Geknutsel weer.... Foto is geplaatst door husky op 28-08-2023 om 17:41:01, met 30 reacties.

Massey Ferguson 5445

+9
husky
Geknutsel weer...

Reacties

+3
GerbertXL
Mooi man 👍
Heb je ook een zaagbank op het werk?
+1
husky
@GerbertXL nee geen zaagbank, planken had ik nog en de balken met de kettingzaag gedaan
+3
Fast Eddy
Het is wel weer netjes geworden.
Nog niet zo goed voorzien in accu gereedschap?
+4
husky
@Fast Eddy ik heb slechts een kleine accuboor, nou eigenlijk is ie van onze zoon, dat ding heeft wat weinig power en is snel leeg... en ik gebruik eigenlijk nooit accugereedschap want bijna geen werk voor. aggregaat had ik wel zelf en dat ging mooi want die lange schroeven gaan er niet vanzelf in. aggregaat had volgens mij wel bijkans 10 jaar stil gestaan, zat nog oude blauwe aspen in en daar heeft gewoon de hele tijd op gelopen...
+1
Fast Eddy
@husky

Quote:
ik gebruik eigenlijk nooit accugereedschap want bijna geen werk voor

Dat had ik niet verwacht. Hoe doe je dat dan met het onderhoud van de poorten/ hekken en gebouwen?
Wordt je nog niet verplicht om meer met elektrisch snoeigereedschap te gaan werken?
+2
husky
@Fast Eddy onderhoud aan poorten en hekken doe ik nagenoeg niet, slechts wat slagbomen, maar zelfs dat lukt zonder accu. onderhoud aan gebouwen wordt hier allemaal uitbesteedt aan echte vaklui, ik heb mijn handen wel vol aan het groenonderhoud hier. ook voor groenonderhoud geen accu, geef mij maar echte benzine power, en het hoeft ook niet van de baas, tenminste nog niet... neemt niet weg dat we het in gedachten houden.
+2
Fast Eddy
@husky

Accu tophendle zagen en accu heggescharen werken echt super. Bladblazers en bosmaaiers op accu zijn nog niet echt wat. Zelf heb ik al heel wat accu bouwgereedschap aangeschaft de afgelopen jaren. Als het moet kan ik ermee voor mijzelf beginnen. Gelukkig is het anders gelopen 2 jaar geleden.
+2
husky
@Fast Eddy tophendel gebruik ik weinig, heggen doe ik zoveel mogelijk met de armmaaier dus blijft niet heel veel over voor de heggenschaar. We hebben wel net een nieuwe benzine stokzaag, dat zou mij op accu nog wel lijken. Veel gewoon kettingzaagwerk hier en veel bosmaaiwerk, zodra er een accubosmaaier beter is dan de 561c dan nemen we hem direct...
+2
SJB533
@Fast Eddy
Misschien heb ik het onderhand wel mis, maar ik heb het idee, dat voor het zwaardere werk een accumachine nog niet genoeg mans is. Begrijp me niet verkeerd: ik geloof wel, dat die ontwikkeling hard gaat, maar of die nu al zover is?
+1
Fast Eddy
@SJB533

Ik durf wel te stellen dat elektrisch inmiddels net zo goed is als benzine. Alleen de accu duur is de beperkende factor. Voor bosmaaiers en bladblazers zijn wel accupacks verkrijgbaar. Daarmee kan je langer doen dan een gewone accu.
De gerenommeerde merken doen meer aan ontwikkeling van elektrische machines dan in machines met een verbrandingsmotor.
husky
@Fast Eddy qua bosmaaier heb ik nog weinig vertrouwen in accu, ben soms 5a6 uur op een dag op vol vermogen aan het maaien met een stihl 561c, het ding heeft de handen vol aan de grote draadkop... en ja voor beperkt gebruik zijn de zware accu's wel erg duur...
+1
Fast Eddy
@husky

Daar heb je gelijk in. Daarom zie je in het zwaardere segment ook bijna alleen maar verbrandingsmotoren. Bosmaaien in de bebouwde lukt nog wel op accu met een oplader in de bus. Maar de hele dag op vol vermogen op accu wil nog niet. Accu’s moet je ook zien als een tankbeurt.
+1
husky
@Fast Eddy Het is ook niet wenselijk om met de stihl 561c in de bebouwde kom te maaien, ik heb zelden een machine gehad die zo,n herrie maakt, echt niet meer normaal...
JD3010
@Fast Eddy Ik heb nu een electrische kettingzaag, dat gaat super. Wel gewoon aan het snoer, bewust daarvoor gekozen.

Als de accu leeg gaat, is de fut er ook wel uit. Zo vaak gebruik ik het ook niet en ook daar wordt de accu niet beter van.
Fast Eddy
@JD3010

Bij huis kan dat ook best. Met een snoer de bebossing in werk denk ik wat minder. Ik heb een klein snoeizaagje op accu en mijn kantjesmaaier heeft dezelfde accu. Voor kleine klusjes kan accuzaag best. Maar de grotere klussen pak ik graag mijn 2 takt zagen.
+2
JD3010
@Fast Eddy Ja, maar ik heb ook nog zo'n herrieding. Kachelhout kort zagen bij huis gaat prima met snoer.
Fast Eddy
@JD3010

Daar zijn ze ideaal voor.
+4
Fendt926Driver
Dit is mooi geworden.
Man wat heb jij mooi werk.!!
Super om zoiets te maken.
Hoe kwam je de eerste keer aan de overkant om alles recht te leggen?
(Aluminium) noodbruggetje??
Alles hout uit eigen bos??
+5
husky
@Fendt926Driver nou laten we vooropstellen dan timmeren niet echt mijn hobby is, maarja soms moet je wat...
balken zijn 8 meter en ik heb ze met de bomenklem over het water gelegd, met de oude bomenklem kon ik de balken onder het bord houden, dan is ie van de grond en rijdt je hem er zo achteruit er overheen, het recht leggen heb ik met het kraantje van de uitrijkar gedaan, beide kanten kon ik met de trekker bij, maar dan moest ik wel ruim een kilometer omrijden.
Draagbalken zijn van eiken uit eigen bos, eikenplanken had ik nog, maar vermoedelijk had pa die vroeger al eens laten zagen.
+2
schluterman
Prachtige brug mooi gemaakt 👌
+2
Kramer U800
Mooie loop brug 👌🏽
+1
Loeideutz
Ik denk dat ik wat bos ga aanpoten of planten. Dan een breed slootje graven. Dan kan ik ook een brug maken.
Al denk ik wel dat ik er een reling langs maak. Zwem liever in schoon water.
+1
hobbyboer
Héy, zo'n ploeg heb ik ook gehad
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @hobbyboer:
zo'n ploeg heb ik ook gehad

Je bedoeld de ploegkop met de aanhanger knop aan...
Wat zal dat ding lomp zwaar zijn als je die er met de hand even achter wilt hangen.
+2
husky
@Fendt926Driver valt wel mee, 1 voor 1 in de vanghaak en dan de topstang, het is een bok van een oude 2 schaar, dat valt wel mee in gewicht
+1
husky
@hobbyboer rumptstad 2 schaar
rutger-bilderbeek
Waar in hummel licht dit bruggetje?
+1
husky
@rutger-bilderbeek ergens hier achter in het bos...
+1
husky
@rutger-bilderbeek ergens hier achter in het bos...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 5445 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!