Foto van een Mc-Cormick Dairy Special, bezig met poseren. agriclassic 2015. Foto is geplaatst door oldtimergek op 10-04-2015 om 22:35:04, met 10 reacties.

Mc-Cormick Dairy Special

16.985 foto's van @oldtimergek

oldtimergek
Foto van een Mc-Cormick Dairy Special, bezig met poseren. agriclassic 2015

Reacties

SJB533
Zoals de DS er uit hoort te zien
oldtimergek
@SJB533 wat een aparte constructie van stuurstangen.
SJB533
@oldtimergek
Heeft de basis ook. Zal wel een gedachtegang achter zitten
oldtimergek


Dit was ook een bijzonder model , althans dat zei de eigenaar.
SJB533
@IHC-power weet vast meer
oldtimergek
@SJB533 Ik weet niet of ik hier ook al eens foto's van op tractorfan geplaatst heb. Stonden de wereld van die cormicks en farmalls
machinefreakz.nl/mediabase/fotoalbums/…
SJB533
@oldtimergek
Heb ze wel eens gezien hier geloof ik. Bij Wijlen Jan Drenthe?
oldtimergek
@SJB533 Nee die serie die ik op machinefreakz heb staan is in Diphoorn bij Roelof Schutrups
IHC-power
@SJB533 bijzonder model inderdaad, de dairy special. Speciaal gemaakt voor de Nederlandse melkvee boeren. En maar 150 stuks van gemaakt! Die van op de bovenste foto is nog zeer compleet! Een DS was immers standaard uitgerust met maaibalk en 2 bijrijder zitjes. En de typische emblemen natuurlijk. De maaibalk met ophanging lijkt ook wit geweest te zijn, wat origineel zo hoort bij een DS. Of die van de andere foto een DS kan ik zo niet zeggen. Kan ook een Farmall 212 zijn, al wijzen de uitsparingen in de motorkap meer op Dairy Special. Hij mist in ieder geval de complete maaibalk. De stuurstangen werden zo vanvoren geplaats omdat deze Farmalls verplegingstrekkers waren. Er konden dus 'Zwischenachs Anbaugeräte' gemonteerd worden. Om daarvoor voldoende plaats te voorzien werden die stuurstangen naar voren geplaatst.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick Dairy Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!