Wie zou mij kunnen vertellen welk type Allis-Chalmer dit is. Hij wordt op petroleum gestart en loopt dan verder op benzine als ik het goed heb.

Allis-Chalmers WF

530 foto's van @TerraJohnDeerefan

Wie zou mij kunnen vertellen welk type Allis-Chalmer dit is. Hij wordt op petroleum gestart en loopt dan verder op benzine als ik het goed heb.

Reacties

wouter6030
Als ik het zo zie is het een WF
@wouter6030

Ik heb eens rond gezocht, en het lijkt er inderdaad op dat het een WF is. Bedankt.
Zou iemand me ook wat meer over deze tractor kunnen vertellen? Wat is bijvoorbeeld de waarde? Want op internet kan ik niet zo heel veel vinden.
allis man
@TerraJohnDeerefan Dit is een WF 27 pk .
allis man
@TerraJohnDeerefan De waarde van deze trekker is afhankelijk van de technische staat. Is deze trekker compleet, is de motor los en hoe is het plaatwerk?
allis man
@TerraJohnDeerefan Ze zijn geproduceerd van 1937 tot 1951 er zijn in NL 245 stuks geproduceerd. Dit is een gestijlde model. De motor is het zelfde dan model WC.
SJB533
Ik heb dit object verplaatst van Tractoren Allis-Chalmers Onbekend naar Tractoren Allis-Chalmers WF
Deutz-oldie
Allis-Chalmers had modellen die gestart werden op benzine en dan overgeschakeld op petroleum (petroleum is goedkoper) maar volgens TractorData.com is de WF er enkel in benzineversie.
allis man
@Deutz-oldie Ze werden hier in Europa omgebouwd naar petroleum. Het spruitstuk werd verandert zodat de brandstof eerst vergast en er kwam een start tank van 4 liter benzine om de trekker te starten.
allis man
@TerraJohnDeerefan Zonde dat die ploeg op de trekker licht worden ze er niet knapper op.
Deutz-oldie
@allis man Interessant! De D270 was er wel in benzine-petroleum uitvoering? Op tractordata.com/farm-tractors/003/… staat er een petroleummotor bij.
allis man
@Deutz-oldie Dat klopt alleen de gegevens zijn niet juist over de D270 ze zijn in 1954 niet geproduceerd maar van af 1955.
We hebben er zelf ook een met een benzine spruitstuk.
Ook hebben we een WC met de zelfde motor als de WF met een petroleum uitvoering.
@allis man

Bedankt voor de informatie. Het plaatwerk ziet er nog redelijk uit en de tractor is lopend weg gezet.

Hij wordt er inderdaad niet mooier op zo de ploeg ligt wel op houten blokken. Het moet ooit nog eens een projectje worden. Maar eerst moet het goudbuikje nog klaar wat daar op de grond ligt. Te weinig tijd 😞
allis man
@TerraJohnDeerefan Als je er van af wil heb ik wel belangstelling voor de WF.
@allis man

Nee helaas. Ik wil hem ooit nog eens opknappen.
allis man
@TerraJohnDeerefan Ok als je nog info nodig hebt vragen is vrij. of kijk voor de juiste info op wwwPersianOrange.nl
@allis man

Dankjewel voor de info. Oke zal ik doen.
steyrlanzboy
Mooi

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Allis-Chalmers WF ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!