Foto van een Fendt 820. Foto is geplaatst door Cvx1170be op 26-03-2016 om 10:39:29, met 7 reacties.

Fendt 820

Cvx1170be
Foto van een Fendt 820

Reacties

Johndeeretje
Waarom ploegen jullie de grond nog als het er al zo bij ligt?
nielsve
@Johndeeretje ik gok erop dat de grond eerst losgetrokken met een cultivator, eventueel zelfs geïnjecteerd is. dan is het toch normaal dat je daarna nog ploegt?
Johndeeretje
@nielsve

Nee? Je kan nu toch je land gaan klaarleggen waardoor je gelijk een zaaibed hebt
markhunnekens
@Johndeeretje Ligt er aan welk gewas er op komt. Bij mais bijvoorbeeld is de mest pas nodig als de mais goed geworteld is.
Ploeg je de grond na het bemesten, zit de mest wat dieper waardoor de plant het beter kan benutten als die het nodig heeft. Ploeg je niet, ligt de mest te ondiep en heeft de plant er niks aan 😉
Johndeeretje
@markhunnekens

Maïs land wordt hier laat bemest. Precisie bemesting in de rij en tegelijkertijd zaaien is dan een prima oplossing
nielsve
@Johndeeretje hier in de Belgische kempen (zandgrond) is het de standaard, dat er in het voorjaar eerst bemest wordt (dierlijke mest), meestal bovengronds en met een cultivator of iets dergelijks wordt ondergewerkt waarna het land geploegd wordt en eventueel klaargelegd word. je gaat toch niet met een mesttank over het geploegd rijden want dan is je grond direct terug aangedrukt. wij zijn hier in de streek wel een beetje uitzondering op de regel, want wij spitten het grootste deel van ons areaal. enkel als het een nat veld is of als de voorvrucht dorsmaïs of gras is geweest en er moeten aardappelen komen dan wordt er nog geploegd. op de zwaardere gronden (Wallonië) wordt er meestal in het najaar al mest op het land gereden en wordt het land in de winter geploegd. dan hoef je in het voorjaar natuurlijk enkel maar de grond klaar te leggen voor te zaaien. maar bij elke verschillende grondsoort hoort zijn eigen manier van bewerking. zandgrond reageert totaal anders dan klei of leemgrond.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!