Foto van een John Deere 6210R, druk bezig met mest pompen. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 29-03-2015 om 14:19:53, met 16 reacties.

John Deere 6210R

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6210R, druk bezig met mest pompen

Reacties

mdoornekamp
Siete
Mooi setje. Zo te zien ook met een arm achterop?

Mvg,

Siete
mdoornekamp
@Siete Ja met zuigarm. De turbovuller zit onderop. Als de put ruim genoeg is laten we de arm onderin de mest zakken. Je hoeft de mest dan niet aan te zuigen. De turbovuller heeft het ook veel makkelijker.
Siete
Ja ken het systeem. Wij hebben er ook zo'n arm op. Alleen zuig ik de mest eigenlijk altijd met de slang uit de put. Onze klanten hebben vrijwel allemaal een mixerrail er in zitten waardoor het een heel gehannes is om de Turbovuller daar langs te krijgen. Wordt bij jullie het water ook direct boven de Turbovuller bij gemengd? Dat scheelt zo wie zo al in aanzuigen.
mdoornekamp
@Siete Ja water bij de turbo vuller er in. En als je het moeilijk uit de put kunt krijgen gooien we altijd de waterslang los in de put. Er zit hiervoor een aparte drieweg kraan op de waterslang. Effe 2 minuten eerder aan zetten en hij zuigt het wel op. Maar het mooiste werkt toch echt met de turbo onder in de stront 😄 Gewoon tussen de rail door duwen. Na 2 jaar is die rail dan wel stuk en haalt die boer hem er helemaal uit. Nadeel is dat de zuigarm niet kan zwenken dus je moet er dan wel goed recht voor staan.
Siete
Ja dat nadeel ken ik idd. 😉 Ach zo heeft iedereen een eigen manier van werken denk ik. Tot nog toe heb ik met deze manier zelf nog geen problemen ondervonden, maar jou verhaal klinkt verder heel logisch hoor. Kan nu alleen ook veel sneller van putten wisselen, en we hebben niet bij elke klant de ruimte om recht voor de put te komen helaas. Sta dus ook vaak haaks op de stal zeg maar. Als ik water in de put wil laten lopen heb ik daar twee opties voor. Heb eventueel aan de zijkant een extra aftakking met watermeter waar ik een slang aan zou kunnen doen voor bijv tijdens het mixen, of ik haal de mengslang er achter af waar dan een slang aan kan die de put in gaat.
fendt-412
@mdoornekamp
rail kapot en dan niet meer mixen? Dan begint de ellende pas echt.
mdoornekamp
@fendt-412 kwestie van goed mikken. Dan krijg je hem er wel in. Bij nieuwe stallen wordt ook vaak geen rail meer geplaatst. Gewoon een conisch kozijn.
jeroen13
Wordt daar veel water aan toegevoegd aan dat mest voor te sleepslangen?
mdoornekamp
@jeroen13 ligt er aan hoe de mest is en hoe ver je het weg moet pompen. Vaak geen water. Soms wel 25% water oftewel 40 cub water per uur
jeroen13
@mdoornekamp
ah amai wist ik niet. Hier komt sleepslang bemesten niet voor waar ik woon. Te kleine stukke of te heuvelachtig
930triplemaaier
@mdoornekamp als je tijdens het pompen geen water toevoegt begin en eindig je dan ook zonder water?
mdoornekamp
@930triplemaaier we beginnen 's morgens altijd met 2 cub water om de slangen te spoelen. Als we een perceel klaar hebben spoelen we afhankelijk van de hoeveelheid slang met 1 of meer cub water en dan lucht. De slangen zijn dan schoon en nagenoeg leeg en kunnen makkelijk opgerold worden.
930triplemaaier
@mdoornekamp gaat er dan ook een bal achteraan?
mdoornekamp
@930triplemaaier nee geen bal. Door de grote hoeveelheid lucht ( 10 cub/ min) blaas je bijna alles voor je uit. Als je tijdens het lucht pompen de bemester dicht zet gaat de lucht wel over het water en mest heen in de slang, en krijg je hem niet schoon.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6210R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!