Foto van een John Deere 6820. Detail aansluiting Load sensing met 3/4 nippels. Foto is geplaatst door mdoornekamp op 05-11-2016 om 15:21:36, met 19 reacties.

John Deere 6820

mdoornekamp
Foto van een John Deere 6820. Detail aansluiting Load sensing met 3/4 nippels

Reacties

mdoornekamp
@930triplemaaier dit past net zo. Ik heb de retour rechtsreeks zodat die de minste weerstand geeft. Zo reageert de LS het best. Ik heb de inschroef nippel zelfs nog opgeboord.
930triplemaaier
Volgensmij heb jij ook een ander moederblok. Bij de onze zit de aansluiting op het moederblok schuin naar onderen. En waar jij de ls persaansluiting hebt zitten zit bij ons het 4e ventiel. daarom zit er bij ons een strip met de ls koppelingen aan de bouten van de versteltrekhaak bevestigd. Voor de lekleiding van de compressor zit er een koppeling boven de aftakas rechtstreeks op de bak
john deere 7810
@930triplemaaier

dit is het oude model hefventiel nog 😉 Bij het nieuwe type zitten ze onder elkaar. Je kunt er ook nog een powerbeyond blok op kopen en er aan de rechterkant bij aan zetten. dan heb je grote doorgangen en de LS/retour/pers netjes bij elkaar zitten.
RobinBos
@john deere 7810 dat is bij 30 serie en nieuwer, merk ventielen is ook anders. Retour rechtstreeks de bak in kan goed zijn voor lekolie inderdaad, als je veel pompcapaciteit gebruikt over de power beyond dan is het niet aan te raden om rechtstreeks terug in de bak te gooien, via het power beyond ventiel is het sneller terug bij de zuigzeef. Enkel lekolie is geen enkel probleem
930triplemaaier
@RobinBos ik denk dat mdoornekamp bedoelt dat hij de koppeling van de retour rechtstreek op het moederblok heeft geschroefd zonder slang ertussen
die lekolie is nog geen liter per minuut. en in de retourleiding zit toch ook het filter?
bij de 824 van ons zat er al een (optionele?) lekleiding aansluiting op. is dat bij jd ook te bestellen?
RobinBos
@930triplemaaier aha oké

Als je op die foto iets verder naar beneden gaat, iets boven de aftakas stomp zit daar een plug in de achterbrug. Daar schroeft men ook dikwijls een koppeling in, die komt niet rechtstreeks in de zuigzeef. Alles in de buurt van dat hef ventiel idd wel

Edit: maar die zijn meestal niet 100% drukloos
mdoornekamp
@RobinBos ik heb wel het idee dat onze 6630 iets meer olie geeft dan de 20 serie via de LS
930triplemaaier
@mdoornekamp de 30 serie heeft een 110 liter pomp en de 20 serie had nog een 96liter pomp
mdoornekamp
@930triplemaaier de wagen wil maar dik 80 liter door. Denk dat de 30 iets betere regeling heeft op LS
john deere 7810
@mdoornekamp

misschien dat je 6630 de standby druk van de ls iets hoger heeft waardoor het lijkt dat het sneller gaat.
930triplemaaier
@john deere 7810 bedoel je dat de stand-by druk hoger is?
john deere 7810
@930triplemaaier

Ja dat hij in rust de druk iets hoger is afgesteld 😉
john deere 7810
@RobinBos

meen dat je voor de 20 serie ook het nieuwe type krijgt als je hem vervangt 😉
MaxxuM4ever
@RobinBos dan gaat de warme olie toch gelijk de pomp weer in? Is het ivm koeling niet beter om de warme olie zoveel mogelijk op te mengen met de rest van de achterbrugolie?
930triplemaaier
@MaxxuM4ever dat gebeurt ook omdat er een opvoer pomp onderin de bak zit
john deere 7810
@MaxxuM4ever

het probleem wat je dan hebt is dat je kans op schuimvorming hebt 😉
mdoornekamp
@Jelle Boerkamp6110 de middelste 2 [ slang en mannetje] zijn de ls pers en retour. Snuffel zit geheel links om het 3 hoek plaatje ( buiten beeld)
@mdoornekamp oja, op die plek hebben wij een 3de ventiel zitten...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6820 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!