Bestaat er een trekkernavigatie app?

Hallo TF'ers.

Gebruiken jullie een navigatie in de trekker?
Mogelijk een app?
Zoja welke en wat is jullie ervaring?

Nu stuurt mijn navigatie (Google maps) mij over wegen waar ik eigenlijk niet met een trekker mag komen.

Bedankt alvast voor de tips.

Update
Ze bestaan gewoon! Hier staat een hele lijst met navigatiesystemen die rekening houden met langzaam/groot verkeer (en dus ook tractoren).

Deel dit topic

Reacties

SJB533
Collega van mij pakt altijd de navi voor fietsers. Is overigens ook niet altijd geweldig, als ik m zo hoor.
stephan-inter
@SJB533

Dan kom je ook op weggetjes uit waar je mag omkeren........
SJB533
@stephan-inter
Moet omkeren, bedoel je?
+1
1046
@SJB533 ga je ineens een fietstunnel onderdoor, of er staan paaltjes in et wegdek, hahahaha
of weg te smal
+1
SJB533
@1046
Ja, die ongein idd...
+1
DANOONTJE POWERR
@1046 Betonpoalties benn kut. 😅
ares697
@SJB533 Zo reed ik laatst nog bijna door een winkelstraat met dumper, terwijl er ook gewoon een rondweg was.
SJB533
@ares697
Mag je met de trekker wel op de rondweg komen?
+1
ares697
@SJB533 ja was een 50 weg om/ door Nijkerk, reed even wat makkelijker dan door de smalle straatjes in de stad.
varken
JD?
+4
walker1
Gewoon met de trekker niet verder van huis gaan als waar je de weg weet 😄
stephan-inter
@walker1

Haha dat is ook een optie.
selectford
Wij zetten de tomtom op 40 km
MulderDeutz1
@selectford Dat werkte van alle opties die ik gedaan heb het beste. Blijft nog steeds opletten of je overal in en langs mag.
+1
selectford
@MulderDeutz1 dat is waar je moet nog steets nog goed opletten af dat je er langs mag.
MulderDeutz1
@selectford Klopt, afgelopen zaterdag ook een stukje autoweg meegepakt. was gelukkig nog donker haha
Huuuuub
@selectford
Heb ik ook gedaan toen ik mijn tractor gekocht had. stuurde die me toch nog een autoweg op.
Gelukkig nog in de middenberm kunnen keren.
+3
MulderDeutz1
Ik zet de tomtom op maximaal 40 km of ik gebruik de google maps app op mijn telefoon en vermijd dan snelwegen bij routeopties.
walker1
Vooraf route voorbereiden, dus kaarten, google maps e.d. bekijken.
+4
Krissie
Zelf in de zomervakantie met bermmaaien veel moeten reizen met een trekker. T beste wat je kan doen is maps erbij pakken, kijken via welke dorpjes je moet rijden, gewoon 3 a 4 onthouden en dan als je in de laatste aankomt weer op de kaart kijken, en dan de borden te volgen die kant op, lettend op waar je wel en niet mag rijden. Raad wel aan om zoveel mogelijk de grote (geel aangegeven) wegen te gebruiken als dat mag, zal je namelijk een hernia besparen (drempels en Drentse klinkerwegen zijn echt geweldig, maar niet heus!)
stephan-inter
@Krissie
Denk dat ik dit ga toepassen.
+2
mdoornekamp
@stephan-inter wat @MulderDeutz1 zegt werkt ook goed: optie "vermijd snelwegen" aanvinken. Die gebruik ik ook vaak op de routeplanner op de Samsung telefoon.
geoffrey
Tomtom trucker 6000 zou mss wel een optie kunnen zijn.
+3
casejxu
Ik bereid een route altijd voor via maps als ik t echt niet weet. Dat werkt t mooist.

Lastige van Nederland is dat je vaak t bord verboden voor trekkers pas te zien krijg als je al bent afgeslagen 😞
JD6930
Gewoon nog een jaartje wachten en een JD 6230R of 6250R kopen. 😉

Dan heb je geen navigatie app nodig maar kun je er ?als optie? gewoon navigatie bijpakken die je de beste route geeft( waarbij ook gekeken wordt of je er mag rijden, bijv ivm gewicht).
radium45
In de vrachtwagen hebben wij een speciale tomtom daarvoor. Bij deze kun je de maten en gewichten invoeren van het desbetreffende voertuig. Vooral gewicht en hoogte is belangrijk bij tunneltjes en bruggetjes. En ook dus of je de snelweg wilt vermijden ect.
CoenNijenhuis
@radium45 Die heb ik ook in de bus zitten, moet zeggen dat dat goed werkt.
niek-engberts
Ik zet gewoon altijd de auto modus aan en dan zet ik bij instellingen de snelwegen enzo uit,zo gaat het bij mij bijna altijd goed
deutz6007
Je kan bij google maps tegenwoordig ook offline de navigatie gebruiken. je moet dan eerst een gebied downloaden bijv. via wifi. (zelf maar gelijk heel nederland gedaan) in dit gebied kan je dan vervolgens maps navigatie gebruiken zonder dat het internet kost. Wel internet ff uitzetten als je het gebruikt, en als je zoals hierboven snelwegen vermijden aanvinkt kom je meest een heel eind.
RobinBos
MyJobs connect van john deere schijnt hier speciaal voor gemaakt te zijn, deze app draait op ios en kan ook rekening houden met afmetingen van je voertuig. ook is het mogelijk om vooraf aan te geven waar je het perceel in kunt
Jasperfendt
@RobinBos heb je een link?
JD6930
@RobinBos

Is dat al beschikbaar? Op de nieuwe 6230R en 6250R zou als optie een navigatiesysteem met dezelfde mogelijkheden als dat wat jij noemt leverbaar zijn, met ook vermijden van snelwegen enz en de snelste route die je met jouw combinatie met dat gewicht en die afmetingen kunt rijden. Is dat dan gewoon hetzelfde?
Google maps offline navigatie. Je kunt op de pc thuis zelf een route uitstippelen waar je langs wilt rijden. daarna klik je op: routebeschrijving verzenden naar je telefoon. daarna kun je gewoon op de navigatie rijden via de route die jezelf aangegeven hebt.
trean
@Masseyfergusondriver routebeschrijving verzenden naar telefoon heb ik ook geprobeerd, maar dat werkte bij mij niet goed. De route die ik op de computer had aangepast zodat ik overal mag rijden met een trekker was op de mobiel weer veranderd naar de snelste route over N wegen waar je niet mag rijden met een trekker.
930triplemaaier
Ik gebruik waze en doe dan snelwegen vermijden en de kortste route. Enige waar je dan rekening mee moet houden is dat je soms over wegen gestuurd wordt waar je niet mag komen dus dan moet je even een alternatieve route zoeken maar daar heb ik mooit geen problemen mee gehad
Johndeere85
Nou vandaag ook weer een ritje schoonebeek balkbrug gehad oh oh oh wist niet dat daar wegen liepen hahaha maar is soms inderdaad wel lastig ja ... gewoon een half uur eerder van huus gaan haha

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker en navigatie geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
1.259
TREFWOORDEN