International 844 S - Koppeling begint plots te roken tijdens het rijden!!!

Hallo

Ik was vandaag met mijn inter 844 aan het rijden zonder lading en aan topsnelheid. De cabine begon zich plots onderaan te vullen met een witte rook. Ik ben gestopt en heb de motor uitgezet en er kwam amper nog rook uit. De rook kwam van onder de brandstoftank, waar de koppeling zit. De rook had een rubber, plastic geur. Bij het verder naar huis rijden deed de koppeling raar bij het optrekken, ze kraakte bij het schakelen en eenmaal op toeren ging alles normaal. Het koppelingspedaal voelt sindsdien heel raar aan bij het induwen.
Iemand enig idee wat hier de reden van is en wat er aan gedaan moet worden?

Alvast bedankt

Sander

Deel dit topic

sander-delmeire

Reacties

hakkert6
Als ik het verheel zo leest heeft waarschijnlijk heeft de koppeling geslipt waardoor er rook ontstaat.
Trekker FF doormidden en de koppeling bekijken.
Wimsumar
Beste Sander-Delmeire: Er was waarschijnlijk geen vrije slag op het koppelingspedaal meer over (of je gebruikt het pedaal constant als voetsteun?) waardoor nu het drukgroeplager verbrand is.
De trekker zal in tweeën meten om de koppeling te reviseren.
kohneknack
Probeer morgen eens om met de trekker rustig tegen een stevige muur te gaan staan, en de trekker in de hoogste versnelling te zetten. Laat dan het koppelingspedaal opkomen met een beetje gas erbij. Wanneer de de trekker dan gewoon blijft doorlopen is de koppeling is de koppeling aan het slippen en is dus versleten.
+1
Wimsumar
Beste Kohneknack:

Quote Reactie van @kohneknack:
tegen een stevige muur

Oooohw, bij een geldautomaat? Dan houdt Sander-Delmeire er ook nog een paar centen aan over als de koppeling toch nog 'ramkraaksterk' blijkt te zijn.

In plaats van tegen een muur kan de truc ook gedaan worden door de handrem stevig aan te trekken.
Corne S
@Wimsumar

Inderdaad. Of volgas met handgas
en voetrem, hoogste versnelling.
+1
kohneknack
@Wimsumar dat kan natuurlijk ook, maar dat is lang niet zo leuk 😆
sander-delmeire
Hallo iedereen
Bedankt voor jullie reacties. Blijkbaar is het gekomen door de tweede koppeling voor de aftakas. Deze hendel had ik opgetrokken om de aftakas uit te schakelen en had deze zo laten staan en ben zo vertrokken. Ik heb de hendel dan terug naar voor gezet en nu loopt alles weer soepel. Heb getest door op de rem te duwen en tractor zou afslaan als ik dit zou blijven doen.
Nogmaals bedankt
Sander
timotje112
@sander-delmeire aftakaskoppeling nie afgefikt dan?
basia
Druklager aan gort ?
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 844 S en hebben de trefwoorden rook , roken , inter , cabine , motor , koppeling , rubber , witte rook , toeren , schakelen en huis geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!