Fendt 308 LSA - Remmen werken enkel als je druk opbouwd door meermaals te pompen, hoe kan men dit op

Beste lezers,
Ik ben momenteel aan men fendt 308 lsa bezig van 1985, hij zou volgende week naar de keuring moeten maar het probleem is dat ik enkele keren moet pompen voor zen remmen werken.
ikzelf dacht dat er lucht in de remmen zat en heb dus alle nippels ontlucht, maar zonder resultaat.
Nu denk ik dat het de rempompjes zijn, maar ben hier niet zeker van, de rempedalen komen trouwens ook helemaal terug tot boven als je remt.
Nu vroeg ik mij af of iemand hier kennis van heeft of dit ook al eens heeft meegemaakt, en mij raad kan geven wat ik moet doen om dit op te lossen.
alvast bedankt, kwinten

Deel dit topic

kwinten-nelen

Reacties

CVheggesnoeiers
Waarschijnleik moet het rem mechanisme opnieuw gesteld worden
achter op jou achterbrug zitten Lings en rechts 2 zwarte dopen draai deze er af en draai ze lichtjes vast en dan vervolgen 2 keer rond of terwijl 2-slagen terug

probeer dit eerst maar is
gertdl
Heb ik een tijd geleden ook gehad dat ik paar keer moest pompen voor ik druk op de remmen had en dat tijdens het remmen je op de pedalen ook de druk voelde wegzakken. bij mij waren het gewoon de keeringen op de remcilinders die het begeven hadden. nieuwe keerringen er in, ontluchten, remmen afregelen en perfect.
kwinten-nelen
@gertdl die keeringen vanachter onder die zwarte doppen bedoelde dan of? of waar zitten deze?
gertdl
@kwinten-nelen ja idd, die waren bij mij lek
Rozema
Wimsumar
Beste Kwinten-Neelen: Oorzaak en eventuele remafstelprocedure in onderstaande topic:

Lekke pedaalcilindertjes: tractorfan.nl/topic/59032/
Fast Eddy
Heb je lekkage bij de achterremcilinders? Zo ja dan zijn die lek. Zo niet kijk dan bij de cabine. Als die lek zijn moeten er nieuwe cupjes in.
kwinten-nelen
@Fast Eddy een lekkage bij de achterremcilinder hoe ziede da, staat er dan een plas onder? of is da dan wa vochtig of?
Fast Eddy
@kwinten-nelen

Als er de juiste remvloeistof in zit bijt dat in de lak. Daar zou je het aan kunnen zien.
gkgerbengk
@kwinten-nelen Aan de onderkant dus onder de remtrommel zit een klein gaatje in het huis. Als de remcilinder binnenin lekt, kan de olie er alleen op die plek weer uit. Dit gaatje zou dus vettig kunnen zijn.
aaldrik-visscher
Zo lang het oliepeil op niveau blijft, is het een kwestie van remmen afstellen. Als je de doppen (zwart of zilver) van de remcilinders afhaalt, en daar staat olie, kun je er van uit gaan dat ze lek zijn.
ambu954
Bij mij is de rechter achter remcilinder lek volgende week een nieuwe monteren maar hoe krijg ik de remschijven weer een beetje olie vrij ? remreiniger kan denk ik maar tast dit niet de afdichtings rubbers aan van de aandrijving zodat die misschien gaan lekken of kan er andere schade ontstaan door remreiniger te gebruiken
gkgerbengk
@ambu954 Als het goed is zit er onderin het ijzer een gaatje. Zorg maar eerst dat je die eens goed losmaakt dan kan al het vuil er uit lopen.
ambu954
@gkgerbengk de cilinder is er al af en een nieuwe besteld en het dekseltje wat onderop zit met 4 boutjes ook verwijderd dus de olie is er al uit maar er blijven altijd resten kleven en ik was benieuwd hoe ik die weg krijg
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 308 LSA en hebben de trefwoorden fendt , pompen , remmen , druk , lucht , keuring , kennis en 1985 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!