Foto van een Claas Arion 530, pffff blijft een drama die uitlaten..... Foto is geplaatst door Tom VB op 20-08-2016 om 11:04:40, met 20 reacties.

Claas Arion 530

Tom VB
Foto van een Claas Arion 530, pffff blijft een drama die uitlaten....

Reacties

valmet6400power
In de zin van doorroesten of?
Tom VB
@valmet6400power
Super onnozele constructie. Pijp is veel te zwaar om los te staan. Trillen allemaal kapot. Tot nu toe bij elke Renault en Claas gehad. Uren sleutelwerk om bij een paar vastgeroeste bouten te komen omdat men kiest voor een goedkope oplossing zonder verder na te denken... En dan de demper maar weer lassen...

(klik om te vergroten)

hobbyboer
Quote Reactie van @Tom VB:
Super onnozele constructie. Pijp is veel te zwaar om los te staan.

Verbeter je de constructie dan ook? Of gewoon weer vastlassen en hopen dat het weer een mooi poosje heel blijft
Tom VB
@hobbyboer
Hier en daar een stukje strip en blik ter ondersteuning dan kan ie weer een tijdje. De praktisch onbereikbare bouten moeten maar ff zo blijven. Kopervet doet wonderen bij latere demontage. Trekker heeft nog geen 5000 uur.
valmet6400power
@Tom VB

Wij hadden met onze Claas Ares 566 daar weer geen last mee! Scheelt misschien ook wel of de trekker veel binnen staat ivm de roestvorming denk ik?
+1
Tom VB
@valmet6400power
Nee is geen roest. Puur metaal moeheid door trillen.
En bouten van een uitlaat roesten altijd vast door de temp verschillen. Alleen die fransoos die deze constructie bedacht heeft.... Dom konijn.
+2
dakje
Niet alleen die uitlaten, de hele trekker bedoel je
+1
hobbyboer
@dakje Ja idd, vooral ook die moto....... Uhh, onee wacht even 😉
+1
RobinBos
@hobbyboer ik zit er zo even naar te kijken, heb al wel eens vaker een kap los gezien maar hoe dit eronder geknutseld zit verdiend ook niet echt de hoofdprijs
Tom VB
@RobinBos net de uitlaat van de 540 bekeken, en wat denk je, ja hoor ook weer een gat erin.... 👎
hobbyboer
@Tom VB Ik denk dat je maar even een prijsje op moet gaan vragen voor een compleet nieuwe uitlaat incl. montage.
Niet om gelijk te bestellen, maar gewoon dat ze weer even weten wat je waard bent, zo'n ambachtelijke vakman, die zijn kostbare en welverdiende vrije tijd opoffert om vol overgave zorg te dragen voor het materiaal.
Tom VB
@hobbyboer
Dank je Joris, ben weer met beide voeten op aarde 😂😂
+1
hobbyboer
@Tom VB Alsjeblieft, graag gedaan jongen, ik had al zo'n vermoeden dat je een beetje in de put zat van het sleutelen aan die franse ... Haha, nee dat meen ik niet, wij hebben ook jaren Renault gereden en dat ging prima, vooral de TX vond ik een fijne machine, zeker voor die tijd!
Wij hadden er 1 van 1982, jammer dat het zolang duurde voor de eerste Ares kwam, anders had er misschien wel zo een bij ons gestaan.
Tom VB
@hobbyboer jaaa de TX-en! Andere tijden. De oranje hebben het hier altijd goed gedaan hoor.
+1
Tom VB
@hobbyboer
Overigens is het meer sleutelen met de franse slag whahaha
+1
john deere 7810
@RobinBos

doe ik toch liever een donkergroene kap open om aan te sleutelen 😃 die oude aressen was al geen pretje maar dit spant de kroon haha. Zelfs bij een R heb je het kleppendeksel er nog sneller af
newholland6640
@john deere 7810

Als het kan doe ik liever helemaal geen kap open als het om te sleutelen is 😃
RobinBos
@newholland6640 Sleutel in het contact en gaan! das wel het allerbeste ja haha
newholland6640
@RobinBos

Indd gewoon gaaasss haha

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Arion 530 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!