Een mooi tafereel in Ijzendijke (NL). Daar werd afgelopen zomer graan gedorsen bij landbouwer Vloebergh met een Fortschritt E512. Een unieke machine tussen alle moderne maaidorsers. De Fortschritt wer

Fortschritt E 512

MMaarten
Een mooi tafereel in Ijzendijke (NL). Daar werd afgelopen zomer graan gedorsen bij landbouwer Vloebergh met een Fortschritt E512.
Een unieke machine tussen alle moderne maaidorsers. De Fortschritt werd gebouwd in 1975, in het toemalige Oost-Duitsland.

Wie meer nostalgie wil zien, één adres, deoudedoos.be/ waar het verleden herleeft!

Reacties

jasper01
@MMaarten denk oost Duitsland maar mooi plaatje
basia
Mooi ; in Polen zie je ze ook nog wel , zit een IFA motor in
larss
@basia is dat geen licentie MAN?
basia
@larss

Volgens de wiki ( even op google kijken bij ; 4 VD 14,5/12-1 SRW )
hebben ze verbrandings-kamer systeem van MAN in licencie toegepast ; ook hier staan alle verdere gegevens over deze motor b.v. dat er wel een miljoen van zijn gemaakt enz .
MMaarten
@jasper01 Klopt helemaal! Een domme vertaalfout van mijnentwege.
jasper01
@MMaarten kan gebeuren maakt niet uit

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fortschritt E 512 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!