Foto van een John Deere 6175R  met Celli rotorkopeg en Amazone D9 zaaimachine. Gras aan het zaaien na de maïsoogst

John Deere 6175R

Markje
Foto van een John Deere 6175R met Celli rotorkopeg en Amazone D9 zaaimachine. Gras aan het zaaien na de maïsoogst

Reacties

fendt818vario
Wat doen jullie met de lange maïs stoppels? Wij gaan voor het eerst planten op maïsland. Wij dachten eerst de stoppels klepelen en daarna frezen en spitten. Wat denk jij? Wel maaien of is dat niet nodig.
casejxu
@fendt818vario goed stuk frezen. Denk dat je anders behoorlijk last krijgen van die stugge wortels van die maïs planten. Zou t daarvoor lekker kort klepelen. En dan rustig aan zodat t mooi fijn word geslagen
fendt818vario
@casejxu Zoiets dacht ik ook. Maar niet iedereen was het daarmee eens. Een aantal jaar terug hadden we een strook maïs van 20 meter ertussen, toen vonden we bij het rooien de stoppels nogsteeds terug. Toen werd er alleen gespit.
Markje
@fendt818vario wij hebben de cultivator erop gezet toen de landrol en daarna de combinatie uit de foto
fendt818vario
@Markje Dat is veel werk voor je uiteindelijk aan het zaaien bent. Maar je hebt dan wel een mooi eindresultaat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6175R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!