Foto van een Volvo BM 430, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door MaxxuM4ever op 02-01-2016 om 11:53:09, met 9 reacties.

Volvo BM 430

MaxxuM4ever
Foto van een Volvo BM 430, bezig met poseren.

Reacties

mf-6265
Mooie combi alleen niet zo gezond he
MaxxuM4ever
@mf-6265 wel gezond voor de grond maar iets minder als je voor de wind aan het spuiten bent
mf-6265
@MaxxuM4ever Ja zo is het wel
Fendt311
Wat is deze slang op het deksel van de fronttank en hoe werkt dit allemaal? Mvg
MaxxuM4ever
@Fendt311 dat is de tank ontluchting, daarom staat er ook zo'n lange verticale pijp op. De twee slangen die je bij het rechter achterwiel ziet lopen zijn de vul- en zuigleiding om de tank te vullen, rond te pompen en weer leeg te zuigen. Tijdens het spuiten kun je met een kraan kiezen of je uit de voor- of de achtertank zuigt zodat je trekker met 4 wielen aan de grond blijft. De eerste keer ging dit niet goed en gingen de voorwielen de lucht in toen de voortank leeg was.
Fendt311
Pomp je dan het voorste vat over naar het achterste vat of is het voorste vat verbonden met de spuitboom?
MaxxuM4ever
@Fendt311 Er zit 1 pomp op de spuit en door de 3 weg kraan zo te zetten zuig je of uit de voor tank of uit de achter tank. Als je die half zet zuigt hij uit beide tanks spuitmiddel. de pompt zuigt het uit de tank en perst het naar de bomen. Deze spuit heeft ook nog een ringleiding zodat je met lage druk spuitmiddel rond kunt pompen door de spuitbomen zonder dat het uit de doppen komt. Als je dan de druk verhoogt komt er spuitmiddel uit alle doppen tegelijk.
Fendt311
Heb nu een spuit op het oog van 880l 21m ook een beyne (waar de 105 beter mee overweg zal kunnen) maar op deze spuit heeft nooit een voorvat gezeten is het dan veel werk om deze om te bouwen zodat er een voorvat bij kan? En de driewegenkraan zat deze in de cabine?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 430 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!