De nieuwe wagen van Maatschap Beulink Velswijk. Hiermee halen we in vervolg zelf de biggen bij de vermeerderaar en zo hopen we de overdracht van ziektes te verkleinen.

John Deere 6830 Premium

joozt
De nieuwe wagen van Maatschap Beulink Velswijk. Hiermee halen we in vervolg zelf de biggen bij de vermeerderaar en zo hopen we de overdracht van ziektes te verkleinen.

Reacties

gudo
@joozt waar is deze foto gemaakt? Als ik op de achtergrond die mestvergister zie lijkt dat veel op de vergister in landhorst/mill of hoe het daar ok heet. En jullie hebben thuis alleen vleesvarkens dan neem ik aan? Stel dat je wisselt van vermeerderaar, een vermeerderaar die bijvoorbeeld ver van huis zit. Is het zelf haast niet meer te doen om biggen te halen denk ik zo? Verder wel een practige biggenwagen!
joozt
@gudo Dat heb je goed gezien, foto is inderdaad gemaakt bij de de mestvergister in Landhorst/Wilbertoord.
Klopt daar heb je wel gelijk in. We haalden de biggen altijd op een kwartiertje rijden afstand zelf op maar sinds een jaar of 2 komen ze van een vermeerderaar die ruim 35 km. verderop zit. Toen de keus gemaakt om ze dan maar door een transporteur te laten brengen maar nu toch heel bewust weer voor eigen transport gekozen zodat we kans op ziekte insleep minimaliseren. Het moest dus wel een dusdanige wagen worden dat alle biggen er in één keer in konden. 2 keer rijden is geen optie omdat het dan teveel tijd gaat kosten. Stel dat de biggen in de toekomst van een andere vermeerderaar komen (wat ik niet snel zie gebeuren) die nog verder weg zit dan kan het zelf ophalen weer lastig worden ja. Maar dan is zo'n wagen ook wel weer te verkopen! 😉
gudo
@joozt Ja dat klopt ook wel, wij hebben een gesloten bedrijf op 2 locaties, dus wij moetten ook biggen over rijden. dit doen wij ook zelf om de zelfde reden.
joozt
@gudo oke, met een soortgelijke wagen? En hoeveel kilometer zit daar tussen?
gudo
@joozt Nee ik wou er wel een achter de tractor. Maar we hebben nu een vrachtwagen met een driehoek er achter op. En er zit maar 4 km tussen en we rijden 2 keer per week, dus dat is makkelijk te doen. Ook bespaard het voor ons een hoop transportkosten.
joozt
@gudo Oke dat is inderdaad ook een mooie optie. Hebben wij ook nog even overwogen maar uiteindelijk toch voor dit gekozen omdat de trekker er al stond en een vrachtwagen de andere 6,5 dag van de week niets staat te doen hier. Waar zitten jullie ergens in het land dan?
gudo
@joozt Wij zitten in Nistelrode. Dicht bij uden/oss. Niet heel ver van waar deze foto is gemaakt 😛
joozt
@gudo Nee inderdaad, daar was ik vorige week dan aardig in de buurt!
Ritchie
Loopt ie nog 'n beetje door deze 6830? Want de meeste -30 series lopen wel ruim 50 denk ik, of niet?
joozt
@Ritchie Deze liep origineel 42 maar nu 54,5 km/h
wilbertkw
@joozt linker knipperlicht van deze aanhanger deed het vanmorgen niet, van de trekker deed hij het wel.
joozt
@wilbertkw Bedankt voor de tip, zal er naar kijken!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6830 Premium ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!