch zwaar werk, en dan heb je soms gewoon wat meer trekker nodig.
JD 6430 The Best
@mdoornekamp ja, je kan bete wat over hebben dan dat t krap zat is, maar t kan wel????

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!