2WD-trekker verdwijnt van modern boerenbedrjfTweewielaandrijving op trekkers is een nichemarkt geworden, en dan nog alleen op kleine trekkers.

Lees meer »

Newslinker

Reacties

+3
OhDeere
Hier ben ik het niet mee eens. Ik ben vertegenwoordiger bij een mechanisatiebedrijf en wij verkopen elk jaar nog 1 of 2 tractoren met 2-wiel aandrijving. Veelal wordt deze verkocht op grote melkveebedrijven die een tractor zoeken voor de mengwagen, schudden en harken. Bij John Deere zijn van bijna elke serie de 2 kleinste modellen met 2 wiel aandrijving leverbaar. Wil je een 300 PK 2-wiel aangedreven tractor? Dan kan dat. Wat wij het meest verkopen is de 100 of 110 PK versie.

(klik om te vergroten)

+1
Quintto
@OhDeere maar het is nog wel een nichemarkt, je verkoopt er tegenwoordig een stuk minder dan 10/20 jaar geleden. ik vindt het trouwens wel apart dat JD dus nog grote trekkers verkoopt met 2wd, geld dit dus ook voor de 7r en 8r serie?
boegie
@Quintto Zoiezo voor de 7R, maar net als wat ohdeere zegt, voor melkveehouders is een 2wd versie een hele mooie uitkomst. Maar veel merken hadden die niet meer in het programma, dan kwam je meestal bij een compact trekker. Komt wel een beetje meer terug heb ik het idee trouwens een tweewielaangedreven trekker.

google.nl/url/…
+1
remco rooks
@Quintto In Amerika worden nog steeds grote deeres verkocht zonder 4wd vandaar denk ik dat John Deere die trekkers ook met 2wd kan leveren.

(klik om te vergroten)

8R😂
+1
walker1
@remco rooks Met die grote uitsparingen in de motorkap wat bedoeld is om ruimte te geven aan de grote voorwielen bij een 4wd, ziet zo'n 2wd er wel erg beroerd uit.
remco rooks
@walker1 het ziet er zeker beroerd uit doe mij maar gwoon de 4wd
walker1
@remco rooks Ja, onder een 5 of 6 serie staat 2wd nog wel redelijk en dan kan ik de keuze voor 2wd nog wel begrijpen. Wat je met een 8 serie met 2wd moet is mij onduidelijk, dat doen ook alleen die maffe Amerikanen. de percelen waar dergelijke trekker gebruikt worden zijn wel zo groot dat je over de grotere draaicirkel van een 4wd geen zorgen hoeft te maken.
ej-van-de-voort
@walker1

Worden in bepaalde gebieden onder andere voor corn choppers en grain carts wel gebruikt, bij die uit de krachten gegroeide klepelmaaiers is een beetje aftakasvermogen wel lekker, maar aangezien die dingen getrokken zijn is een 4wd niet nodig, maar wel duurder.
+1
OhDeere
@Quintto Dat klopt. Die zijn nog in 2wd leverbaar.
+1
JD3010
@OhDeere Zijn wel duurder dan 4wd trekkers
+1
SJB533
@OhDeere
Er is alleen niet veel over te vinden (Had in de gauwigheid maar even bij de kleinste 8R en kleinste 7R gekeken)
+1
JD3010
@SJB533 Hier op Tf is dat al vaker besproken, dus niet echt actueel.
mike_v
Quote Reactie van @Quintto:
geld dit dus ook voor de 7r en 8r serie

Kan niet ieder merk een "grote" trekker leveren met 2WD? Het is toch gewoon een kwestie van de kardan weg te halen en eventueel een andere as eronder te steken 😉 . Als jij aan je plaatselijke dealer (van een ander merk) vraagt of ze de 4WD eraf willen halen, kunnen ze dat gewoon doen lijkt me.
+1
KlaasM
2 wiel gaat volgens mij wel weer verkocht worden. Elke hoofdtrekker is inmiddels wel 4wd. Maar er komt weer vraag naar kleine 2 wiel voor erftrekker. De meeste boeren hebben nog wel een fendt 100 serie. Of deutz 05 of 06 of iets dergelijks. Maar deze trekkers kunnen steeds slechter vervangen worden door betrouwbaar matriaal. En dan komt nieuw 2wd weer in beeld
jan-konst
Je kunt bijna alle J D modelen kopen met two wiel driven en safaricap (dus no cap)
+1
jordi 1455
In India wordt ook nog heel veel 2wd trekkers verkocht,
remco rooks
@jordi 1455
zulke trekker bedoel je.
+1
jordi 1455
@remco rooks ja zo een, maar ook veel van bekende fabrikanten zoals Deutz-Fahr, John Deere, New Holland en SAME.
remco rooks
@jordi 1455 zeker
+1
Ritchie
Denk dat al die oude 'erftrekkers' eerder vervangen worden door een minishovel of verreiker o.i.d. dan door een nieuwe trekker met 2WD. Daar zijn de meeste wijzer mee.
walker1
@Ritchie Voor een deel is dat waar, maar vaak staat zo'n 2wd trekker ook voor een mengwagen, 4wd niet nodig en scherp kunnen sturen is op sommige erfen ook wel handig. Juist daarom dat veel merken ook nog 2wd aanbieden op modellen van 100 pk of zelfs meer en niet alleen modellen van een pk of 50, 60.
Ritchie
@walker1

De reden dat er nu nog zoveel 2WD trekkers voor de mengwagen lopen is omdat er nog zoveel aanbod is of de meeste nog niet ver genoeg versleten zijn. Ik ken weinig veehouders die de oude afgeschreven voermengwagen trekker vervangen voor een nieuwe, mét 2WD. En grote veehouders die al het loonwerk uitbesteden hebben vaak een 4WD trekker, vanwege een voorlader o.i.d.

Ik denk dat bij de nieuwprijs van een trekker de extra kosten van de optie (als het al een optie is) 4WD verwaarloosbaar zijn.

Trekkers van 50 of 60 pk worden in NL al helemaal niet meer verkocht volgens mij?
jan-konst
@ Ritchie ,
Hoe weet jij dat now ? he je vergelijkende cyfers???
pizza power
@Ritchie 50-60pk trekkers worden zeker nog verkocht een loonwerker hier in de buurt heeft er laatst nog een gekocht.
En case maakt toch ook nog grote 2wd trekkers.
spotmelker
Je zou ook andersom kunnen redeneren, en gaan rekenen of het aantal uren dat een 4 wd effectief maakt de investering wel waard is op alle trekkers die op een bedrijf aanwezig zijn.
+2
Fendt926Driver
@spotmelker je kunt ook vandaag eens rekenen of jou vrouw er wel uitkan. Voor die paar uur in de week dat je ze echt nodig hebt kun je er goedkoper een huren.

Ik bedoel maar te zeggen. Moet alles altijd uit kunnen?
Als je melkt verdien je geld. Neem een 2 keer 2 visgraat kost weinig en kun je de hele dag geld verdienen....
jan-konst
Pizza power , we hebben geen loonwerkers in Saskatchewan maar for a good yard tractor heb je geen frondwiel assist nodig
+4
jammermaarhelaas
Het wachten is op een reactie van @sneaky Bill om het topic compleet te maken
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden boerderij en trekkers geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!