1600er oder 1700er Euro Trac?Kijk op het dak zou je zeggen, er staat idd 1700, maar waarom heeft dit model dan geen verzonken koplampen? Hoogstwaarschijnlijk de eerste Euro Trac 1700LS die Schlüter b

Schlüter Eurotrac

Schluterfan
1600er oder 1700er Euro Trac?

Kijk op het dak zou je zeggen, er staat idd 1700, maar waarom heeft dit model dan geen verzonken koplampen? Hoogstwaarschijnlijk de eerste Euro Trac 1700LS die Schlüter bouwde. In Freising zijn er zo 5 gebouwd, later nog enkele bij LTS en Egelseer. De richtingsaanwijzers staan ook al gemonteerd op de voorspatborden. Als ik een kijkje in de cabine kon nemen zou ik het zeker geweten hebben, want vanaf de 2de generatie Euro Trac's zat de boordcomputer in het dashboard. Ook het frontstukje van het frontgewicht was anders, hier op de foto ontbreekt het, dus kan ik er niet op vooruit gaan.

De nummerplaat geeft ons aan dat het om een Luxemburgse trekker gaat. De foto maakte een collega Schlüter liefhebber in Duitsland, bij Weihsweiler. Deze trekker heb ik nog wel te koop geweten, later met overspoten kappen en frontgewicht. Waar hij nu heen is weet ik niet. De eigenaar had toen der tijd ook nog 2 Compacts, ik dacht een 1050 en de andere was een 1350TV6 (-LS). Van die 1350 heb ik in de archieven nog wel ergens een foto 😉.

Foto: W.B.

Reacties

andre-huizingh
Wat is het bouwjaar van zo'n trekker ?
Schluterfan
@andre-huizingh

Deze op de foto ik denk 93. 1600 is gebouwd van 91 tot 93, de 1700 van 93 tot 2004, zowel door Schlüter, LTS als Egelseer.
larss
@Schluterfan Klopt het dat er relatief "veel" schluters in luxemburg rijden?
Schluterfan
@larss

Er rijden er wel wat, maar een cijfer erop plakken kan ik niet. Ik denk ook dat er de laatste jaren wel weer naar Duitsland getrokken zijn.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Eurotrac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!