Foto van een Massey Ferguson Industrietrekker, Nog een heel werk om al die gaten te vullen.. Foto is geplaatst door Maikel MF op 15-12-2015 om 19:07:16, met 7 reacties.

Massey Ferguson Industrietrekker

Maikel MF
Foto van een Massey Ferguson Industrietrekker, Nog een heel werk om al die gaten te vullen.

Reacties

radium45
@Maikel MF Ik las voorzetmessen altijd onder die hoek die gelijk is als het vlakke gedeelte van het bestaande mes, weet niet goed hoe ik het uit moet leggen. Voordeel daarvan is dat het mes en de rest van de bak blanker blijft en minder aankoekt. niet als kritiek maar als tip bedoeld.
Maikel MF
@radium45 Dat was ook wel een beetje het probleem het oude mes was niet echt recht meer. En ik heb er hulp bij gehad van iemand die normaal ook niets anders doet dan bakken maken.

En als ik het achteraf nog eens had moeten doen had ik beter een nieuwe bak kunnen kopen. Deze bak is al aardig op leeftijd en was zo krom als een hoepel, met veel slechte plaatsen blijkt wel achteraf.
radium45
@Maikel MF Dat is vaak een probleem, met bakrevisie is men veelal te laat.
Maikel MF
@radium45 En wij hebben de bak al 25 jaar en waar we de tractor van overgenomen hebben hadden hem ook al ruim 10 jaar en toen was het al geen nieuwe bak meer. En wij hebben er nooit niet veel aan gedaan dan het hoognodige. Maar als hij dan weer 15 jaar volhoud. Dan zien we dan wel weer.
GerbertXL
Dit lijkt me een slagje zwaarder als een normale voorladerbak of lijkt dat maar zo?
Wij hebben een 2,2m bak aan de voorlader en die was na 8 jaar op: bodem verrot en mes krom. Reviseren koste ruwweg de helft van een nieuwe bak. We hebben maar een nieuwe gekocht en nu gebruik ik de oude voor het ruwe werk.
Maikel MF
@GerbertXL Deze bak is maar 210 breed. En heeft een inhoud met een kleine kop erop van 1m3. Het is maar net wat je een normale voorladerbak noemt, ik ben laatst bij een open dag geweest en daar stonden een paar nieuwe bakken, en zei nog tegen een kameraad als die bij ons aan de voorlader hangt dan geef ik hem een week en is die hartstikke krom.

Het metaal van deze bak is wel allemaal wat dikker inderdaad dan bij een gewone voorladerbak. Maar je doet er vaak toch werk mee waardat hij eigenlijk niet voor dient. Deze is eigenlijk alleen gemaakt om mest te laden en beetje zand te rijden, maar we trekken er ook bomen mee uit en we doen er geregeld wat breekwerk mee.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson Industrietrekker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!