Foto van een net bekent frontpakker ik ben benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken voor op zware klei ronde de 70% afslipbaar

Geen Geen

fstokman
Foto van een net bekent frontpakker ik ben benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken voor op zware klei ronde de 70% afslipbaar

Reacties

Marco3095
Ik ben vooral benieuwd naar de werking van de schijven. Dat heb ik nog nooit eerder gezien voor in het voorjaar op de zware klei, overige grondsoorten ook niet trouwens maar zitten hier ook op zware klei rond de 55%. Hier zie je alleen maar een sneleg, rotorkopeg of frees in het voorjaar.
JD3010
@Marco3095 Lijkt me nog niet zo'n raar ding.
Marco3095
@JD3010 Het lijkt me in ieder geval een machine die agressief werkt.
JD3010
@Marco3095 Dat misschien wel, vooral als de grond wat losser is.
Marco3095
@JD3010 Ja als de grond wat losser is zullen de schijven wel de grond in willen. Maar wat als de grond vals is bovenop? Hij zal wel kluiten breken maar of het voldoende is? Zullen de kluiten niet tussen de schijven doorschieten?

@fstokman Deze frontpakker gaat gebruikt worden met een sneleg achterop de trekker?
JD3010
@Marco3095 Dit alleen lijkt me ook niet voldoende hoor.
mrpieter
@fstokman met deze frontpakker bereik je alleen maar lossere grond bovenop. Aandrukken is niet nodig?
mrpieter
@Marco3095 als de grond vals is hoor je je trekker in de schuur te zetten en te wachten 😉
dickt
Is deze van het merk Shengda?
Marco3095
@mrpieter Dat werkt niet altijd, als de structuur slecht is kun je wel wachten maar hoelang moet je wachten? Valse grond in de zin van een slechte structuur heb je over het algemeen het hele seizoen nog de gevolgen van. Althans dat zijn de ervaringen hier natuurlijk 😉
fstokman
@Marco3095 deze voorop en dan de rotoreg met zaaier er achter
Marco3095
@fstokman Ik lees bij de andere foto dat je deze in het najaar gaat gebruiken direct achter het ploegen aan, bij bijv. wintertarwe zaaien?
Dan ben ik benieuwd wat de machine doet. Die rij slepende beitels, geen idee of het een andere naam heeft eigenlijk, zal niks doen dan verwacht ik. In het voorjaar kan zo iets wel egaliserend werken maar niet direct achter de ploeg aan. Ook vraag ik me af of de schijven wel echt iets toevoegen dan. Op mooi verweerde droge grond in het voorjaar en een iets hogere rijsnelheid (8-10 km/h) zie ik deze wel grond losmaken en egaliseren.

Maar ik ben zeker wel benieuwd naar de werking 😄
fstokman
@Marco3095 ik zal een video maken en plaatsen! Ben er zelf namelijk ook heen nieuws gierig naar

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Geen Geen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!