Weet iemand wat dit is en wat de functie ervan is? het is een verdeelblok die vroeger op en Holaras vijzelbak. (zie andere foto) Ik zou deze blok op een andere machine wilen gebruiken.

Onbekend Onbekend

Weet iemand wat dit is en wat de functie ervan is? het is een verdeelblok die vroeger op en Holaras vijzelbak. (zie andere foto) Ik zou deze blok op een andere machine wilen gebruiken.

Reacties

oldtimergek
EPR, is een electrisch pneumatische schakeling. Worden in de proces industrie ook nog al eens gebruikt.
mf-6265
@oldtimergek hier komt wel niet veel lucht bij kijken. Ik denk dat dit eerder een sensor ofzo is.
oldtimergek
@mf-6265 met die EPR kunnen je veel dingen schakelen, werkt met millivolt. Wij schakelen er vlinderkleppen mee. Maar ook hele kleine water klepjes. Voor sensors hebben wij weer iets andere types.
claasenfendtfan
Is dit niet het open center ventiel?

Het ventiel laat olie doorstromen als er geen olie wordt gevraagd, drukloos rondpompen.
Word er een ventiel bekrachtigd, dan word dit ventiel ook bekrachtigd en zal de olie niet meer rond gepompt worden maar door het ventiel gaan.
gkoning
@claasenfendtfan is het dan net zoiets als load sense bij nw trekkers.
mf-6265
@claasenfendtfan ja dacht ook dat het zo werkt maar moet het dan stroom krijgen om dicht te gaan of moet het net geen stroom krijgen om dicht te gaan?
gkoning
@mf-6265 weet ik niet ik zou hem even op trekker aan sluiten en proberen dan zie je wel wat er gebeurt wat claas fendt fan zegt kan wel kloppen maar dat ziet er volgens mij anders uit dat moet volgens mij bij het blok op staan dat was bij ons wel zo om dat dietrekker geen loadsense had .
claasenfendtfan
@mf-6265
Als ik het goed heb word deze klep tegelijk bekrachtigd met het ventiel, deze klep zal dan sluiten en er kan druk opgebouwd worden in het ventielenblok. Maar dat zou je even moeten proberen en testen.
gkoning
Je kunt dit ventiellen blok volgens mij ook wel zonder dat blokje gebruiken.
volgens mij is het een electrich hydrauliche mag neet klep hoe het werkt weet ik niet .
slui het blok op de trekker aan zet hem op druk en bedien de joy stiks dan zie je wel wat hij doet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!