Illustratie van:

Porsche Standard - Stijgt in toeren

Beste forumleden,
Als ik mijn porsche diesel standaard ap laat draaien dan stijgt of daalt het toerental, heeft iemand een idee aan wat dit kan liggen. het starten op zich gaat wel gewoon vlot zonder problemen.
met vriendelijke groeten Maarten

Deel dit topic

Reacties

Probleem in de regalateur denk ik.
Heeft de mijne ook last van.
Ik had de regelstang kapot.
Oké, bedankt dan ga ik dat zeker controleren. Nog een vraagje waar zit deze ongeveer, ben nog een tractor groentje.
Als je er geen verstand van hebt is het niet verstandig om hier aan te gaan sleutelen.
Maak je een fout dan raakt de motor onherstelbaar beschadigt
Ik heb wel verstand van het sleutelen aan andere tractoren en machines alleen met deze Porsche is iets nieuws voor mij
old man jose
@maarten-pipeleers
Het is precies zoals @Ferdinanddijkstra zegt als je van deze materie geen kaas hebt gegeten kun je het beter laten rusten is een heel apart systeem.
Ik snap wat je bedoelt maar ik wil het toch gaan proberen. Nog tips misschien buiten eraf te blijven. En weet iemand als je ergens een gratisch Manuel kunt vinden van een Porsche diesel standaard ap
Ik heb vandaag gezien dat deze stang wat speling heeft, kan dit de oorzaak zijn van mijn probleem?

(klik om te vergroten)

Het gaat er om wat onder het deksel zit
Onder de deksel zie ik niet iets zitten wat versleten is, deze stang heeft alleen redelijk speling in de deksel en de stang kan je naar links en naar rechts draaien.
Speling oplossen en opnieuw afstellen.
Er is vandaag een nonkel van mij langs gekomen om naar mijn tractor te komen kijken en hij heeft meer ervaring met oldtimer tractoren en hij zegt dat er nog niets aan de hand is
Dat is mooi om te horen.
Dan gewoon diesel er in en lekker rijden.
marcpd
Ik heb wel geen Porsches met een AP motor, maar bij die van mij zit er uitwendig een veer aan de regelstang van de regelateur. Dit is ook het geval bij een AP motor, kontroleer dit even. Ik raad je aan het Reperaturhandbuch voor Porsche Diesel aan te schaffen. Als je het even googled weet je waar je het kunt verkrijgen. Hier staat in hoe je de regelateur afregeld en dies meer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Porsche Standard en hebben de trefwoorden porsche , toerental , starten , diesel en toeren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0