Foto van een Lemken Juwel 8 . Het eerst deel is binnen. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 04-08-2016 om 15:39:49, met 11 reacties.

Lemken Juwel 8

mdoornekamp
Foto van een Lemken Juwel 8 . Het eerst deel is binnen

Reacties

erik9831
En hoeveel delen moeten er nog komen en waarom in delen eigenlijk en niet in 1 stuk ?
mdoornekamp
@erik9831 @JJ haha. Nee. Ik heb een nieuwe 4 schaar juwel 8 gekocht. Met het idee om er later evt een 5e element bij te kunnen kopen. Maar die kwam ik dus nu al tegen ( voor weinig)
JJ
@mdoornekamp Dat doe je dan slim!
erik9831
@mdoornekamp ok 😀 Ik was al aan het denken, is dit een zelfbouw Ikea ploegje ?

Nu kan ik volgen. Beter inderdaad nu kopen, dan tegen wanneer je het zoekt het niet vind misschien of de hoofdvogel moet afschieten.
mdoornekamp
@erik9831 het was nog wel een beetje zelfbouw want dit rister komt van een ploeg met 90 cm schaar afstand. En ik krijg een ploeg met 100 cm van punt tot punt
mdoornekamp
Er komen nog 4 delen
JJ
Nog 3 van zulke delen en 1 wentelstuk? 😄
dave 7810
Ik zie op je foto's dat hij ondanks dat het een 4+1 ploeg is erg netjes ploegt. Wij hebben in het verleden van een Rabewerk 3 schaar een 4 schaar gemaakt en dat was geen succes, ploegwerk nooit vlak kunnen krijgen. In 2010 een vari-opal 7 lemken 4 schaar gekocht, bevalt wel goed maar keert niet zo mooi als een Rumptstad als je rond de 30 cm diep ploegt.
+1
mdoornekamp
@dave 7810 Dan heb je het nieuwe schroef vormige w52 rister al denk ik. Het oude m50 of m55 keert beter. Maar slijt onregelmatig en trekt zwaar. De rumptstad trekt ook vrij zwaar en een 5 schaar is niet te tillen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lemken Juwel 8 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!