Schlüter und einer von seiner viele Experimenten! In Nordhorn hebben we enkele van die experimenten gezien. De PT's zijn daar enkele van, maar ook bij de Super Trac's kon

Schlüter Super Trac 2200 TVL-LS

Schluterfan
Schlüter und einer von seiner viele Experimenten!

In Nordhorn hebben we enkele van die experimenten gezien. De PT's zijn daar enkele van, maar ook bij de Super Trac's kon "Anton und seiner Mitarbeitern" het niet laten om dingen uit te proberen. Alhoewel hier nooit echt veel tamtam rond gemaakt werd.

De Super Trac 2200TVL-LS is het laatste experiment geweest. Door de sluiting van de gieterij, konden nog enkel Schlüter motoren gebouwd worden uit de vorhandene onderdelen. Men besloot om bij de laatste 3 in Freising gebouwde Super Trac 2200TVL-LS's een Liebherr motor in te bouwen, een 6 cilinder lijn turbomotor met 9.2liter. Liebherr was voor Schlüter geen onbekende, aangezien men ook afnemer was van de trekkers. Markus Liebherr had echter ook al in enkele Schlüter trekkers motoren van hun zelf ingebouwd, die het kennelijk goed deden.

Deze op de foto is de eerste van de ooit 5 stuks gebouwde. Ook nummer 003 was in Nordhorn. Toen bij Schlüter het de initialen "TVL" verdwenen op de motorkappen, werd dit ook gedaan bij de Super Trac, de laatste 2 zijn verkocht als 2200LS, hiermee samen werden ze ook gebouwd bij LTS. De nummer 005 zou de allerlaatst verkochte Schlüter uit het korte LTS bestaan geweest zijn.

Reacties

mklok
Blijft een bijzonder en mooi merk. Toch jammer dat zulke merken het niet kunnen bolwerken tegen de grote jongens. Want kwaliteit hadden ze wel .
+2
olro 61
Het zou zo een foto uit het SCHLÜTER Bilderbuch kunnen zijn!! Mooi gemaakt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super Trac 2200 TVL-LS ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!