Kubota B6000 - Vooras dichtingen oliekeerring rollagers(roulementen)

Beste iedereen,

ik heb het kogelgewricht van de voorwielen van mijn kubota B 6000 opengemaakt en nu blijkt dat de verschillende rollagers(roulementen) alsook de oliekeerringen kompleet verwrongen zijn.
ik ben dus op zoek naar iemand die mij de correcte binnen en buitendiameters alsook de hoogte kan opgeven voor de verschillende rollagers en dichtingen in dit kogelgewricht waarmee de tandwielen en de cardanas via reductie worden ondersteund en vastgezet, en waar de voorwielen mee worden aangedreven bij inschakelen.

of iemand die weet bij wie ik terecht kan . Tal van dealers zeggen dat ze voor dit type tractor mij n iet kunnen helpen, maar ik kan niet geloven dat er voor dergelijke machines geen dichtingen ,oliekeerringen, rollagers zouden bestaan.

graag dus jullie hulp in deze.
patrick-vda

Reacties

jo845xl
Hier kun je misschien al wat mee ?

kubotabooks.com/AutoIndex/
Wimsumar
Beste Patrick vdA: Bij tal van KUBOTA-dealers kun je vast en zeker geholpen worden.
Van Noord-Nederland bijvoorbeeld:

tracpartz.com/product/front-axle-kubota/

Tot en met in België:

yenibiz.nl/onderdelen/kubota/…
patrick-vda
Beste iedereen,
voor de herstelling van bovengenoemd kogelgewricht heb ik een oliekeerring besteld met als kubota-referentienummer : 6373317151.

de kubota-dealer heeft mij echter het oilseal nummer 6373317150 toegestuurd . na telefonisch contact met de verkoper zou dit hetzelfde moeten zijn, maar waarin zit dan het verschil?

volgens de Kubota-dealer is een .... 150 of een .....151 oliekeerring hetzelfde. maar toch lijkt dit niet te passen in het kogelgewricht.
iemand met ervaring in deze problematiek??
graag uw hulp.
+1
patrick-vda
Probleem opgelost/ een verkooppunt heeft voor mij de juiste oliekeerring gezocht, mits compleet openen van het kogelgewricht van de voorwielaandrijving.
demonteren was geen lachertje, hermonteren van de lagers en de oliekeerringen idem.
het terugplaatsen van de herstelde reductieoverbrenging was dan wel een makkie.

oh ja, nog iets voor eventuele andere forum bezoekers: de oliekeerring nr 51 met als kubota referentie 6373317151. is een compleet verkeerde oliekeerring. de juiste oliekeerring moet zijn : 28x45x10. Dealers van oliekeerringen en rollagers kunnen dit zeker aanleveren.

voor mij mag dit forumtopic alvast gesloten worden.
Fendt926Driver
Ok duidelijk. Mooi terug gekoppeld voor eventueel andere kubota rijders die misschien ooit hetzelfde probleem hebben.
klasse
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B6000 en hebben de trefwoorden tractor , kubota , machines , vooras , hoogte en type geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!