Illustratie van:

Fordson Dexta - Moderne dynamo opbouwen, hoe?

Ik wil mijn dexta voorzien van een wat modernere dynamo met meer laadcapacteit. Kan iemand me vertellen welke wijzigingen ik moet doorvoeren? Ik heb bijvoorbeeld wel eens gehoord dat moderne dynamo's op een van de contacten even een stroompje moet hebben om het magnetisch veld te activeren. Er zijn hier vast mensen die het al eens eerder hebben gedaan. Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

redeagle14
Je moet eerst de boel ompolen. Dus min aan massa maken. Dan een contactslot met​ contactstand monteren en een controle lamp. B+ aan de + van de accu en d+ van nr15 op contactslot via het controle lampje.
Hanjelle
@redeagle14 dank. Waarom kan ik het originele contactslot en het originele lampje van de Dexta niet gebruiken?
redeagle14
Die kun je ook wel gebruiken, die heeft de goede schakeling. Ik was in de war met de MF.
Hanjelle
@redeagle14 ok, duidelijk. En is er echt een noodzaak om om te polen? Of levert een dexta dynamo echt min ipv plus?
redeagle14
Een nieuwe (wisselstroom) dynamo kan niet werken met plus aan massa.
Hanjelle
@redeagle14 dan moet het inderdaad. Levert geen problemen met startmotor dan? Ik zou verwachten dat die dan andersom draait
redeagle14
@Hanjelle startmotor blijft goed werken. Wij hebben er meerdere omgebouwd.
Hanjelle
@redeagle14 Ok, ik ga het proberen!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden accu , opbouwen , dynamo , fordson , dexta , lampje , stroom , v-snaar en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!