Foto van een Fendt 939, bezig met bemesten. Niks teveel pk's voor de strokenbemester van Vogelsang. Gülletag Triesdorf 21/05/2015

Fendt 939

Miniplaat
Foto van een Fendt 939, bezig met bemesten. Niks teveel pk's voor de strokenbemester van Vogelsang. Gülletag Triesdorf 21/05/2015

Reacties

dombras
Lijkt toch niet zoon grote bemester voor 390 pk
Miniplaat
@dombras
Nee dat dacht ik ook in eerste instantie. Ondanks dat de Fendt beladen is met aan beide kanten een wielgewicht van 1 ton(!) en een frontgewicht van meer dan een ton, stond hij met de wielen gewoon over de grond te slippen over een gegeven moment.

Het probleem is dat ze de mest met deze machine onder 12cm aarde willen leggen als een grote worst. Om dit te bereiken gaan ze grote schijven en een dikke woelpoot door de grond slepen. Deze 8 rijige machine was al meer dan genoeg voor bijna 400pk. Ik heb een Xerion voor een Duport strokenbemester gezien, zelfde verhaal. Die slipte alleen minder door zijn gewicht.
dombras
Maar kom je dan niet meer bij het bredere banden/luchtdruk wissel verhaal. Want de tractie is dus het grootste probleem
Miniplaat
@dombras
Nou, de trekker stond op zeer goede ultraflex banden, ik vind het gewoon belachelijk dat de machine zo zwaar trekt. De Xerion zal net wat zwaarder zijn geweest, maar had zeker geen betere of bredere banden.
dombras
Tja dat word terug naar een 6 rijer dan haha
Mengeledriver
Wij hebben zelf een 8 rijige stroken bemesten gemaakt en daar staat een Fendt 916 voor. De mest gaat deels 20 cm diep dmv brede ganzevoeten. Voor bemesten van zware kleigrond is de trekker n gechipt naar 243 pk en dat is voldoende.
Miniplaat
@Mengeledriver
Dan trekt die machine al heel wat lichter dan deze 😉 mag ik uit interesse vragen waarom de mest zo diep wordt gelegd?
Mengeledriver
Zodat de wortels van de maïs plant ernaartoe groeien en zo het onkruid minder van de mest profiteert.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 939 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!