Fordson Super Major - Uitlaatgassen komen in koelvloeistof

Als de stop van de radiator afgedaan is en ge giet die vol met water dan komen er na het starten luchtbellen / uitlaatgassen ( ? ) uit de radiatorvulopening . Daardoor loopt het water weg en moet het steeds opnieuw bijgevuld worden. Kan dit wijzen op een kapotte koppakking of zijn er nog andere mogelijkheden?

Deel dit topic

Kastanje

Reacties

Koiter
Is de radiatordop nog goed? Dicht hij nog goed af?
@Koiter De stop is er af omdat ik bang ben dat er teveel druk gaat komen op het koelsysteem
+1
Favorit614
Meestal de koppakking.
niet onmogelijk een door geroeste cilinderbus.
Maar dan zou je water op de zuiger of in het carter moeten krijgen
ford3000case745
Rook tie ook wit? En hebt u mayo achtige olie? Dan is waarschijnlijk je koppaking lek of je cilinderwand door
@ford3000case745 De tractor rookt niet wit en er komt geen water bij de olie.
Als de cilinderwand door is , kan er dan door de druk bij draaiende motor nog wel water in de cilinder komen?
Kan er bij een niet draaiende motor water in de cilinder komen als deze door is ( de cilinder) , de traktor start nl zeer goed ?
ford3000case745
@greta-de-schoenmacker zou kunnen maar denk dat de koppaking door is.
valmet 605
Bij mijn valmet is het wel het geval geweest dat een cilinderwand door was. Toen kreeg ik onmiddellijk druk en fontein na het starten.
Moeroen Deutz
Er kan tijdens het draaien water de cilinder in lekken als de koppakking eruit ligt. Er hoeft niet altijd koelwater de olie in te lekken als dit net tussen een waterkanaal en de cilinder is. Hij gaat dan ook bellen blazen in je radiateur en koelvloeistof je cilinder in lekken waar je eigenlijk weinig van merkt in het begin. Hij zal de gelekte koelvloeistof "verdampen" in de cilinder en zich mengen met de uitlaatgassen en door de uitlaat naar buiten blazen. Merk je in het begin weinig van, maar zal van kwaad tot erger gaan.
Er bestaat ook nog een apparaatje waarmee je kan testen of er uitlaatgassen in je koelwater zitten. Als je dit doet ben je zeker of hij wel of niet in je koelsysteem staat te blazen.
Ook bestaat er een soort pompje die je op de radiatordop zet en je zo het koelsysteem op druk kan pompen waarna je kan controleren of de druk afloopt.
+2
rene roadless
Wat een gezeur, dou er nieuwe pakking tusse en alles is over
derk-de-graaf
Ik denk inderdaad de bussen of de koppakking.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden water , super , super major , motor , koelvloeistof , starten , fordson , Koppakking en radiator geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!